Advocaat Eindhoven

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat eindhoven

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Eindhoven?

Op zoek naar een advocaat in Eindhoven? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Eindhoven. In Eindhoven wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Eindhoven hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Eindhoven

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Eindhoven

Lees hieronder meer over onze advocaten in Eindhoven

Hier vind je gegarandeerd een goed passende advocaat in Eindhoven. Wij bieden jou namelijk een matchmaking service voor advocaten, mediators en andere juristen.

Een advocaat in Eindhoven vinden 

Een goede passende advocaat in Eindhoven vinden is zeker niet eenvoudig. De meeste mensen hebben allerlei vragen: Wat is het verschil tussen een advocaat en een jurist? Welke specialisatie moet mijn advocaat hebben? En wat gaat het me allemaal kosten? 

Waarom heb je een advocaat nodig?

Misschien vraag je je wel af wat een advocaat dan precies voor jou kan betekenen? Op die vraag zijn veel antwoorden te geven, maar de drie voornaamste redenen voor het inschakelen van een advocaat zijn:

 • Advocaten behartigen jouw belangen in de rechtbank
 • Onderhandelen is het vak van advocaten. 
 • Zonder kennis van de Nederlandse wetten kom je niet ver zonder advocaten.

Zoals bekend bij veel mensen, is het niet altijd verplicht een advocaat in te huren. Toch is het verstandig dit wel te doen. Op de lange duur scheelt het je geld en heel veel gedoe. 

Als jij denkt dat je advies nodig hebt van een advocaat, neem dan contact met ons op. Je kunt ook e-mailen als dat makkelijker is. Wij regelen dan een gratis intakegesprek met een advocaat in Eindhoven. 

BEL DIRECT DE INTAKEBALIE » MAIL DIRECT DE INTAKEBALIE »

Zo kies je de juiste advocaat

Er zijn drie aspecten belangrijk om op te letten als je een advocaat in Eindhoven gaat selecteren:

 • Locatie: zorg ervoor dat je een advocaat uitkiest die een kantoor dat makkelijk te bereiken is. Dat scheelt je een hoop tijd en gedoe. Je zult er zeker een aantal keer langs moeten gaan. 
 • Persoonlijke klik: dit aspect wordt snel over het hoofd gezien. Het is belangrijk dat je je vertrouwd voelt bij een advocaat, dat maakt het hele proces een stuk makkelijker. 
 • Specialisatie/ rechtsgebied: natuurlijk is het belangrijk om een advocaat te kiezen die ervaring heeft in het rechtsgebied dat jij nodig hebt. 

 

Er zijn in totaal vijf criteria waar je op moet letten als je een advocaat uitzoekt. Lees hier meer over in onze blog. 

Van de vijf criteria zijn locatie en rechtsgebied de belangrijkste twee voor het vinden van een passende advocaat in Eindhoven. Gebaseerd op die twee criteria zoek je HIER gemakkelijk advocaat met onze geavanceerde zoekmachine (ZOEKMACHINE LINK). In Eindhoven zijn er meer dan 50 advocaten beschikbaar voor jou. 

Rechtsgebieden advocaten

Het is in je eigen belang om een advocaat in te schakelen met ervaring in het rechtsgebied waar jouw zaak of geschil onder valt. Een advocaat in Eindhoven met de juiste ervaring is het beste in staat om jouw belangen te behartigen.  

In totaal kent Nederland 35 officiële rechtsgebieden. De gemiddelde particulier of ondernemer komt met een van de volgende vijf rechtsgebieden in aanraking:

 1. Letselschade: in dit rechtsgebied gaat het hoofdzakelijk om het verhalen van een schadevergoeding bij letsel. Het gaat in de meeste gevallen om een bedrijfsongeval, een ongeluk in het verkeer of de gevolgen van een medische fout. 
 2. Familierecht: dit rechtsgebied wordt ook wel personenrecht genoemd. Het gaat hier om gebeurtenissen als geboorte, huwelijk, echtscheiding, alimentatie en om het treffen van bijvoorbeeld een omgangsregeling.
 3. Arbeidsrecht: alles wat met werk en arbeid te maken heeft wordt in dit rechtsgebied geregeld. Het gaat om CAO akkoorden, arbeidscontracten, pensioen, ontslagrecht, ziekte en loon. 
 4. Strafrecht: dit recht bepaalt wat er strafbaar is in Nederland en welke straffen er opgelegd moeten worden als er een overtreding is begaan. 
 5. Huurrecht: het gaat hier om huurovereenkomsten voor zowel roerend als onroerend goed. Dus woningen, bedrijfspanden en ook leaseauto´s en huur van apparatuur. 

Lees hier meer over de 35 rechtsgebieden en wat elk rechtsgebied inhoudt. 

Hoe schakel je een advocaat uit Eindhoven in?

Door simpelweg jouw woonplaats en rechtsgebied te selecteren, verschijnt er een lijst met gekwalificeerde advocaten bij jou in de buurt. Je kunt op de profielen klikken om iets meer te weten te komen over de advocaat in kwestie. De volgende stap is om een vrijblijvende en kosteloze intake in te plannen. 

«ZOEKMACHINE INBOUW »

Wat kost een advocaat in Eindhoven?

De eerste afspraak, de intake, is altijd gratis. In dat gesprek kun je samen met de advocaat bespreken wat de verdere kosten zijn en wat jouw budget is. Hoe hoog de kosten van een proces zijn, hangt af van de aard van de zaak, of je zaak uiteindelijk wint en wat de tarieven van de advocaat zijn. 

Mocht jij een laag inkomen hebben, dan kom je misschien in aanmerking voor een rechtsbijstand subsidie. Dan betaalt de overheid een deel van de kosten van de advocaat in Eindhoven. Kijk meteen even op de website van de overheid of informeer bij het Juridisch Loket in Eindhoven. 

VIND DIRECT JURIDISCHE HULP UIT EINDHOVEN »  

Read more