Advocaat Breda

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat breda

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Breda?

Op zoek naar een advocaat in Breda? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Breda. In Breda wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Breda hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Breda

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Breda

Lees hieronder meer over onze advocaten in Breda

Ben je op zoek naar een advocaat in Breda? Dan zit je bij ons goed. Hier zoek je moeiteloos op de beste advocaten in Breda voor alle 35 de rechtsgebieden. Of je nu op zoek bent naar een advocaat, jurist of mediator, met onze juridische matchmaking service vind je altijd wat je zoekt. 

Eenvoudig een advocaat in Breda vinden

Om het vinden van een advocaat in Breda eenvoudig te maken, staan wij klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Wat voor een advocaat heb je nodig? Wat is de inhoud van de verschillende rechtsgebieden? En, waar moet je op letten bij het zoeken naar een advocaat? 

Waarom heb je een advocaat nodig en hoe vind je de juiste?

Dat is een vraag die mensen zich wel vaker afvragen. Het is lastig in te schatten als je niet goed weet wat een advocaat voor jou kan doen. Om je op weg te helpen, hieronder drie redenen om een advocaat in te schakelen:

  • Door jarenlange ervaring kan een advocaat veel beter onderhandelen en overtuigen

 

 • Voor een aantal civiele procedures is het verplicht jouw belangen door een advocaat te laten behartigen. 

 

 • Misschien wel de belangrijkste reden is dat een advocaat natuurlijk de Nederlandse wetgeving en procedures kent.

In de zaken waar een advocaat niet verplicht is, wordt toch aangeraden met een advocaat samen te werken. Die kan jou perfect adviseren, zodat jij geen onnodige kosten maakt. 

Denk je dat jij misschien een advocaat nodig hebt, bel ons dan op voor gratis advies. Je kunt ons natuurlijk ook mailen. Een intakegesprek met een advocaat kost niets. 

BEL DIRECT DE INTAKEBALIE » MAIL DIRECT DE INTAKEBALIE »

Er zijn een paar punten waar je op moet letten als je gaat zoeken naar jouw juridische match:

 • Kantoor in Breda en omgeving
 • Passend rechtsgebied/ specialisatie
 • Persoonlijke klik met de advocaat

Wil je meer weten over waar je op moet letten? Lees dan onze blog met alle 5 de criteria.

Uiteindelijk is het vooral belangrijk om een advocaat te kiezen die bij jou in de buurt een kantoor heeft. En dat de advocaat de juiste specialisatie heeft. HIER in onze zoekmachine kun je gemakkelijk zoeken naar een lokale advocaat. (ZOEKMACHINE LINK). In Breda zijn er meer dan 50 advocaten beschikbaar.

Rechtsgebieden advocaten

Er zijn 35 verschillende rechtsgebieden in Nederland, waaronder ondernemingsrecht, erfrecht, vreemdelingenrecht en vastgoedrecht. Het is belangrijk om een advocaat te kiezen die gespecialiseerd is in het juiste rechtsgebied. Een advocaat in Breda krijgt de meeste aanvragen voor:

  1. Familierecht 

 

 • Arbeidsrecht 
 • Huurrecht

 

Hier lees je meer over deze en de andere rechtsgebieden en wat er allemaal bij komt kijken.

Advocaat Breda inschakelen, hoe gaat het in zijn werk?

Heb jij specifieke vragen over een bepaald rechtsgebied? Weet je niet of je een mediator of advocaat nodig hebt? Of ben je in een rechtszaak verwikkeld en heb je rechtsbijstand nodig? Zowel ondernemers als particulieren kunnen wij aan een passende advocaat in Breda helpen. 

Bij ons vind je een geschikte advocaat door in de zoekmachine op plaatsnaam en rechtsgebied te zoeken. Dan verschijnt er een lijst met passende advocaten in Breda waar jij uit kunt kiezen. Als een profiel je aanspreekt, kun je direct een gratis en vrijblijvend een afspraak maken voor een intakegesprek.

«ZOEKMACHINE INBOUW »

Wat zijn de kosten van een advocaat?

Als je via ons met een advocaat in Breda in contact komt, is de intake altijd gratis en vrijblijvend. Wat de overige kosten van het proces zijn, hangt af van verschillende factoren: leges, complexiteit en of de zaak wordt gewonnen of niet. 

Heb jij een klein budget? Check dan of je in aanmerking kan komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand van de Nederlandse overheid. Je leest hier meer over op de website van de overheid of je kunt advies vragen bij het Juridisch Loket

VIND DIRECT JURIDISCHE HULP UIT BREDA »  

CONTACT MET EEN ADVOCAAT IN BREDA »

Read more