Advocaat Leeuwarden

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Leeuwarden?

Op zoek naar een advocaat in Leeuwarden? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Leeuwarden. In Leeuwarden wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Leeuwarden hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Leeuwarden

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Leeuwarden

Lees hieronder meer over onze advocaten in Leeuwarden

Zoek je een advocaat in Leeuwarden? Dan zijn er verschillende advocatenkantoren die jou van dienst kunnen zijn. In een straal van 10 kilometer rondom Leeuwarden is er namelijk altijd wel een gespecialiseerde advocaat te vinden. Zo kun je voor ieder rechtsgebied een advocaat inschakelen. 

 

Het vinden van een advocaat in Leeuwarden 

Het vinden van een advocaat in Leeuwarden kan soms lastig worden wanneer je nog veel vragen hebt. Deze vragen zullen daarom altijd eerst beantwoord moeten worden voordat je daadwerkelijk in contact kunt komen met een advocatenkantoor. Want waar let je eigenlijk op? Welk rechtsgebied heb je nodig? 

 

Waarom een advocaat inschakelen?

De eerste vraag die je jezelf stelt is of je wel een advocaat nodig hebt. En wat kan een advocaat nou eigenlijk voor je betekenen? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een advocaat in Leeuwarden in zou schakelen: 

 • Het is altijd toegestaan, soms zelfs verplicht. 
 • Een advocaat helpt jou bij meer dan alleen het procederen. 
 • Er kunnen betere onderhandelingen plaatsvinden. 
 • De kennis is te allen tijde aanwezig. 
 • Jouw belangen worden behartigd. 

 

Als je nog twijfelt of je een advocaat in moet schakelen, kun je het beste even bellen of mailen. Een intakegesprek is namelijk altijd gratis. 

 

Het kiezen van een advocatenkantoor in Leeuwarden

Een advocaat in Leeuwarden moet goed uitgezocht worden. Je kunt daarom op een aantal zaken letten: 

 • Locatie: Een advocaat in de buurt kan jou gericht helpen en je kunt altijd langs gaan. 
 • Rechtsgebied: Je kunt het beste een gespecialiseerde advocaat inschakelen die helpt op het gebied dat jij nodig hebt. 
 • Tarief: Een gespecialiseerde advocaat is duurder, maar kan jou ook beter van dienst zijn. Wel moet je altijd jouw budget in de gaten houden. 

 

Meerdere rechtsgebieden

In Nederland zijn 35 hoofdrechtsgebieden te vinden. In al deze gebieden is een advocaat te vinden. Onderstaande gebieden zijn het meest nodig bij particulieren en bedrijven: 

 1. Familierecht: Dit omvat alles rondom families, zoals kinderen, trouwen en scheiden. 
 2. Arbeidsrecht: Alle geschillen op de werkvloer, arbeidsovereenkomsten en de CAO. 
 3. Huurrecht: De huurovereenkomst opstellen, het beëindigen van de overeenkomst en overlast van de huurder. 
 4. Strafrecht: De strafbare feiten en de hoogte van de straffen bij het overtreden van de regels. 
 5. Letselschade: Dit omvat de aansprakelijkheid en de begroting van de schade bij bedrijfsongevallen, verkeersongevallen en medische fouten.
 6. Erfrecht: Alles rondom de bezittingen en schulden van een overledene, inclusief het testament en schenkingen. 
 7. Ondernemersrecht: Hierbij houdt de advocaat zich bezig met alle regels rondom het uitoefenen van een bedrijf. 

 

Hoe kun je een advocaat inschakelen en wat zijn de kosten?

Een advocaat kun je vinden door op de plaatsnaam en het rechtsgebied te zoeken. Je ziet dan ieder advocatenkantoor in Leeuwaren en kunt gelijk een afspraak maken voor een gratis intakegesprek. Ook kan de advocaat dan een goede inschatting maken van de kosten die erbij komen kijken bij jouw zaak. Heb je geen of een laag budget, dan is er ook een pro deo advocaat in Leeuwarden te vinden. Hierbij betaal je niets tot een succes behaald is. 

 

Maak contact met een advocaat

Wil je zelf een advocaat in Leeuwarden inschakelen? Vind hem dan nu via de zoekmachine en ontdek wat er mogelijk is voor jouw zaak. 

Read more