Advocaat Hoofddorp

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Hoofddorp?

Op zoek naar een advocaat in Hoofddorp? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Hoofddorp. In Hoofddorp wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Hoofddorp hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Hoofddorp

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Hoofddorp

Lees hieronder meer over onze advocaten in Hoofddorp

Heb je hulp nodig van een advocaat in Hoofddorp? Je kunt altijd terecht bij een advocatenkantoor in Hoofddorp wanneer jij juridische hulp nodig hebt. Het maakt daarbij niet uit voor welk rechtsgebied je de hulp in wilt schakelen, je vindt hier altijd een groot aantal advocaten die een specialisatie hebben en hun kennis voor jou in kunnen zetten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor: 

 • Arbeidsrecht: Voor alle conflicten op de werkvloer en het opstellen van overeenkomsten. 
 • Huurrecht: Het huren en verhuren van spullen, woonruimtes en bedrijfsruimtes heeft overeenkomsten, regels en andere maatregelen nodig. 

 

Een advocaat in Hoofddorp vinden 

Je kunt soms veel moeite hebben met het vinden van de juiste advocaat in Hoofddorp. Het is immers niet altijd zeker of je een advocaat nodig hebt. Daarbij komen er altijd een aantal vragen in je op. Waar let je op bij het vinden van een goed advocatenkantoor in Hoofddorp? Welke rechtsgebieden heb je nodig en wat houden deze rechtsgebieden precies in? En op welke manier kun je in contact komen met de juiste advocaat? Deze vragen moeten beantwoord worden voordat je aan de slag gaat. 

 

Waarom heb je een advocaat nodig?

Doordat veel mensen niet weten wat een advocaat voor hun kan betekenen wordt er ook lang niet altijd gebruik van gemaakt. Toch kan een advocaat een grote toevoeging zijn. Deze kan namelijk: 

 • Verplicht zijn voor een aantal juridische zaken. 
 • Helpen bij het naleven van de Nederlandse wetgeving en de procedures. 
 • Beter onderhandelen en overtuigen bij jouw zaken. 
 • Helpen met adviseren, bemiddelen, onderhandelen, documenten opstellen en procederen. 
 • Jouw belangen behartigen. 

 

Een advocaat inschakelen is altijd toegestaan en in sommige gevallen ook verplicht. Je kunt daarom te allen tijde hulp inschakelen. Wanneer je zonder advocaat de juridische wegen ingaat, kan dit jou veel tijd, geld en moeite gaan kosten. En dit is vaak helemaal niet nodig! Een advocaat is namelijk verplicht om zijn kennis up-to-date te houden over de wetgeving en de gang van zaken. 

 

Als je nog twijfelt of je wel een advocaat nodig hebt, kun je altijd bellen of mailen voor advies. Een intakegesprek is namelijk altijd gratis. 

 

Hoe kies je een goede advocaat voor jouw zaak? 

Om een goede advocaat te kiezen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten: 

 • De locatie: Een advocaat in de buurt vinden, is eigenlijk nog wel het belangrijkste. Je hebt dan namelijk de mogelijkheid om jouw zaak face-to-face te bespreken en hebt direct antwoord op al jouw vragen. Ook kun je langsgaan wanneer er nieuwe vragen ontstaan zijn. Bij een advocaat die verder weg zit, kan dit allemaal moeizamer verlopen, waardoor je wellicht veel tijd verliest. 
 • Specialisatie/rechtsgebied: Het rechtsgebied moet ook altijd goed gekozen worden. Wanneer er conflicten op de werkvloer zijn, heb je bijvoorbeeld niets aan een strafrechtadvocaat. Zorg er daarom voor dat jouw advocaat de juiste specialisatie heeft, waardoor deze kennis ook beter benut wordt tijdens jouw zaak. 
 • Tarief: Je hebt wellicht een eigen budget beschikbaar voor een advocaat. Je komt er echter al gauw achter dat een ervaren advocaat met een specialisatie meer geld kost dan een advocaat die van alles een deel af weet. Toch kan het verstandig zijn om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen voor jouw zaak. 

 

De belangrijkste factoren van een advocaat in Hoofddorp zijn de locatie en het rechtsgebied. Een advocatenkantoor in Hoofddorp die in de buurt zit, kan jou sneller helpen en met de juiste specialisatie heb je veel meer kans om de zaak te winnen. Daarom kun je via de zoekmachine altijd een advocaat vinden die bij je past. 

 

Rechtsgebieden van advocaten 

Het vinden van een advocaat in het juiste rechtsgebied is dus belangrijk. Wanneer je niet weet waar jouw zaak onder valt, kan het lastig worden om gericht te gaan zoeken. Er bestaan namelijk 35 rechtsgebieden in Nederland, waarvan er een aantal vaak gezocht worden. Dit zijn de 7 rechtsgebieden waar mensen in Nederland het meeste mee te maken krijgen: 

 1. Familierecht: Dit recht gaat over de familie en het kind. Denk daarbij aan trouwen, echtscheidingen, afstamming, omgangsregelingen, alimentatie en kinderbeschermingsmaatregelen. Met een advocaat zorg je ervoor dat alles goed geregeld wordt. 
 2. Arbeidsrecht: Hierbij draait het om de verhouding tussen werkgever en werknemer. Dit geldt niet alleen bij geschillen, maar ook ontslag, pensioenen, contracten, ziekte en de CAO. Alles kan op een goede manier vastgelegd worden. 
 3. Huurrecht: De huur en verhuur van panden, woonruimtes en spullen moet altijd op de juiste manier geregeld worden. Zowel de huurder als de verhuurder hebben namelijk rechten en plichten, welke in een overeenkomst opgesteld moeten worden. Het opstellen en beëindigen van de huurovereenkomst kan door een advocaat geregeld worden. 
 4. Strafrecht: Hierbij houdt de advocaat zich bezig met het strafbare feit en de hoogte van de straffen. Daaronder vallen ook jeugddetentie, TBS en het militair strafrecht. 
 5. Letselschade: Wanneer je een ongeluk hebt gehad en hierdoor een compensatie nodig hebt, kan een advocaat jou helpen om de hoogte van de vergoeding te bepalen en de aansprakelijkheidstelling. Dit kan zijn bij een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een medische fout. 
 6. Erfrecht: Hierbij houdt een advocaat zich bezig met de bezittingen en schulden van een overleden persoon. Ook wordt hierbij naar het testament gekeken. Je kunt deze namelijk aanvaarden of verwerpen. 
 7. Ondernemersrecht: Als bedrijf heb je te maken met veel verschillende zaken. Zo kunnen er fusies en overnames plaatsvinden of heb je hulp nodig bij het opstarten van het bedrijf. 

 

Hoe kun je een advocaat inschakelen?

Via de zoekmachine kun je een advocatenkantoor in Hoofddorp vinden. Je hoeft hiervoor alleen de plaatsnaam in te vullen en te zoeken op het juiste rechtsgebied. Je ziet dan direct een lijst van advocaten, waarbij je door kunt klikken naar het profiel. Indien dit bevalt, kun je een gratis intakegesprek inplannen. Is het daarna nog niet wat je wilt? Dan kun je altijd nog verder kijken naar een andere advocaat. 

 

De kosten van een advocaat

Het intakegesprek is altijd gratis. Hierdoor kun je een beter beeld krijgen van de advocaat en bekijken of je bij dit advocatenkantoor in Hoofddorp met jouw zaak wilt blijven. Daarna komen er pas kosten. De hoogte hiervan is afhankelijk van de ervaring van de advocaat, de moeilijkheidsgraad van jouw zaak en of het tot een succes wordt gebracht. 

 

Wanneer je geen budget hebt, kun je ook bekijken of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Hierbij wordt een deel vergoed door de overheid en kan jou helpen om toch gelijke kansen te hebben. 

 

Contact opnemen

Heb je zelf juridisch advies nodig of wil je weten wat je kunt doen bij een rechtszaak? Zoek dan vandaag nog naar een goede advocaat en ga aan de slag. 

Read more