Advocaat Hilversum

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Hilversum?

Op zoek naar een advocaat in Hilversum? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Hilversum. In Hilversum wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Hilversum hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Hilversum

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Hilversum

Lees hieronder meer over onze advocaten in Hilversum

Op zoek naar een goede advocaat in Hilversum? Dan heb je de keuze uit meerdere advocatenkantoren in de omgeving die jou kunnen helpen. Zo wordt er onder andere gezocht naar advocaten die gespecialiseerd zijn in strafrecht, familierecht en arbeidsrecht. Iedere zaak wordt door een advocaat in de omgeving behandeld. 

 

Hoe vind je een advocaat in Hilversum? 

Heb je moeite met het vinden van een goede advocaat in Hilversum? Dan ben je niet de enige. De juiste advocaat vinden is namelijk helemaal niet eenvoudig. Er zijn verschillende vragen die eerst beantwoord moeten worden, zoals: heb je een advocaat nodig? Waar moet je op letten? Hoe kom je met de juiste advocaat in contact voor jouw juridisch conflict? 

 

Waarom een advocaat nodig?

Als eerste is het de vraag waarom je een advocaat nodig hebt. Veel zou je immers zelf op kunnen lossen. Onderstaande redenen leggen uit waarom: 

 • Een advocaat is in sommige gevallen verplicht, bij andere gevallen voornamelijk handig. 
 • De Nederlandse wetgeving is complex en veranderlijk, waar een advocaat van up-to-date moet zijn. 
 • Een advocaat kan iemand beter overtuigen en beter onderhandelen dan jij kunt. 
 • Een advocaat kan jou met veel dingen helpen. Zo is deze er ook voor advies, bemiddeling, documenten opstellen en procederen. 
 • Jouw belangen zullen te allen tijde worden behartigd door de advocaat. 

 

Een advocaat kan jou dus veel tijd en geld besparen. Je hebt namelijk altijd hulp bij jouw zaak. 

 

Hoe kies je voor een advocaat? 

Een goede advocaat vind je alleen als je op een aantal zaken gaat letten. Zo kun je het beste kijken voor een advocaat in de omgeving. Zo kun je face-to-face jouw verhaal vertellen en zijn vragen ook sneller beantwoord. Andere aspecten zijn: 

 • Rechtsgebied: Je moet een advocaat vinden die in het juiste rechtsgebied werkzaam is. 
 • Tarief: Een advocaat is vaak duur. Zeker als je naar een gespecialiseerde advocaat gaat kijken voor jouw zaak. 

 

De verschillende rechtsgebieden

In Nederland zijn er 35 officiële hoofdrechtsgebieden te vinden. Deze gebieden worden hiervan het meeste gekozen: 

 • Familierecht: Dit omvat alles van families en kinderen. Van trouwen tot en met echtscheidingen en alimentatie. 
 • Strafrecht: Hier wordt niet alleen gekeken naar het strafbare feit, maar ook naar de straf die eraan gehangen wordt. 
 • Arbeidsrecht: Ieder conflict en iedere overeenkomst op de werkvloer kan hiermee opgelost worden. 
 • Huurrecht: Huurders en verhuurders moeten op ieder moment bijgestaan kunnen worden door een advocaat. 
 • Letselschade: Een bedrijfsongeval of verkeersongeval? Een advocaat kan helpen bij letselschade. 
 • Erfrecht: Iemand uit de familie overleden? Dan kun je soms wel wat hulp gebruiken bij het testament en de schenkingen. 
 • Ondernemersrecht: De advocaat helpt jou bij ieder onderdeel van het bedrijf. 

 

Een advocaat inschakelen, hoe doe je dat? 

Hier kun je zoeken op plaatsnaam en rechtsgebied, zodat je altijd een advocatenkantoor in Hilversum kunt vinden. Een advocatenkantoor in Hilversum heeft altijd een gratis intakegesprek, waar je direct een afspraak voor kunt maken. Aan de hand hiervan kun je namelijk bepalen of de advocaat bij jou past of dat je toch nog verder kijkt. 

 

De kosten van een advocaat op een rij 

De kosten van een advocaat in Hilversum verschillen. Een advocaat rekent namelijk een eigen tarief op basis van ervaringen en daarnaast spelen de moeilijkheidsgraad en het succes nog een rol. Je kunt daarom het beste navraag doen om een inschatting te maken van de kosten. 

 

Ook kun je gaan kijken naar een pro deo advocaat in Hilversum. Soms is een advocaat namelijk van belang, maar heb je hier geen budget van. Deze advocaten kunnen jou dan toch helpen met jouw juridische kwestie. Of je in aanmerking komt voor een gesubsidieerde rechtsbijstand is afhankelijk van verschillende voorwaarden. 

 

Neem contact op

Heb je zelf een advocaat nodig of ben je op zoek naar juridisch advies? Hier vind je altijd de beste advocaat in jouw omgeving om jou te helpen en bij te staan bij jouw zaak.

Read more