Advocaat Nijmegen

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat nijmegen

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Nijmegen?

Op zoek naar een advocaat in Nijmegen? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Nijmegen. In Nijmegen wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Nijmegen hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Nijmegen

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Nijmegen

Lees hieronder meer over onze advocaten in Nijmegen

Ben je op zoek naar een van onze advocaten in Nijmegen? Dan heb je hier een ruime keuze aan kantoren waar je met jouw zaak terecht kunt. Ieder advocatenkantoor in Nijmegen is gespecialiseerd in bepaalde rechtsgebieden, waardoor jouw zaak tot een goed einde kan worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsrecht voor geschillen op de werkvloer of het afhandelen van letselschade. 

 

Een advocaat in Nijmegen vinden 

Wanneer je juridisch advies nodig hebt, is het vinden van een advocaat in Nijmegen niet altijd eenvoudig. Je weet immers niet waar je op moet gaan letten. En heb je wel een advocaat nodig voor jouw zaak? Het is daarom goed om eerst meer te weten te komen voordat je een afspraak gaat maken voor een gratis intakegesprek. 

 

Waarom schakel je een advocaat in?

De eerste vraag die bij velen naar boven komt, is: heb je wel een advocaat nodig? Het is namelijk niet altijd verplicht om een advocaat in te schakelen. Het kan echter wel enkele voordelen opleveren: 

 • Advocaten behartigen jouw belangen 
 • Advocaten kunnen beter onderhandelen 
 • Je hebt meer dan alleen juridisch advies 
 • Met advocaten kun je rekenen op kennis over de Nederlandse wetgeving 

 

Het kiezen van de juiste advocaat 

Als je een advocaat in Nijmegen zoekt, dan sta je voor een aantal keuzes. Er zijn een aantal factoren die eraan bijdragen of je voor een bepaald advocatenkantoor in Nijmegen kiest, zoals: 

 • Het rechtsgebied: Je hebt er niets aan als een gespecialiseerde advocaat in een ander rechtsgebied werkzaam is. Weet daarom wat de specialisatie is van een advocaat. 
 • De locatie: Een advocatenkantoor in Nijmegen en omgeving is handig als je jouw zaak face-to-face wilt bespreken. Ook kun je sneller langs met vragen. 
 • Het tarief: Jouw budget is belangrijk. Toch is het goed om te investeren in een gespecialiseerde advocaat. 

 

Als je nog niet weet of je echt een advocaat nodig hebt, kun je altijd bellen en mailen. Een intakegesprek is namelijk gratis. 

 

De rechtsgebieden uitzoeken 

Het rechtsgebied is belangrijk om te onderzoeken. In Nederland zijn er veel verschillende rechtsgebieden, waar er 7 het meest voorkomend zijn. 

 1. Arbeidsrecht: Hierbij gaat het om de geschillen op de werkvloer, de pensioenen en de CAO. Alles kan in contracten worden vastgelegd. 
 2. Familierecht: Trouwen, echtscheidingen en alimentatie. Het moet goed geregeld worden, waar een advocaat bij kan helpen. 
 3. Letselschade: Een ongeval gehad? Te maken gekregen met een medische fout? Dan kan het zomaar zijn dat je een flinke schadevergoeding kunt krijgen. 
 4. Strafrecht: Een schending van de wet wordt vaak gestraft met een bepaalde straf. Hoe hoog deze straf is, wordt onderhandeld via advocaten. 
 5. Ondernemersrecht: Een bedrijf starten, overnemen of opheffen kan worden gedaan aan de hand van het ondernemersrecht. 
 6. Erfrecht: Hierbij wordt gekeken naar het testament, de bezittingen en schulden van een overledene. 
 7. Huurrecht: Alle overeenkomsten tussen de huurder en verhuurder. 

 

Hoe werkt het en wat zijn de kosten? 

Je kunt altijd op plaatsnaam en rechtsgebied zoeken, waarna je een lijst met advocatenkantoren in Nijmegen te zien krijgt. Van hieruit kun je een afspraak maken voor een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek kun je een inschatting van de kosten krijgen. Zijn deze te hoog voor jouw budget? Bekijk dan ook de mogelijkheid tot pro deo advocaten in Nijmegen. Zo kun je toch jouw zaak tot een goed einde brengen, zonder dat het je in nieuwe problemen brengt. 

 

Maak een afspraak 

Juridisch advies nodig? Wil je weten wat jouw rechten zijn met betrekking tot jouw probleem? Vind dan vandaag nog een van onze advocaten bij jou in de buurt.

Read more