Advocaat Maastricht

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat maastricht

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Maastricht?

Op zoek naar een advocaat in Maastricht? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Maastricht. In Maastricht wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Maastricht hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Maastricht

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Maastricht

Lees hieronder meer over onze advocaten in Maastricht

Op zoek naar een advocaat in Maastricht voor juridisch advies? Dan is er altijd wel een advocatenkantoor in Maastricht te vinden die bij jouw wensen past. Je kunt hierdoor te allen tijde bijgestaan worden bij jouw zaak. 

 

Het vinden van een advocaat in Maastricht 

Als je aan jouw zoektocht begint, zijn er vaak nog veel vragen die je jezelf gaat stellen. Hoe vind je een goede advocaat? Welk rechtsgebied heb je nodig? Hoe kom je in contact? Welke kosten komen erbij kijken? Deze vragen moeten eerst beantwoord worden, voordat je overgaat tot het maken van een keuze voor jouw advocatenkantoor in Maastricht. 

 

Waarom zou je een advocaat inschakelen?

Een advocaat van een advocatenkantoor in Maastricht kan jou op veel manieren bijstaan. Iedere advocaat beschikt namelijk over voldoende kennis van een bepaald rechtsgebied. Daarnaast: 

 • Hebben advocaten veel kennis over de Nederlandse wetgeving
 • Kunnen advocaten bemiddelen, adviseren, documenten opstellen en procederen
 • Ben je met advocaten verzekerd van een goede onderhandeling 
 • Worden jouw belangen behartigd 

 

Zo kies je de juiste advocaat

Het vinden van de juiste advocaat in Maastricht doe je aan de hand van de locatie, het rechtsgebied en de tarieven die worden gevraagd. Door een advocaat in de omgeving in te schakelen zorg je ervoor dat je altijd even langs kunt gaan met vragen en er minder tijd overheen gaat voordat jouw zaak behandeld kan worden. Door het juiste rechtsgebied te kiezen ben je altijd verzekerd van gedegen kennis. Je hebt immers niets aan een advocaat familierecht wanneer je met een strafzaak bezig bent. Het bijbehorende tarief wordt te allen tijde kenbaar gemaakt. Een intakegesprek is wel altijd gratis! 

 

Kijken naar de rechtsgebieden 

Je hebt er niets aan als je een advocaat in een ander rechtsgebied uitzoekt. Het is daarom belangrijk om te weten waar je naar moet gaan kijken. Onderstaande rechtsgebieden zijn enkele veelvoorkomende rechtsgebieden. 

 1. Familierecht: Dit omvat alles rondom families. Zo kun je een advocaat inschakelen om zaken vast te leggen rondom trouwen, echtscheidingen, alimentatie en kinderbescherming. 
 2. Strafrecht: Als je een strafbaar feit hebt begaan, kun je een strafrechtadvocaat inschakelen. Deze helpt jou bij het onderhandelen over de hoogte van de straf. 
 3. Arbeidsrecht: Conflicten op de werkvloer? Moet de CAO geregeld worden? Ga je met pensioen? Hier komt het arbeidsrecht bij kijken. 
 4. Letselschade: Bedrijfsongevallen, verkeersongevallen en medische fouten kunnen vaak een schadevergoeding opleveren. Een letselschadeadvocaat helpt jou hierbij. 

 

Hoe werkt het en wat zijn de kosten?

Hier kun je zoeken op plaatsnaam en rechtsgebied. Zo kun je een advocatenkantoor in Maastricht vinden, waarbij je direct door kunt klikken naar het profiel van de desbetreffende advocaat. Wanneer dit bevalt, kun je de afspraak maken voor een gratis intakegesprek. Hierbij kan ook een inschatting gemaakt worden voor de verdere kosten. Je ziet dan ook gelijk welke pro deo advocaten in Maastricht beschikbaar zijn. 

 

Maak contact met jouw keuze 

Benieuwd geworden naar een advocaat? Kijk dan snel verder en zorg ervoor dat je het juridische advies krijgt waar je naar op zoek bent. 

Read more