Advocaat Groningen

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat groningen

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Groningen?

Op zoek naar een advocaat in Groningen? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Groningen. In Groningen wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Groningen hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Groningen

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Groningen

Lees hieronder meer over onze advocaten in Groningen

Heb je hulp nodig bij het vinden van een goede advocaat in Groningen? Dan zijn er een groot aantal advocatenkantoren in een straal van 10 kilometer rondom Groningen te vinden die jou kunnen helpen. Zo wordt er onder andere gezocht naar: 

 • Arbeidsrecht: Voor geschillen op de werkvloer, het regelen van contracten en pensioenen. 
 • Familierecht: Samenwonen, trouwen en echtscheidingen vallen hieronder. 

 

Het vinden van een advocaat in Groningen

Voordat je een goede advocaat in Groningen hebt gevonden zijn er vaak veel vragen die beantwoord moeten worden. Zo wil je weten waarom een advocaat nodig is, wat deze voor jou kan betekenen en welke rechtsvorm er bij jouw probleem hoort. Ook weet je wellicht niet goed hoe je in contact moet komen met een advocaat. 

 

Waarom heb je een advocaat nodig? 

Er zijn verschillende redenen waarom je een advocaat in kunt schakelen. Hieronder lees je de meest voorkomende redenen: 

 • Je kunt te allen tijde advocaten inschakelen, maar het is geen verplichting. 
 • Advocaten kunnen vaak meer dingen bereiken dankzij zijn overtuigingsvermogen en onderhandelingstechnieken. 
 • Je hebt meer dan alleen onderhandelen. Advocaten kunnen namelijk ook bemiddelen, documenten opstellen, adviseren en procederen. 
 • Advocaten kennen de Nederlandse wetgeving en alle veranderingen die hierbij komen kijken beter dan jijzelf. 
 • De belangrijkste taak van advocaten zijn om jouw juridische belangen te behartigen. 

 

Door een advocaat in te schakelen ben je minder tijd en geld kwijt. Ook kost het jou minder moeite, waardoor het een handige bijkomstigheid is. Je kunt altijd eerst advies opvragen tijdens een gratis intakegesprek. Zo weet je zeker of je de juiste keuze maakt. 

 

Hoe kies je een goede advocaat uit de omgeving van Groningen?

Voordat je een advocatenkantoor in Groningen zoekt, moet je goed weten waar je op moet gaan letten. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden en niet alle advocaten zijn hetzelfde. Onderstaande zaken zijn goed om in het achterhoofd te houden: 

 • De locatie: Een advocaat in Groningen of omgeving is vaak handig, omdat deze jou op ieder moment te woord kan staan. Je kunt naar het advocatenkantoor in Groningen met vragen en je kunt jouw probleem face-to-face uitleggen. 
 • Het rechtsgebied: Iedere advocaat kent zijn eigen specialisaties. Hierdoor kan de kennis ook goed benut worden. Het is daarom verstandig om hiernaar te kijken. 
 • Het tarief: Naast jouw eigen budget kun je ook naar de tarieven van de advocaten kijken. Afhankelijk van verschillende factoren kunnen deze namelijk verschillen. 

 

De rechtsgebieden van advocaten 

De verschillende rechtsgebieden tonen aan waarin een bepaalde advocaat in Groningen gespecialiseerd is. Nederland kent ongeveer 35 verschillende rechtsgebieden, waarvan een aantal vaak gebruikt worden. 

 1. Arbeidsrecht: Hierbij houdt de advocaat zich bezig met alle regels omtrent de verhoudingen tussen werkgever en werknemer. 
 2. Strafrecht: Dit gebied omvat de straffen die worden opgelet en in hoeverre een bepaald gedrag strafbaar is. 
 3. Erfrecht: De bezittingen, schulden en alles daaromheen worden besproken bij het erfrecht wanneer iemand overlijdt. 
 4. Familierecht: Dit wordt ook wel personenrecht genoemd en gaat over alle zaken binnen een familie. Trouwen, scheiden en kinderen kunnen bijvoorbeeld besproken worden. 
 5. Huurrecht: Geschillen tussen verhuurder en huurder, de overeenkomsten en de bezwaren vallen onder het huurrecht. Hierbij kan het ook om spullen gaan. 
 6. Letselschade: Een advocaat in dit gebied houdt zich bezig met de aansprakelijkheid van geleden schade bij een ongeval. 
 7. Ondernemersrecht: Het uitoefenen van het bedrijf, overnames en het starten van het bedrijf vallen onder dit recht. 

 

Hoe kun je een advocaat in Groningen inschakelen?

In Groningen een advocaat vinden is niet moeilijk als je hier naar de plaatsnaam en het goede rechtsgebied zoekt. Je ziet namelijk direct een lijst met ieder advocatenkantoor in Groningen, zodat je over kunt gaan tot het inplannen van een gratis intakegesprek. Aan de hand daarvan kun je bepalen of je jouw probleem door deze advocaat op laat lossen. 

 

Hoeveel kost een advocaat?

Het intakegesprek met een van onze advocaten is te allen tijde gratis. Daarna kun je rekenen op verschillende kosten, afhankelijk van het tarief van de advocaat, de moeilijkheidsgraad van de zaak en of er successen behaald worden. Vraag daarom altijd naar een inschatting van de kosten. 

 

Je kunt ook voor een pro deo advocaten in Groningen gaan. Deze is vaak in te schakelen wanneer je geen budget hebt, maar wel een advocaat in handen moet nemen. Deze lost de zaak dan voor jou op. Tevens kun je kiezen voor de gesubsidieerde rechtsbijstand, waarbij de overheid een deel van de kosten dekt. Of je hiervoor in aanmerking komt, kun je navragen bij het Juridisch Loket of op de website van de overheid. 

 

Zoek contact met een advocaat uit Groningen 

Heb je dringend juridisch advies nodig en wil je weten of er goede advocaten bij jou in de omgeving te vinden zijn? Een goed advocatenkantoor in Groningen kan jou altijd bijstaan. Zoek daarom contact met een advocaat in de buurt en zorg voor een eerlijke procedure. 

Read more