Advocaat Amsterdam

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Amsterdam?

Op zoek naar een advocaat in Amsterdam? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Amsterdam. In Amsterdam wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Amsterdam hoort hier ook bij.
 • Strafrecht: voor zaken rondom wetsovertredingen en hoe deze bestraft moeten worden, bijvoorbeeld als je aangehouden bent.

Een advocaat in Amsterdam vinden

De juiste advocaat vinden in Amsterdam is vaak lastig. Er komen vaak veel vragen naar boven: Heb ik eigenlijk wel een advocaat nodig? Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede advocaat? Wat houden die rechtsgebieden precies in? En hoe kom je uiteindelijk met een advocaat in contact?

Waarom heb je een advocaat nodig?

Veel mensen niet precies wat een advocaat voor hen kan betekenen. Er zijn veel redenen waarom het verstandig is een advocaat in te schakelen:

 • Het inschakelen van een advocaat is altijd toegestaan, en soms zelfs verplicht
 • Een advocaat heeft veel kennis over de complexe Nederlandse wetgeving en de procedures. Zij zijn ook verplicht hun kennis up-to-date te houden
 • Een advocaat is veel beter in overtuigen en onderhandelen dan jijzelf
 • Ook kan een advocaat met veel dingen helpen: ze kunnen adviseren, onderhandelen, bemiddelen, documenten opstellen en procederen in de rechtbank.
 • De allerbelangrijkste taak van een advocaat is het behartigen van jouw (juridische) belangen.

Een advocaat is dus niet altijd verplicht maar wel altijd handig! Zonder advocaat ben je namelijk veel meer geld, tijd en moeite kwijt en dat wil je natuurlijk niet.

Twijfel je of je een advocaat nodig hebt? Bel of mail gerust voor advies: bij ons is een intakegesprek altijd gratis!

Hoe kies je een goede advocaat uit Amsterdam?

Om de goede advocaat te vinden moet je letten op de volgende dingen:

 • Locatie: het is handig als je een advocaat hebt die dichtbij zit. Daardoor kun je gemakkelijker de zaak face-to-face bespreken. Ook kun je sneller ‘even’ langs gaan met je vraag
 • Specialisatie of rechtsgebied: je hebt niets aan familierechtadvocaat als je ontslagen bent. Daarom is het belangrijk een advocaat te kiezen die verstand heeft van het juiste rechtsgebied. Bij een complexe zaak die om specifieke kennis vraagt is dit extra belangrijk.
 • Tarief: een advocaat moet wel binnen je budget passen. Gespecialiseerde advocaten zijn vaak duurder, maar hebben ook meer kennis en ervaring waardoor de zaak vaak sneller wordt opgelost.

Lees ook onze blog met de 5 criteria waar je op moet letten voor een goede advocaat.

Locatie en rechtsgebied zijn de belangrijkste criteria om op te letten. Een advocaat bij jou in de buurt kun je gemakkelijk hier vinden via onze zoekmachine.

Rechtsgebieden advocaten

Het is dus belangrijk om een advocaat in te schakelen die de juiste specialisatie heeft of werkzaam is in het juiste rechtsgebied voor jouw zaak. Je wil immers een advocaat die genoeg kennis en ervaring heeft om jou goed bij te staan.

In Nederland zijn er 35 officiële hoofdrechtsgebieden (Nederlandse Orde van Advocaten). Dit zijn de 7 rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen:

 1. Familierecht (ook personenrecht genoemd): betreft zaken die gaan over de familie en het kind, zoals bijvoorbeeld trouwen, echtscheiding, alimentatie, geboorte, afstamming, omgangsregelingen en kinderbeschermingsmaatregelen.
 2. Arbeidsrecht: houdt zich bezig met de regels over de verhouding tussen een werkgever en werknemer. Hierbij hoort ontslag, pensioenen, gouden handdruk, arbeidscontracten, ziekte en loon en CAO.
 3. Huurrecht: houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur, zowel van woonruimte, bedrijfsruimte als het verhuren van spullen. Hierbij hoort overlast door huurder, verhoging van de huurprijs en het opstellen en/of beëindigen van de huurovereenkomst.
 4. Strafrecht: houdt zich bezig met welk gedrag strafbaar is en de hoogte van straffen bij overtreding van de regels. Hier hoort bijvoorbeeld jeugdstrafrecht, TBS en militair strafrecht bij.
 5. Letselschade: houdt zich bezig met de aansprakelijkheid voor en de begroting van de schade wanneer iemand door de schuld van een ander gewond is geraakt of is overleden, bijvoorbeeld na een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een medische fout.
 6. Erfrecht: houdt zich bezig met de bezittingen en schulden van iemand die is overleden, zoals het testament aanvaarden of verwerpen, de erfbelasting en schenkingen.
 7. Ondernemersrecht: houdt zich bezig met alle regels die verband houden met het uitoefenen van een bedrijf, zoals bij fusies en overnames of het opstarten van een bedrijf.

Lees hier meer informatie over deze en de overige rechtsgebieden en welke zaken daar bij horen.

Advocaat Amsterdam inschakelen, hoe werkt het?

Door hier te zoeken op plaatsnaam en rechtsgebied komt er een lijst met advocaten naar boven. Via hun profiel kom je meer te weten over de advocaat zelf en kun je een gratis intakegesprek inplannen. Aan de hand daarvan kun je bepalen of je deze advocaat wil inschakelen voor jouw probleem of dat je nog even verder zoekt.

«ZOEKMACHINE INBOUW »

Wat zijn de kosten van een advocaat?

Een intakegesprek met een advocaat is via ons altijd gratis. De kosten voor de verdere procedure hangen af van het tarief van de advocaat, de complexiteit van de zaak en of je wint of niet.

Voor mensen met een klein budget is er gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel ‘toevoeging’ genoemd. Daarbij worden de kosten voor een advocaat deels vergoed door de overheid. Of je hiervoor in aanmerking komt kun je nalezen via de website van de overheid of door contact op te nemen met het Juridisch Loket.

Wanneer je contact opneemt met een advocaat kunnen zij ook vaak een inschatting geven van de verwachte kosten.

Ik wil contact met advocaat uit Amsterdam

Heb je juridisch advies nodig? Vragen over je rechten? Of heb je hulp nodig bij een rechtszaak of bij onderhandelingen? Een goede advocaat uit Amsterdam kan je hiermee helpen en bijstaan, zowel voor ondernemers als particulieren.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Amsterdam

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Amsterdam

Lees hieronder meer over onze advocaten in Amsterdam

Vaak hebben mensen een advocaat uit Amsterdam nodig voor arbeidsrecht, strafrecht of familierecht zaken zoals een echtscheiding. Een advocaat is niet altijd verplicht maar wel altijd handig. Zonder advocaat ben je namelijk veel meer geld, tijd en moeite kwijt en dat wil je natuurlijk niet.

Je kiest de goede advocaat uit Amsterdam door te letten op locatie (dichtbij), specialisatie of rechtsgebied en het tarief.  Via onze zoekmachine kun je zoeken op locatie en rechtsgebied, en zo heel gemakkelijk een goede advocaat uit Amsterdam vinden voor jouw probleem. Om te kijken of een advocaat bij je past is een intakegesprek is bij ons altijd gratis.

Heb je dus juridisch advies nodig? Vragen over je rechten? Of heb je hulp nodig bij een rechtszaak of bij onderhandelingen? Een goede advocaat uit Amsterdam kan je hiermee helpen en bijstaan, zowel voor ondernemers als particulieren.

Lees meer