Advocaat Emmen

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat emmen

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Emmen?

Op zoek naar een advocaat in Emmen? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Emmen. In Emmen wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Emmen hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Emmen

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Emmen

Lees hieronder meer over onze advocaten in Emmen

Ben je op zoek naar een advocaat in Emmen? Dan zijn er een groot aantal advocatenkantoren in de omgeving die jou hierbij kunnen helpen. Een advocatenkantoor in Emmen kan jou in verschillende rechtsgebieden helpen. 

 

Een advocaat in Emmen vinden 

Een goede advocaat in Emmen vinden is niet eenvoudig. Je vraagt jezelf immers af of je wel een advocaat nodig hebt en er kunnen nog een tal van andere vragen voorbijkomen voordat je tot jouw zoektocht overgaat. Want waar moet je eigenlijk op letten bij het kiezen van een advocaat en bij welke rechtsvorm kun je terecht met het probleem? 

 

Waarom zou je een advocaat inschakelen?

Een advocaat in Emmen kan jou op veel gebieden helpen. Veel mensen weten niet precies wat, waardoor het inschakelen ook niet gebeurt. Het is vaak wel verstandig om de hulp van een professional in te schakelen. Onderstaande redenen geven aan waarom. 

 • Het inschakelen van een advocaat kan in sommige gevallen verplicht zijn. 
 • De Nederlandse wetgeving en procedures zijn complex en de advocaat heeft hier alle kennis over en spijkert deze ook bij. 
 • Een advocaat heeft het onderhandelvermogen en kan mensen overtuigen. 
 • Een advocaat kan op veel gebieden helpen: adviseren, documenten opstellen, bemiddelen, onderhandelen en procederen in de rechtbank. 
 • Een advocaat is er om jouw belangen te behartigen op juridisch gebied. 

 

Een advocaat is niet altijd verplicht, maar het kan jou wel veel geld, tijd en moeite schelen als je er eentje inschakelt voor jouw juridische problemen. De advocaat Emmen heeft veel juridische kennis en weet welk verweer in jouw situatie de meeste kans van slagen heeft. Je advocaat is je verdediger, je vertrouwenspersoon en ook je adviseur.

 

Hoe kies je een goede advocaat in Emmen?

Een goede advocaat in Emmen vinden, is voornamelijk letten op de volgende zaken: 

 • Locatie: Een goede advocaat in de buurt vinden is eenvoudiger om alle zaken face-to-face te bespreken dan wanneer je een advocaat ver weg hebt. Je kunt immers ook sneller langsgaan met vragen. 
 • Rechtsgebied of specialisatie: Het is belangrijk om een advocaat te kiezen die verstand heeft van een bepaald rechtsgebied. Je weet zo zeker dat de juiste stappen gemaakt worden. 
 • Tarief: Een advocaat kan veel geld kosten. Zorg er daarom voor dat je er een vindt die bij jouw budget aansluit. Je moet er echter niet op gaan bezuinigen, omdat je zo ook ervaring weglaat en de zaak misschien vertraging oploopt. 

 

Rechtsgebieden van advocaten

Rechtsgebieden zijn dus belangrijk bij het vinden van een goede advocaat in de omgeving. Het is dan wel belangrijk dat je weet welke er zijn. Van de 35 officiële hoofdsrechtsgebieden (Nederlandse Orde van Advocaten) zijn onderstaande gebieden de meest voorkomende: 

 1. Familierecht: Dit omvat alles wat met de familie te maken heeft, waaronder het kind, trouwen, scheiden en kinderbescherming. 
 2. Strafrecht: Hierbij wordt gekeken naar het strafbare feit en de hoogte van de straf die daarbij hoort. 
 3. Erfrecht: Hieronder vallen de bezittingen en schulden van een overleden persoon, waaronder het testament, erfbelastingen en schenkingen. 
 4. Ondernemersrecht: Hierbij houdt een advocaat zich bezig met alle regels bij het uitoefenen van een bedrijf. 
 5. Huurrecht: Het verhuur en de huur van woonruimtes en bedrijfsruimtes worden hierbij besproken. Ook het huren en verhuren van spullen kan hieronder vallen. 
 6. Arbeidsrecht: Een geschil of andere problemen met jouw werkgever of werknemer? Dan krijg je te maken met dit recht. 
 7. Letselschade: Hieronder valt de aansprakelijkheid voor de schade en de begroting hiervan. 

 

Advocaat in Emmen inschakelen, hoe werkt het?

Het inschakelen van een advocaat kan via de website. Wanneer je op een plaatsnaam (Emmen) zoekt en het rechtsgebied erbij kiest, zie je direct een lijst met advocaten. Via het profiel kom je meer te weten over de advocaat en kun je een gratis intakegesprek inplannen. Op deze manier helpen we jou aan een juiste advocaat uit Emmen.

 

Wat zijn de kosten van een advocaat?

Het kennismakingsgesprek met een advocaat is altijd gratis. Zo kun je bekijken of de advocaat jou kan helpen. Zodra er een procedure gestart wordt, hangen de kosten daarvan af van het tarief van de advocaat, de moeilijkheidsgraad en of je wint of verliest. Een advocaat kan jou te allen tijde een schatting geven van de verwachte kosten. 

 

Daarbij kun je met een klein budget terecht bij de gesubsidieerde rechtsbijstand. De kosten voor een advocaat worden dan voor een deel vergoed door de overheid. Je moet hiervoor goed bekijken of je ervoor in aanmerking komt. Dit kan via de website van de overheid of navragen bij het Juridisch Loket. 

 

Ik wil in contact komen met een advocaat uit Emmen 

Wil je zelf een advocaat inschakelen uit Emmen of heb je vragen over je rechten? Zoek dan direct naar een goede advocaat in de omgeving en zorg ervoor dat je wordt bijgestaan bij ieder rechtsgebied. Via de zoekmachine selecteer je ”advocaat” en ”Emmen” en het rechtsgebied. Kies vervolgens een gepaste advocaat uit Emmen en vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Read more