Advocaat Haarlem

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat haarlem

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Haarlem?

Op zoek naar een advocaat in Haarlem? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Haarlem. In Haarlem wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Haarlem hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Haarlem

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Haarlem

Lees hieronder meer over onze advocaten in Haarlem

Wil je snel juridisch advies van een van onze advocaten in Haarlem? Dan kun je hier altijd een advocatenkantoor in Haarlem vinden die bij jou past. In een straal van 10 kilometer is er namelijk altijd wel iemand die jou binnen een bepaald rechtsgebied kan bijstaan. 

 

Een advocaat in Haarlem vinden 

Bij het vinden van een advocaat in Haarlem komt vaak veel kijken. Niet alleen moet je goed gaan kijken naar de mogelijkheden en rechtsgebieden, ook krijg je te maken met verschillende tarieven. Met een grote hoeveelheid aan advocatenkantoren in Haarlem is er altijd wel een advocaat in Haarlem te vinden voor jouw juridische probleem. 

 

Waarom heb je dan een advocaat nodig? 

Een advocaat inschakelen is niet altijd nodig, maar kan wel veel voordelen opleveren. Zo bespaar je jezelf veel geld, tijd en moeite. Maar waar is het dan nog meer goed voor?

 • Het is altijd toegestaan om advocaten in te schakelen en in sommige gevallen is het zelfs verplicht. 
 • Advocaten zijn verplicht om zijn kennis rondom de Nederlandse wetgeving up-to-date te houden, waardoor complexe zaken altijd begrepen worden. 
 • Advocaten kunnen vaak betere argumenten opvoeren dan jijzelf. 
 • Advocaten doen meer dan alleen procederen in een rechtbank, maar kan jou ook adviseren of op voorhand al bemiddelen. 
 • Het behartigen van jouw belangen staat bij advocaten bovenaan. 

 

Twijfel je of je een advocaat in moet schakelen? Dan kun je het beste bellen of mailen voor een gratis intakegesprek

 

Hoe kies je een goede advocaat? 

Om een goede advocaat in Haarlem te vinden, moet je met een aantal dingen rekening houden: 

 • Het tarief: Een advocaat moet te allen tijde binnen jouw budget passen. De gespecialiseerde advocaten hanteren vaak een hoger tarief, maar hebben ook meer kennis en ervaring om de zaak tot een succes te brengen. 
 • De specialisatie: De specialisatie wordt ook wel het rechtsgebied genoemd. Dit geeft aan waar de kennis van de advocaat ligt, zoals bijvoorbeeld het familierecht of arbeidsrecht. 
 • De locatie: De locatie is het belangrijkste. Je kunt beter een advocatenkantoor in Groningen en omgeving hebben, zodat je ook met vragen direct naar het kantoor toe kunt. 

 

Een verscheidenheid aan rechtsgebieden 

Iedere advocaat heeft zich in een ander rechtsgebied gespecialiseerd. Er zijn daarom in Nederland 35 hoofdrechtsgebieden te vinden. Een aantal hiervan worden het meest gebruikt: 

 1. Familierecht: Hierbij wordt gekeken naar alle zaken rondom families en het kind. Zo kan er gekeken worden naar alimentatie, omgangsregelingen en kinderbeschermingsmaatregelen. 
 2. Huurrecht: De advocaat houdt zich hierbij bezig met alle aspecten van de huur en het verhuren van woningen, bedrijfspanden en spullen. 
 3. Letselschade: De aansprakelijkheid en de begroting van de schade wordt hierin besproken na een ongeval. 
 4. Ondernemersrecht: Dit omvat eigenlijk alles wat met het runnen van een bedrijf te maken heeft. 
 5. Arbeidsrecht: Hierbij worden verhoudingen tussen werkgevers en werknemers op een zo goed mogelijke manier geregeld. 
 6. Strafrecht: De hoogte van de straf en het gepleegde strafbare feit. Denk daarbij ook aan TBS en jeugddetentie. 
 7. Erfrecht: Na het overlijden van een familielid moet er veel uit het testament geregeld worden. Hier komt het erfrecht bij kijken. 

 

Hoe kun je een advocaat in Haarlem inschakelen? 

Een advocatenkantoor in Haarlem is snel gevonden. Je kunt hiervoor op de plaatsnaam en het rechtsgebied zoeken, waarna je direct een lijst te zien krijgt. De advocaat in Haarlem waar jouw interesse naar uitgaat, heeft ook een profiel. Middels dit profiel kun je direct in contact komen met het kantoor om een intakegesprek in te plannen. 

 

Na dit gesprek bepaal je of je met de advocaat samen wilt gaan werken of dat je toch nog verder gaat werken. 

 

Hoeveel kost een advocaat?

Vaste bedragen zijn er niet te noemen bij een advocaat. Dit heeft namelijk ook te maken met de moeilijkheidsgraad van jouw zaak en het tarief dat de advocaat rekent. Een intakegesprek is in ieder geval altijd gratis en je kunt er gelijk bij kijken of je een samenwerking aan wilt gaan. 

 

Daarbij kun je ook voor een pro deo advocaat kiezen. Deze helpt jou zonder de hoge kosten, waardoor je ook met een laag budget gebruik kunt gaan maken van de diensten. Dankzij de gesubsidieerde rechtsbijstand wordt het ook vaak deels vergoed door de overheid, waardoor een laag budget ook mogelijk is. Vraag daarom altijd naar de mogelijkheden en een inschatting van de kosten. 

 

Vind jouw eigen advocaat uit Haarlem 

Heb je juridisch advies nodig of wil je meer weten over jouw rechten als particulier of ondernemer? Of staat er een rechtszaak gepland waar je wel wat extra hulp bij kunt gebruiken? Dan kan een goed advocatenkantoor jou hierin bijstaan. Vind dus snel een van onze advocaten.

Read more