Advocaat Leiden

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Leiden?

Op zoek naar een advocaat in Leiden? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Leiden. In Leiden wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Leiden hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Leiden

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Leiden

Lees hieronder meer over onze advocaten in Leiden

Een advocaat in Leiden nodig? Dan kun je er altijd eentje vinden. Met een advocaat worden namelijk meerdere zaken met succes afgerond. Je hoeft hiervoor alleen maar het juiste rechtsgebied te vinden. 

 

Een advocaat in Leiden vinden 

Vaak is het niet eenvoudig om een advocaat in Leiden te vinden. Je hebt namelijk veel vragen. Wat is nou een goede advocaat? Heb je wel een advocaat nodig? Waar moet je op letten? Pas wanneer dit beantwoord is, kun je in contact komen met een advocatenkantoor in Leiden. 

 

Waarom je een advocaat nodig hebt 

Buiten dat een advocaat voornamelijk handig is, zijn er ook gevallen wanneer een advocaat in Leiden noodzakelijk is. Onderstaande redenen vertellen waarom: 

 • Voor sommige zaken is het verplicht. 
 • Een advocaat heeft meer kennis van de Nederlandse wetgeving. 
 • Een advocaat doet meer dan alleen procederen. 
 • Een advocaat kan beter onderhandelen en overtuigen. 
 • Een advocaat behartigt jouw belangen. 

 

Het kiezen van een advocaat

Het kiezen van een goede advocaat in Leiden gebeurt voornamelijk aan de hand van enkele criteria. Zo kun je denken aan de locatie, het rechtsgebied en het tarief dat een advocaat rekent. Wanneer je een advocatenkantoor in Leiden en omgeving neemt, kun je jouw zaak face-to-face bespreken met de advocaat. Tevens ben je dan verzekerd van een sneller antwoord op jouw vragen, omdat je gewoon even langs kunt gaan. Het rechtsgebied is belangrijk om de juiste specialistische kennis tot jouw beschikking te hebben en het tarief wordt vaak aan deze ervaring gekoppeld. 

 

Meerdere rechtsgebieden tot jouw beschikking 

Nederland kent veel verschillende rechtsgebieden, waarvan er een aantal regelmatig voorbijkomen. 

 1. Familierecht: Omvat alles met families en kinderen, zodat het op een goede manier geregeld wordt. 
 2. Arbeidsrecht: De verhoudingen tussen werkgever en werknemer, maar ook de CAO en pensioenen. 
 3. Strafrecht: Het bestraffen van bepaald gedrag en de hoogte van de straffen. 
 4. Erfrecht: Omvat alles rondom een overledene en het testament. Ook schenkingen en erfbelasting worden hierbij behandeld. 
 5. Huurrecht: De overeenkomsten tussen huurder en verhuurder en de geschillen die voor kunnen komen. 
 6. Ondernemersrecht: Het opstarten van het bedrijf en de juridische wegen die hiervoor behandeld moeten worden. 
 7. Letselschade: Bij een ongeval of medische fout moet de aansprakelijkheid vastgesteld worden. Tevens moet de schade begroot worden, zodat het uitgekeerd kan worden. 

 

Het inschakelen van de advocaat en de kosten

Via de zoekmachine kun je aan de hand van de plaatsnaam en het gewenste rechtsgebied gaan kijken naar een goed advocatenkantoor in Leiden. Je ziet dan in een oogopslag welke advocaten er werkzaam zijn in jouw omgeving en je kunt aan de hand van het profiel al een beter beeld krijgen van de mogelijkheden. Daarna kun je direct een gratis intakegesprek inplannen om te zien of de advocaat bij jou past. Anders kun je ook weer naar een andere gaan kijken. 

 

De kosten verschillen aanzienlijk per advocaat. Tevens kun je gaan voor een pro deo advocaat in Leiden wanneer je een laag budget beschikbaar hebt. 

 

Kom in contact

Weet je al zeker dat je juridisch advies nodig hebt of ben je op zoek naar jouw rechten bij een bepaalde zaak? Ontdek dan vandaag nog welke advocaat in Leiden bij jou past en maak de afspraak. 

Read more