Advocaat Den Bosch

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat den bosch

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Den Bosch?

Op zoek naar een advocaat in Den Bosch? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Den Bosch. In Den Bosch wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Den Bosch hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Den Bosch

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Den Bosch

Lees hieronder meer over onze advocaten in Den Bosch

Ben je op zoek naar een advocaat in Den Bosch? Maak dan gebruik van onze uitgebreide matchmaking dienst om snel een passende advocaat te vinden. In Den Bosch en omstreken zijn er meer dan 60 advocaten. De meeste mensen zoeken naar een advocaat voor de volgende rechtsgebieden:

 • Huurrecht: in dit geval gaat het om geschillen die ontstaan over een huurcontract of achterstand. Niet alleen op het gebied van woningen, maar ook bijvoorbeeld met een lease contract.
 • Personenrecht: hier gaat het om zaken die te maken hebben met echtscheidingen, geboorte, samenwonen, alimentatie en geregistreerde partnerschappen.

Een advocaat in Den Bosch vinden

Het is niet makkelijk om een advocaat in Den Bosch te vinden. Je zult ongetwijfeld met verschillende vragen in je hoofd rondlopen. Misschien vraag je je af of je eigenlijk wel een advocaat nodig hebt? Of dat een mediator geschikter is? En misschien heb je vragen over de verschillende rechtsgebieden. Wij staan je graag bij in het beantwoorden van al jouw vragen.

Waarom heb je een advocaat nodig?

Niet voor iedereen is het meteen duidelijk of het nodig is een advocaat in te huren. Om jou een beter beeld te geven, hebben we de vijf belangrijkste redenen op een rij gezet:

  • Bovenaan deze lijst staat de belangrijkste taak van een advocaat: jouw belangen behartigen in juridische procedures.

 

 • Het is niet altijd nodig advocaten in te schakelen, maar het mag wel altijd.
 • Het ligt voor de hand dat advocaten veel behendiger zijn in het onderhandelen.
 • De Nederlandse wetgeving is zeer complex, advocaten hebben hier veel kennis over, wat jou helpt in jouw procedure.
 • Advocaten hebben nog veel meer taken, namelijk bemiddelen, procederen, adviseren en het opstellen van juridische documenten.

Ondanks dat advocaten dus niet altijd verplicht zijn, is het wel aan te raden om ten minste advies in te winnen over jouw zaak. Je zult zien dat het je veel geld en tijd scheelt.

Ben je aan het twijfelen of je een advocaat nodig hebt? Bel ons dan voor vrijblijvend advies. Vergeet niet: een intakegesprek met een advocaat is gratis.

BEL DIRECT DE INTAKEBALIE » MAIL DIRECT DE INTAKEBALIE »

Zo kies je een goede advocaat in Den Bosch

Voor het succes van jouw zaak is het belangrijk om een goede juridische match te vinden. Een goed passende advocaat in Den Bosch vind je door op de volgende criteria te letten:

 • Locatie: Het maakt jouw leven een stuk makkelijker als je een advocaat in de arm neemt die ook uit Den Bosch komt. Dan kan je gemakkelijk in je lunchpauze even langs voor een intakegesprek bijvoorbeeld.
 • Rechtsgebied: daarnaast is het belangrijk dat de desbetreffende advocaat ervaring heeft met het juiste rechtsgebied. De kennis en ervaring van de advocaat Den Bosch zijn de sleutel tot succes.
 • Kosten: er zijn goedkopere en duurdere advocaten. Ga in het intakegesprek na wat het totale kostenplaatje gaat worden, zodat je zeker weet dat het binnen je budget past. 

We hebben ook een blog geschreven met alle 5 criteria voor het kiezen van de juiste advocaat.

Verreweg de belangrijkste factoren zijn de locatie en de specialisatie van de advocaat. Daarom kun je HIER gemakkelijk een advocaat in jouw omgeving vinden met onze zoekmachine (ZOEKMACHINE LINK). In Den Bosch staan er meer dan 60 advocaten ter beschikking.

 

«ZOEKMACHINE INBOUW »

Wat kost een advocaat?

Zodra je via ons een intakegesprek afspreekt met een van onze advocaten, dan is dat altijd kosteloos en vrijblijvend. Wat de procedure verder gaat kosten, hangt af van de tarieven van de geselecteerde advocaat, hoe complex jouw zaak is en of de zaak uiteindelijk gewonnen wordt. 

Niet iedereen beschikt over een groot budget. Voor hen is er mogelijk een rechtsbijstand subsidie van de overheid. In dat geval worden de kosten voor de advocaat voor een groot deel vergoed. Wil je weten of jij voor deze subsidie in aanmerking komt? Check dan de website van de overheid of neem contact op met het Juridisch Loket in Den Bosch.

Tijdens het intakegesprek met een van onze advocaten, zal deze een inschatting maken van de kosten voor jouw specifieke zaak. 

VIND DIRECT JURIDISCHE HULP UIT DEN BOSCH »  

CONTACT MET ADVOCAAT DEN BOSCH »

Read more