Advocaat Den Haag

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Den Haag?

Op zoek naar een advocaat in Den Haag? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Den Haag. In Den Haag wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Den Haag hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Den Haag

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Den Haag

Lees hieronder meer over onze advocaten in Den Haag

Als je op zoek bent naar een advocaat in Den Haag, lees dan vooral verder. Bij ons vind je namelijk de beste advocaten, juristen en mediators in Den Haag en de Haaglanden. We werken samen met advocaten met ervaring in alle 35 rechtsgebieden. Met onze juridische matchmaking dienst vind je gegarandeerd de best passende advocaat voor jouw zaak. 

Eenvoudig een advocaat in Den Haag vinden

Wij staan klaar om jou van advies te voorzien, zodat jij altijd de beste advocaat vindt voor jouw specifieke behoefte. Je kunt bij ons terecht voor vragen over wat voor advocaat je nodig hebt en wat het verschil is tussen de verschillende rechtsgebieden. 

Waarom heb je een advocaat nodig?

Niet iedereen is bekend met wat advocaten precies doen en waarom ze een advocaat nodig zouden moeten hebben. De drie belangrijkste reden voor het inschakelen van een advocaat in Den Haag zijn: 

 • Een advocaat is bedreven in onderhandelen en overtuigen
 • Voor sommige procedures is bijstand door een advocaat het verplicht
 • Uitgebreide kennis van de Nederlandse wetgeving en procedures. 

Als jij een advocaat nodig hebt, neem dan contact op met een van onze medewerkers voor advies. Je kunt ons bellen of mailen. Vergeet niet dat een intakegesprek altijd gratis is. 

BEL DIRECT DE INTAKEBALIE » MAIL DIRECT DE INTAKEBALIE »

Hoe vind je een goede advocaat in Den Haag?

Als je op zoek gaat naar jouw juridische match, let dan op de volgende drie zaken:

 • Locatie
 • Rechtsgebied 
 • Tarieven

Als je meer wilt weten over hoe je een goede advocaat vindt, lees dan hier onze blog. 

Wij hebben een zoekmachine gemaakt waarmee je een advocaat in Den Haag kan zoeken door jouw plaatsnaam in te vullen en het benodigde rechtsgebied. Klik HIER om meteen een lokale advocaat te zoeken (ZOEKMACHINE LINK). In Den Haag zijn er meer dan 100 advocaten beschikbaar.

Rechtsgebieden advocaten

Wat niet iedereen weet, is dat er in Nederland maar liefst 35 rechtsgebieden zijn. Enkele voorbeelden zijn het erfrecht, vastgoedrecht, vreemdelingenrecht en het ondernemingsrecht. Het is aan te raden met een advocaat in zee te gaan die ervaring heeft in het rechtsgebied dat jij nodig hebt. De meest gezochte rechtsgebieden zijn: 

 1. Personenrecht 
 2. Huurrecht
 3. Arbeidsrecht 

Wil je meer weten over de 35 rechtsgebieden? Klik hier dan verder voor meer informatie. 

Advocaat Den Haag inschakelen, hoe gaat het in zijn werk?

Je vult simpelweg jouw woonplaats in en het rechtsgebied wat je nodig hebt, en binnen enkele seconden verschijnt er een lijst met gechikte advocaten. Wanneer een profiel van een advocaat jou aanspreekt, maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvens intakegesprek. 

«ZOEKMACHINE INBOUW »

Wat zijn de kosten van een advocaat?

De kosten van een advocaat hangen af van de complexiteit van de zaak en de tarieven van de desbetreffende advocaat. Mocht je maar een klein budget hebben, kijk dan op de website van de overheid of je recht op een subsidie. Ook het Juridisch Loket kan je hierbij helpen.

VIND DIRECT JURIDISCHE HULP UIT DEN HAAG »  

In contact komen met advocaat uit Den Haag

Weet je niet zeker of je wel een advocaat nog hebt, of dat een mediator volstaat? Of heb je specifieke vragen over een van de 35 rechtsgebieden? Wij brengen je graag in contact met een passende advocaat in Den Haag. 

CONTACT MET ADVOCAAT DEN HAAG »

Read more