Advocaat Enschede

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat enschede

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Enschede?

Op zoek naar een advocaat in Enschede? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Enschede. In Enschede wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Enschede hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Enschede

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Enschede

Lees hieronder meer over onze advocaten in Enschede

Zoek je een goede advocaat in Enschede? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je namelijk veel verschillende advocatenkantoren in de omgeving, zodat je voor ieder rechtsgebied de juiste hulp krijgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van hulp bij letselschade, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsongeval of verkeersongeluk? Of hulp bij het trouwen en scheiden? Je vindt het allemaal. 

 

Een advocaat in Enschede vinden

Een goede advocaat in Enschede vinden, is vaak lastig. Je moet met veel dingen rekening houden en er komen ongetwijfeld verschillende vragen. Heb je wel een advocaat nodig voor jouw probleem? Waar moet je allemaal op letten en wat zijn nou de verschillende rechtsgebieden? Je wilt uiteindelijk wel met de juiste advocaat in contact komen voor jouw juridische problemen. 

 

Waarom heb je een advocaat nodig?

Advocaten kennen veel verschillende rechtsgebieden, waardoor je goed op moet letten of je met de juiste in contact komt. Tevens zijn er een tal van redenen te bedenken waarom je een advocaat in kunt schakelen: 

 • Je kunt overal advocaten voor inschakelen en soms is het zelfs verplicht. 
 • Er is veel kennis beschikbaar over onder andere de Nederlandse wetgeving en de gang van zaken bij procedures. Advocaten moeten namelijk hun kennis up-to-date houden. 
 • Advocaten kunnen vaak beter onderhandelen en overtuigen dan jij kunt. 
 • Advocaten helpen jou met veel zaken, zoals bijvoorbeeld adviseren, bemiddelen, de benodigde documenten opstellen en het procederen. 
 • Jouw juridische belangen worden te allen tijde behartigd. 

 

Een advocaat hoef je dus niet altijd in te schakelen, maar kan wel heel handig zijn. Zonder advocaat kun je namelijk veel meer tijd en geld verliezen en het kost je vaak meer moeite om hetzelfde resultaat te bereiken. Je kunt daarom altijd gebruik maken van het gratis intakegesprek voor advies. 

 

Waar let je op bij het vinden van een advocaat? 

Je moet op een aantal zaken letten wanneer je een advocaat gaat kiezen: 

 • Rechtsgebied (of specialisatie): Het rechtsgebied geeft aan waar de specialisatie van een advocaat ligt. Wanneer je in een echtscheiding ligt, heb je bijvoorbeeld een familierechtadvocaat nodig. Bij een bedrijfsongeval moet je weer een advocaat hebben die gespecialiseerd is in letselschade.
 • Locatie: Je kunt het beste op zoek gaan naar een advocaat in jouw omgeving. Met een vraag kun je dan namelijk even langs gaan en je kunt jouw zaak ook eenvoudig face-to-face bespreken.
 • Tarieven: Jouw budget blijft belangrijk. Toch is het verstandig om ook naar alle tarieven van advocaten te kijken, omdat dit ook veel over de kennis en ervaring van de desbetreffende advocaat kan vertellen.

 

Ondanks dat jouw budget wellicht het belangrijkste lijkt, is het vinden van een advocaat in het juiste rechtsgebied en de locatie waarop het advocatenkantoor zich bevindt belangrijker.

 

De verschillende rechtsgebieden

Het is al even benoemd: een rechtsgebied. In Nederland bestaan er 35 officiële hoofdrechtsgebieden, waarvan een aantal vaak gebruikt worden. De meest voorkomende rechtsgebieden zijn:

 1. Ondernemersrecht: Een advocaat gespecialiseerd in ondernemersrecht houdt zich bezig met alle regels omtrent het runnen van een bedrijf. Dit kunnen overnames, fusies en zelfs het starten van een bedrijf zijn.
 2. Erfrecht: Hieronder vallen alle bezittingen en schulden van een overledene. Je kunt bij deze advocaten terecht wanneer je een testament wilt aanvaarden of verwerpen, voor schenkingen en de erfbelasting.
 3. Letselschade: Wanneer iemand door schuld van een ander gewond is geraakt of overleden kan er een advocaat aangenomen worden die gespecialiseerd is in letselschade. Dit kan voorkomen bij bedrijfsongevallen, verkeersongelukken of medische fouten.
 4. Strafrecht: Welk gedrag is strafbaar? Wat is de hoogte van de straffen bij het overtreden van bepaalde regels? Met deze vragen houdt een strafrechtadvocaat zich bezig.
 5. Huurrecht: Alles rondom de huur en verhuur van woningen, bedrijfspanden en spullen vallen onder het huurrecht. Ook in geval van overlast, het verhogen van de huurprijs en de huurovereenkomsten kunnen behandeld worden door een advocaat.
 6. Arbeidsrecht: Als er geschillen zijn op de werkvloer of er moeten pensioenen, arbeidscontracten en een CAO geregeld worden, komt een arbeidsrechtadvocaat kijken.
 7. Familierecht: Kinderen, trouwen en scheiden brengt vaak veel geregel met zich mee. Om alles goed te laten verlopen, wordt gebruik gemaakt van het familierecht. 

 

Hoe werkt het inschakelen van een advocaat in Enschede?

Het vinden van advocaten in Enschede is eenvoudig. Je kunt namelijk op de plaatsnaam en het rechtsgebied zoeken, waardoor je direct een lijst aan advocaten in de omgeving vindt. Op het profiel kom je meer te weten over de advocaat en kun je ervoor kiezen om een gratis intakegesprek in te plannen. 

 

Wat zijn de kosten van een advocaat?

De kosten van advocaten in Enschede verschillen aanzienlijk van elkaar. Je begint altijd met een gratis intakegesprek, waarna je verder kunt gaan met de procedure. Ook verschillende tarieven naar gelang de moeilijkheidsgraad, het tarief van de advocaat zelf en de winst of het verlies van de zaak. 

 

Voor mensen met geen of weinig budget zijn er ook een pro deo advocaten in Enschede beschikbaar. Een pro deo advocaat in Enschede is een gratis advocaat die voornamelijk bedoeld is voor de bijstand. Tevens zijn er voor mensen met een klein budget gesubsidieerde rechtsbijstanden te vinden, waarbij een deel van de kosten vergoed worden. 

 

Zo kom je in contact 

Een van onze advocaten in Enschede nodig? Kom dan direct in contact met een advocatenkantoor in de omgeving en zorg ervoor dat jouw procedure soepel verloopt. Door het juiste rechtsgebied te vinden, kun je ervoor zorgen dat je altijd wordt bijgestaan. 

Read more