Advocaat Rotterdam

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat rotterdam

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Rotterdam?

Op zoek naar een advocaat in Rotterdam? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Rotterdam. In Rotterdam wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Rotterdam hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Rotterdam

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Rotterdam

Lees hieronder meer over onze advocaten in Rotterdam

Heb je hulp nodig van een van onze advocaten uit Rotterdam? Dan is er altijd wel een advocatenkantoor in Rotterdam of omgeving te vinden die jou bij jouw zaak zou kunnen helpen. De verschillende rechtsgebieden variëren aanzienlijk, waardoor je bijvoorbeeld met jouw echtscheiding bij een familierechtadvocaat terecht kunt en met geschillen op de werkvloer weer bij een arbeidsrechtadvocaat. Selecteer dus een advocaat op het juiste rechtsgebied. Ook voor alleen advies is er wel een advocaat te vinden in Rotterdam voor jouw situatie. 

 

Het vinden van een advocaat in Rotterdam

De eerste vraag die bij je opkomt, is: heb je wel een advocaat nodig? Ook kun je jezelf nog meer zaken afvragen als je naar een advocaat in Rotterdam op zoek gaat. Welk rechtsgebied heb je nodig? Wat zijn de kosten die erbij komen kijken? Hoe kom je eigenlijk in contact met een advocaat in de omgeving. Een advocatenkantoor in Rotterdam vinden is dus eerst een antwoord krijgen op deze vragen. 

 

Waarom heb je een advocaat nodig?

Een goede advocaat in Rotterdam kan jou op veel manieren bijstaan. Ondanks dat het niet verplicht is, kan het je dus wel helpen om met meer kennis aan jouw zaak beginnen. Onderstaande redenen kunnen ook meegenomen worden bij het vinden van een advocatenkantoor in Rotterdam: 

 • Jouw juridische belangen worden behartigd. 
 • Een advocaat helpt door te adviseren, bemiddelen, documenten op te stellen en te procederen. 
 • Doordat de kennis up-to-date moet blijven, worden veranderingen in de Nederlandse wetgeving direct opgepikt. 
 • Je hebt hulp bij de onderhandelingen. 

 

Ondanks dat een advocaat in Rotterdam geen verplichting is, kan het jou dus wel helpen om de zaak tot een beter einde te brengen. Je bespaart jezelf er veel geld, tijd en moeite mee. 

 

Zo kies je de beste advocaat in Rotterdam 

De beste advocaat Rotterdam vinden, kun je doen door op de plaatsnaam te zoeken. Een advocaat in Rotterdam Zuid kun je daarna ook nog selecteren op het rechtsgebied waarin deze werkzaam is, zodat je verzekerd bent van de beste keuze. Daarnaast hou je rekening met de locatie en het tarief dat gevraagd wordt. Wanneer je een advocaat in Rotterdam en omgeving inschakelt, kan het gemakkelijker zijn om de zaak te bespreken en loop je met vragen direct het advocatenkantoor in Rotterdam binnen. 

 

Een advocaat voor ieder rechtsgebied 

Nederland kent 35 hoofdrechtsgebieden. Deze rechtsgebieden worden nooit allemaal tegelijkertijd opgezocht. Wel zijn er een aantal die vaak voorkomen en waar je gebruik van kunt maken. 

 1. Familierecht: De advocaat kan helpen bij alle kwesties rondom familie en het kind. Hierdoor staat alles duidelijk op papier en kunnen geschillen worden voorkomen. 
 2. Arbeidsrecht: Geschillen op de werkvloer, pensioenen, CAO en andere zaken op de werkvloer kunnen hierbij behandeld worden. 
 3. Strafrecht: Iemand die een misdrijf begaan heeft, krijgt te maken met een strafrechtadvocaat. Deze kan meebepalen wat de geschikte hoogte van de straf is. 
 4. Huurrecht: De huurovereenkomst tussen huurder en verhuurder, het beëindigen ervan en alles wat bij het huren en verhuren hoort, wordt hierin besproken. 
 5. Ondernemersrecht: Een bedrijf beginnen, een fusie of overname of het beëindigen van het bedrijf vallen hieronder. 
 6. Letselschade: Een ongeluk gehad? Is er een medische fout begaan? Dan kan je recht hebben op een schadevergoeding. 
 7. Erfrecht: Wanneer er iemand overleden is, moeten alle schulden en bezittingen bekeken worden aan de hand van het testament. 

 

Zo werkt het 

Wanneer je naar een advocaat in Rotterdam gaat zoeken, kun je hiervoor de plaatsnaam aangeven. Zo ook voor een advocaat in Rotterdam Zuid. Daarna selecteer je het rechtsgebied waarvoor je een advocaat nodig hebt. Je ziet dan ieder advocatenkantoor in Rotterdam en kunt doorklikken naar de verschillende profielen. Wanneer het je bevalt, kun je een afspraak inplannen voor een gratis intakegesprek. 

 

Pas wanneer je er bij dit intakegesprek achter bent dat dit de beste advocaat in Rotterdam is voor jouw zaak ga je met deze advocaat een samenwerking aan. Je zit dus nergens aan vast

 

Wat zijn de kosten voor een advocaat ?

De kosten van een advocaat uit Rotterdam verschillen aanzienlijk. De ervaring en specialisme van de advocaat spelen hier namelijk een grote rol bij. Een gespecialiseerde advocaat is over het algemeen duurder dan een onervaren advocaat. Maar je krijgt er wel veel voor terug en hebt altijd de juiste kennis paraat. 

 

Voor mensen met een laag budget is er de mogelijkheid om een pro deo advocaat uit Rotterdam in te schakelen. Zo kun je wel genieten van het juridische advies en de onderhandelingen die gedaan worden, maar hoef je niet direct een groot bedrag te betalen. Dit biedt veel uitkomsten en je hebt wellicht toch een goede zaak te pakken. 

 

Begin vandaag nog  

Vandaag nog een advocaat Rotterdam nodig? Vraag dan vandaag nog een gratis intakegesprek aan en ontdek of een advocatenkantoor in Rotterdam bij jou past en je kan helpen bij jouw zaak. Wanneer je de juiste advocaat uit Rotterdam hebt gevonden kun je direct contact opnemen. 

Read more