Advocaat Arnhem

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat arnhem

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Arnhem?

Op zoek naar een advocaat in Arnhem? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Arnhem. In Arnhem wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Arnhem hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Arnhem

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Arnhem

Lees hieronder meer over onze advocaten in Arnhem

Een advocaat in Arnhem nodig? Onze juridische matchmaking dienst brengt jouw in direct contact met een van de 50+ gekwalificeerde advocaten, juristen en mediators in Arnhem. Binnen enkele seconden heb je een overzicht met de beste advocaten in jouw stad voor alle rechtsgebieden.

Waarom heb je een advocaat nodig?

Het is niet voor iedereen duidelijk waarom een advocaat nodig kan zijn. Er zijn meerdere redenen voor te bedenken, maar de drie meest gangbare redenen zijn:

 • Bij sommige procedures en rechtbanken is een advocaat verplicht.
 • Een advocaat kan naast vertegenwoordiging in de rechtbank ook andere rollen hebben, namelijk onderhandelaar, adviseur of bemiddelaar.
 • De voornaamste taak van een advocaat is jouw juridische belangen behartigen

Zoals we al even aanstipte hierboven, is een advocaat niet in alle rechtszaken verplicht. Maar wat op het eerste gezicht een niet noodzakelijke kostenpost lijkt, kan je veel geld en moeite besparen

BEL DIRECT DE INTAKEBALIE » MAIL DIRECT DE INTAKEBALIE »

Hoe kies je de juiste advocaat in Arnhem?

Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het zoeken naar een advocaat in Arnhem. Dit zijn de drie belangrijkste:

 • Gevestigd in en om Arnhem
 • Juiste rechtsgebied 
 • Prijs

De juiste juridische match in Arnhem en omgeving kun je HIER eenvoudig vinden via de handige zoekmachine (ZOEKMACHINE LINK). In Arnhem zijn er 50+ gekwalificeerde advocaten beschikbaar voor jou.

Rechtsgebieden advocaten

Je doet er verstandig aan om met een advocaat in zee te gaan die de juiste ervaring en specialisatie heeft. In Nederland is het rechtssysteem in 35 rechtsgebieden verdeeld. Het is dus van belang om een advocaat te kiezen met ervaring in het juist rechtsgebied. De meest voorkomende rechtsgebieden zijn:

 1. Familierecht: dit rechtsgebied heeft alles te maken met familiaire gebeurtenissen zoals trouwen, geregistreerd partnerschap, echtscheiding, alimentatie, omgangsregeling en geboorte
 2. Huurrecht: gaat over alles wat met huren te maken heeft. Het gaat dan niet alleen om woonruimte, maar ook om bedrijfspanden en leaseauto´s. Onder dit recht vallen ook overlast van huurders, huurprijsverhoging en het afwikkelen van een huurcontract
 3. Arbeidsrecht: hierin worden alle aspecten geregeld die met werk te maken hebben. Denk aan contracten, ontslag, pensioen, ziekte, loon en de CAO.

Hier vind je meer informatie over deze en alle andere 32 rechtsgebieden.

Geschikte advocaat Arnhem vinden

Met onze handige zoekmachine zoek je op plaatsnaam en rechtsgebied. Je krijgt meteen een lijst met geschikte advocaten uit jouw regio. Je hoeft slechts op een profiel te klikken om meer over die advocaat te weten te komen. Heb je een interessante advocaat gevonden? Dan kun je vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek afspreken. Aan de hand van dat gesprek kun je bepalen of het de juiste match is.

«ZOEKMACHINE INBOUW »

Wat zijn de kosten van een advocaat in Arnhem?

Als je via ons een afspraak maakt, is de intake altijd kosteloos. De overige kosten kunnen nogal uiteenlopen. Het hangt af van de complexiteit van de zaak, wat het tarief is van de advocaat en of je de zaak uiteindelijk wint. 

De overheid subsidieert rechtsbijstand voor mensen met een laag inkomen. Deze regeling wordt ook wel ´toevoeging´ genoemd. In dat geval betaalt de overheid een deel van de leges van de advocaat. Of je in aanmerking komt voor deze subsidie kun je bekijken op de website van de overheid. Je kunt ook contact opnemen met het Juridisch Loket in Arnhem. 

Vraag de advocaat tijdens het intakegesprek ook naar een inschatting van de kosten. Dat voorkomt een hoop nare verrassingen achteraf. 

VIND DIRECT JURIDISCHE HULP UIT ARNHEM »  

 

CONTACT MET ADVOCAAT IN ARNHEM »

Read more