Advocaat Apeldoorn

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat apeldoorn

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Apeldoorn?

Op zoek naar een advocaat in Apeldoorn? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Apeldoorn. In Apeldoorn wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Apeldoorn hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Apeldoorn

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Apeldoorn

Lees hieronder meer over onze advocaten in Apeldoorn

Bij ons kun je terecht voor een advocaat in Apeldoorn. Met onze juridische matchmaking service vind je de best passende advocaat voor jouw zaak. Wist je dat je bij ons ook terecht kunt voor juristen en mediators? In Apeldoorn wordt er vooral gezocht naar advocaten voor de volgende rechtsgebieden:

 • Vastgoedrecht: je moet dan denken aan koopovereenkomsten van woningen, erfpacht, geschillen met een architect of gemeente, en geschillen met buren. 
 • Ondernemingsrecht: iedereen die voor zichzelf werkt heeft te maken met ondernemingsrecht, of je nu ZZP’er bent of partner in een BV, NV of VOF.

Waarom heb je een advocaat nodig?

Het is niet altijd duidelijk waarom je een advocaat nodig zou hebben en wat een advocaat voor jou kan doen. Er zijn veel redenen te bedenken, de drie belangrijkste hebben we voor jou op een rijtje gezet:

  • Bij juridische procedures behartigt een advocaat jouw belangen.

 

 • Een advocaat is bijzonder bedreven in onderhandelen.
 • Logischerwijs heeft een advocaat veel meer kennis van de Nederlandse wetten dan jijzelf.

 

Het is waar dat een advocaat niet verplicht is in alle rechtbanken en bij alle procedures. Toch doe je er verstandig aan een advocaat in de arm te nemen, dat scheelt je een hoop geld, moeite en tijd

 

BEL DIRECT DE INTAKEBALIE » MAIL DIRECT DE INTAKEBALIE »

Zo kies je een goede advocaat uit Apeldoorn

Het uitkiezen van de best passende advocaat is niet altijd even makkelijk. Let vooral op de volgende dingen:

 • Locatie: je zult je advocaat van tijd tot tijd moeten bezoeken, zeker als het een grotere zaak is. Voor je eigen gemak is het dus verstandig om een advocaat te kiezen bij jou in de directe omgeving. 
 • Specialisatie/ rechtsgebied: het is aan te raden om een advocaat te kiezen die ervaring heeft met jouw zaak. Kies dus een advocaat met de juiste specialisatie. 
 • Persoonlijke klik: deze factor is net zo belangrijk als de eerdere twee factoren. Het is namelijk nodig dat er een vertrouwen ontstaat tussen cliënt en advocaat. 

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan onze blog met de vijf factoren waar je op moet letten bij het zoeken naar een goede advocaat.

Dat de advocaat in Apeldoorn of omgeving gevestigd is en gespecialiseerd is in het juiste rechtsgebied zijn de twee belangrijkste criteria. Een advocaat in jouw omgeving kun je gemakkelijk HIER vinden met de zoekmachine (ZOEKMACHINE LINK). In Apeldoorn zijn er heel veel advocaten beschikbaar om uit te kiezen.

Rechtsgebieden advocaten

Zoals we hierboven al aangaven, is het in je eigen belang dat je een advocaat inhuurt die de juiste specialisatie heeft en werkzaam is in het rechtsgebied dat bij jouw specifieke zaak past. Een advocaat in Apeldoorn met de juiste kennis en ervaring kan jou namelijk het allerbeste bijstaan. 

Er zijn nogal wat rechtsgebieden. Nederland telt namelijk 35 officiële hoofd rechtsgebieden. Over het algemeen komt men met een van de volgende vijf rechtsgebieden in aanraking:

  1. Arbeidsrecht: dit recht gaat over alles wat met werk en arbeidsovereenkomsten te maken heeft. Denk dan aan CAO regels, contracten, ontslag, pensioen, ziekte en loon. 

 

 • Familierecht: haast iedereen krijgt wel eens te maken met familierecht, of personenrecht zoals het ook genoemd wordt. Het gaat om zaken als geboorte, trouwen, scheiden en alimentatie. 
 • Strafrecht: hierin is vastgelegd wat er in Nederland strafbaar is en welke straffen of regelingen behoren bij een bepaalde overtreding. 
 • Letselschade: dit recht gaat over de aansprakelijkheid bij schade. Je kunt hiermee te maken krijgen als je iemand schade toebrengt of als jij zelf schade ondervindt. Dat kan zijn op je werk, op straat en maar ook in een ziekenhuis bijvoorbeeld. 
 • Huurrecht: dit recht gaat over alles wat met verhuur te maken heeft. Het kan gaan om roerende en onroerende goederen: woningen, bedrijfspanden, leaseauto´s en ga zo maar door. 

 

Hier lees je meer over alle 35 rechtsgebieden en wat je daarover moet weten.

Hoe schakel je een advocaat uit Apeldoorn in?

In enkele simpele stappen kun je op onze website een geschikte advocaat in Apeldoorn vinden. Je vult simpelweg jouw plaatsnaam in en het benodigde rechtsgebied. Dan komt er vanzelf een lijst met geschikte advocaten naar boven. Door op het profiel te klikken, kom je meer te weten over de advocaten. Als een advocaat je interesseert, kun je direct een gratis intake inplannen. 

«ZOEKMACHINE INBOUW »

Wat kost een advocaat in Apeldoorn?

Als je via ons een intakegesprek afspreekt is dat altijd vrijblijvend en kosteloos. Wat de verdere kosten voor jouw zaak zijn, hangt vooral af van de tarieven van de gekozen advocaat, of de zaak complex is en of je de zaak wint natuurlijk. 

Voor cliënten met een lager inkomen bestaat er in Nederland een rechtsbijstand subsidie. Die subsidie betaalt het grootste deel van de leges van de advocaat. Of jij in aanmerking komt voor deze subsidie kun je navragen bij jouw lokale Juridisch Loket, of je kunt het zelf nagaan op de website van de overheid

Het intakegesprek is het ideale moment om een inschatting van de kosten met de advocaat te bespreken. 

VIND DIRECT JURIDISCHE HULP UIT APELDOORN »  

 

CONTACT MET ADVOCAAT APELDOORN »

Read more