Advocaat Utrecht

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

advocaat utrecht

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Utrecht?

Op zoek naar een advocaat in Utrecht? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Utrecht. In Utrecht wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Utrecht hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Utrecht

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Utrecht

Lees hieronder meer over onze advocaten in Utrecht

Heb je een advocaat in Utrecht en omgeving nodig? Dan heb je veel mogelijkheden tot jouw beschikking. Voor ieder rechtsgebied is er namelijk wel een geschikt advocatenkantoor in de omgeving van Utrecht te vinden dat jou kan helpen met juridisch advies en bemiddelingen. Zo kun je ook per rechtsgebied gaan kijken. Denk bijvoorbeeld aan: 

 • Familierecht: wanneer je alles vast wilt laten leggen omtrent de familie en het kind kun je dit door een advocaat laten doen. 
 • Arbeidsrecht: een geschil op de werkvloer is binnen een korte tijd opgelost wanneer je een advocaat in de arm neemt. 

 

Hoe vind je een advocaat in Utrecht? 

Jouw zoektocht naar een goede advocaat in Utrecht is niet altijd eenvoudig. Je zit namelijk vaak met heel veel vragen. Heb je bijvoorbeeld wel een advocaat nodig? Hoe weet je welk rechtsgebied je nodig hebt? Hoeveel kost een advocaat eigenlijk? Je moet deze vragen altijd beantwoord hebben voordat je een afspraak maakt met een advocatenkantoor in Utrecht. Zo voorkom je dat je voor verrassingen staat of dat jouw advocaat toch niet bij je past. 

 

Waarom zou je een advocaat inschakelen? 

Veel mensen zien het belang van een advocaat niet direct in. Er zijn namelijk veel zaken die je ook in jouw eentje op zou kunnen lossen. Echter kan het jou ook veel voordelen opleveren. 

 • Je hebt een gespecialiseerd persoon die voor jou kan bemiddelen, documenten kan opstellen en ervoor kan zorgen dat er op de juiste manier geprocedeerd wordt. 
 • Een advocaat is vaak beter in onderhandelen dan jou. 
 • De advocaat behartigt altijd jouw belangen
 • Een advocaat kan handig zijn en is in sommige gevallen zelfs verplicht. 
 • Deze specialist heeft meer kennis van de Nederlandse wetgeving. 

 

Een advocaat inschakelen is dus niet altijd verplicht, maar kan jou wel helpen om meer uit jouw zaak te halen. Het bespaart jou namelijk veel tijd en geld en je bent verzekerd van een beter eindresultaat dan wanneer je het zelf gaat doen. Je kunt daarom altijd eerst bekijken of een advocaat bij jou past door middel van een intakegesprek. Dit gesprek met de advocaat is altijd gratis.

 

Welke rechtsgebieden zijn er? 

Een advocaat Utrecht is in ieder rechtsgebied te vinden. Doordat er 35 hoofdrechtsgebieden zijn, is het niet altijd eenvoudig om te bepalen welke je nodig hebt. Er zijn er echter een aantal die veel opgezocht worden en waarbij gebruik wordt gemaakt van een advocaat. Onderstaande 7 rechtsgebieden zijn de meest gezochte. 

 1. Arbeidsrecht: Alles wat met de verhoudingen tussen de werkgever en werknemer te maken heeft, wordt hierin behandeld. Dit kunnen geschillen zijn, maar kan ook overleg over pensioenen of de CAO zijn. De advocaat zorgt ervoor dat alles op de goede manier verloopt. 
 2. Familierecht: De familie en het kind hebben veel vast te leggen. Dit begint al bij het trouwen, maar ook bij echtscheidingen moet er veel geregeld worden. Het is daarom altijd goed om te bekijken wat de advocaat hierin voor jou kan betekenen. 
 3. Erfrecht: Als iemand overlijdt, blijven er altijd bezittingen en schulden over. Hier komt het erfrecht bij kijken. Aan de hand van het testament moet er namelijk bepaald worden wat ermee gedaan wordt. 
 4. Letselschade: Een ongeval zit in een klein hoekje. Zowel op de werkvloer als in het verkeer. Ook medische fouten kunnen begaan worden en geven daarbij soms ernstige schades. Met behulp van een letselschadeadvocaat wordt gekeken hoe hoog de geleden schade is en wie er aansprakelijk wordt gesteld. 
 5. Huurrecht: De huurovereenkomst moet ervoor zorgen dat alle rechten en plichten voor de huurder en verhuurder duidelijk worden. Daarnaast krijg je te maken met het onderhoud en andere zaken. Dit wordt vaak met behulp van een advocaat opgelost. 
 6. Ondernemersrecht: Een bedrijf beginnen, overnemen of beëindigen? Dan helpt een advocaat jou helpen om dit te regelen. De advocaat weet precies wat er speelt, zodat jouw bedrijf niet in de problemen terecht komt. 
 7. Strafrecht: Als je een misdrijf hebt begaan is het inschakelen van een advocaat verplicht. Zeker bij de grote misdrijven kan het daarbij ook helpen om een lagere straf te krijgen. Een advocaat weet namelijk wat de redelijke straffen zijn, waardoor je er soms beter vanaf komt. 

 

Hoe werkt het inschakelen?

Een advocaat in Utrecht vind je niet zomaar. Je moet namelijk goed gaan bekijken welke mogelijkheden er zijn en welk advocatenkantoor in Utrecht het beste bij je past. Je kunt daarom het beste eerst op de plaatsnaam (Utrecht) zoeken naar een advocaat. Daarna ga je verder met het rechtsgebied. Ook dit moet goed geregeld zijn. Van hieruit zie je een lijst aan advocatenkantoren die jou zouden kunnen helpen. De profielen van deze advocaten kun je met elkaar vergelijken. Zo vind je altijd de beste advocaat. Daarna kun je een gratis intakegesprek plannen, zodat je met elkaar kennis kunt maken. 

 

Merk je tijdens het intakegesprek dat een advocaat uit Utrecht niet bij je past, dan kun je altijd nog verder kijken. Iedere advocaat heeft jou immers iets anders te bieden. Bekijk daarom goed wat er mogelijk is, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer het gesprek bevalt kun je gelijk verdere stappen bespreken. 

 

Wat kost een advocaat?

De kosten van een advocaat in Utrecht kunnen aanzienlijk met elkaar verschillen. Wanneer je een gespecialiseerde advocaat in dienst neemt zullen de kosten automatisch hoger liggen. Het is daarom verstandig om tijdens het intakegesprek te bespreken wat de mogelijke kosten kunnen zijn. Vaak kan een advocaat al een schatting maken van de kosten. Indien je weinig geld hebt kun je ook gebruikmaken van pro deo advocaten Utrecht. Deze advocaat werkt tegen een vergoeding waardoor dat je zelfs met een laag budget aan de slag kunt. Ook hiervoor kun je de mogelijkheden opvragen. 

 

Ga aan de slag 

Heb je snel juridisch advies nodig? Kijk dan welke advocaten er in de buurt van Utrecht te vinden zijn en maak vandaag nog een afspraak. Door naar het juiste rechtsgebied te zoeken Zorg je ervoor dat jouw zaak tot een goed einde gebracht wordt. Wacht daarom niet te lang en maak een afspraak met de advocaat Utrecht. 

Read more