Advocaat Almere

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat almere

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Almere?

Op zoek naar een advocaat in Almere? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Almere. In Almere wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Amersfoort hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Almere

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Almere

Lees hieronder meer over onze advocaten in Almere

Als jij op zoek bent naar een advocaat in Almere, dan ben je bij ons aan het goede adres. Met onze matchmaking service op juridisch gebied vind je moeiteloos een advocaat in Almere die bij jou past. Wist je dat er meer dan 50 advocaten zijn in Almere en omgeving? Keuze genoeg dus. De advocaten zijn gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden. Een aantal veel gezochte voorbeelden zijn:

 • Arbeidsrecht: het gaat dan bijvoorbeeld om juridische bijstand bij beëindiging van een werkcontract, bemiddeling bij een arbeidsconflict of om het pensioen.
 • Erfrecht: hier valt alles onder wat met de erfenis te maken heeft, waaronder de verdeling, overdracht en ontkenning.

Gemakkelijk een advocaat in Almere vinden

Wij snappen heel erg goed dat je nogal wat vragen zult hebben over het vinden van een advocaat in Almere. Heb jij bijvoorbeeld een advocaat of mediator nodig? En onder welk rechtsgebied valt jouw geschil precies? En ook niet geheel onbelangrijk, wat gaat het je allemaal kosten? Wij helpen je graag bij het beantwoorden van al deze vragen.

Waarom heb je een advocaat nodig?

In de meeste gevallen is het een goed idee om een advocaat in te schakelen, ook als het niet verplicht is. Het in de arm nemen van een advocaat in Almere geeft jou de volgende voordelen:

 • Een advocaat kent de Nederlandse wetten veel beter dan jijzelf.
 • Bij sommige civiele procedures is het verplicht om een advocaat in te huren.
 • Dankzij jarenlange ervaring weet een advocaat hoe hij of zij moet onderhandelen in een rechtszaak.

In de meeste gevallen is een advocaat niet verplicht. Je zou jezelf dus kunnen vertegenwoordigen. Dit lijkt een stuk makkelijker dan het in werkelijkheid is. Uiteindelijk zul je zien dat je zonder advocaat meer tijd en geld aan de zaak kwijt bent.

Ben je niet zeker of jij een advocaat nodig hebt? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

BEL DIRECT DE INTAKEBALIE »                  MAIL DIRECT DE INTAKEBALIE »

Een goede advocaat uit Almere kiezen

Er zijn drie factoren van belang bij het kiezen van een goede advocaat:

 • Locatie: Als jij uit Almere of Flevoland komt, dan is het natuurlijk handig om een advocaat te kiezen die in jouw eigen regio werkt. Dan kan je makkelijk langsgaan mocht dat nodig zijn.
 • Specialisatie: Het is van belang dat de advocaat verstand heeft van het rechtsgebied waar jouw zaak onder valt. Zeker als het om een complexe zaak gaat, is het belangrijk dat de advocaat de juiste ervaring heeft om jou zo goed mogelijk bij te staan.
 • Persoonlijke klik: Je gaat in de meeste gevallen nauw samenwerken met de advocaat en soms kunnen de emoties hoog oplopen. Het is dus van belang dat je een persoonlijke klik hebt met de advocaat en je veilig voelt bij hem of haar.

Lees meer over het vinden van een goede advocaat op onze blog.

De twee belangrijkste criteria zijn de locatie en de specialisatie van de advocaat. Gelukkig kun je HIER gemakkelijk een advocaat bij jou in de buurt vinden met onze speciale zoekmachine (ZOEKMACHINE LINK). Een advocaat in Almere vinden is gemakkelijk, er zijn er meer dan 50 advocaten beschikbaar.

Rechtsgebieden advocaten

Het is inmiddels wel duidelijk hoe belangrijk het is om een advocaat te kiezen die gespecialiseerd is in het passende rechtsgebied. Je maakt meer kans om de procedure te winnen als je werkt met een advocaat die de nodige kennis en ervaring heeft.

In Nederland is de wetgeving opgedeeld in 35 hoofd rechtsgebieden. Hier volgt een kort overzicht met de 5 belangrijkste rechtsgebieden:

 1. Vastgoedrecht: hier krijg je mee te maken als je een huis gaat kopen of laten bouwen. Maar ook als er geschillen ontstaan met buren over de erfafscheiding bijvoorbeeld.
 2. Vreemdelingenrecht: deze specialisatie gaat onder meer over naturalisatie, MVV aanvragen, visa en kennismigratie.
 3. Personenrecht: houdt zich bezig met familiekwesties als scheidingen, trouwen, geregistreerd partnerschap, alimentatie en omgangsregelingen.
 4. Ondernemingsrecht: dit recht houdt zich bezig met bedrijven en ondernemingen op het gebied van fusies, aansprakelijkheid, kopen, verkopen en ook faillisement.
 5. Letselschade: als je zelf schade hebt geleden, of iemand anders schade hebt toegebracht, krijg je te maken met dit rechtsgebied. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval.

Hier kun je meer informatie vinden over deze en alle 35 rechtsgebieden.

Advocaat Almere inschakelen, hoe doe je dat?

Op onze website kun je een advocaat zoeken door jouw plaatsnaam in te voeren en voor welk rechtsgebied jij een advocaat zoekt. Meteen krijg je een lijst te zien met gekwalificeerde advocaten waar je uit kunt kiezen. Door op hun profiel te klikken kom je iets meer te weten over de desbetreffende advocaat. Zo kun je zien welke advocaat het beste aansluit op jouw juridische behoeftes. Vervolgens kan er gemakkelijk contact genomen worden met de door jouw gekozen advocaat. Je kunt ook meteen een intakegesprek afspreken. Dit intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

«ZOEKMACHINE INBOUW »

Kosten van een advocaat

De eerste stap, het ontmoetingsgesprek, is altijd gratis. Daarna zullen er wel kosten verbonden zijn aan de diensten van de advocaat. De hoogte van de kosten van een advocaat in Almere hangt af van de tarieven die de advocaat hanteert en hoe ingewikkeld de procedure is.

Speciaal voor cliënten die iets minder te besteden hebben, is er een gesubsidieerde bijstand. Dan wordt het grootste deel van de kosten door de overheid betaald. Of jij in aanmerking komt voor deze subsidie kun je nagaan op de website van de overheid of door te informeren bij het Juridisch Loket in Almere.

Na het intakegesprek zal de advocaat je een inschatting sturen van de kosten voor de gehele procedure.

VIND DIRECT JURIDISCHE HULP UIT ALMERE »

Contact opnemen met advocaat uit Almere

Zowel particulieren als ondernemers hebben van tijd tot tijd een advocaat nodig. Het kan zijn dat je juridisch advies nodig hebt, vragen hebt over bepaalde wetten of dat je iemand nodig hebt die je bijstaat in een rechtszaak. Op onze website vind je moeiteloos een goede advocaat in Almere die je hierbij kan helpen. Wij helpen jou een advocaat te vinden die perfect past bij jouw situatie en kwestie.

CONTACT MET ADVOCAAT ALMERE »

Read more