Advocaat Zwolle

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Advocaat nodig in Zwolle?

Op zoek naar een advocaat in Zwolle? We werken nauw samen met verschillende advocatenkantoren in de regio Zwolle. In Zwolle wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een advocaat bij echtscheiding in Zwolle hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Advocaat Zwolle

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Advocaat Zwolle

Lees hieronder meer over onze advocaten in Zwolle

Ben je op zoek naar een advocaat in Zwolle? Dan zijn er verschillende advocatenkantoren te vinden waar jij terecht kunt. De verschillende advocatenkantoren behandelen allemaal andere rechtsgebieden. Hierdoor vind je altijd een advocaat die bij jou past. het enige wat jij nog hoeft te doen, is de juiste keuze te maken. Zo zorg je ervoor dat jouw zaak goed behandeld wordt en is het genieten van het eindresultaat. Je moet wel weten waar je aan toe bent. 

 

Advocaat in Zwolle vinden 

Heb je wel een advocaat in Zwolle nodig? Hoeveel kost een advocaat eigenlijk? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe kom je in contact met een advocaat? Welke kosten komen erbij kijken? Dit zijn slechts enkele vragen die je jezelf stelt voordat je op zoek gaat naar een advocaat. Toch moeten deze vragen beantwoord worden voordat je contact gaat leggen. Het is daarom verstandig om jezelf in te lezen en daarbij ook te bekijken welke rechtsgebieden er allemaal zijn. Zo voorkom je dat je een verkeerde keuze maakt en wordt jouw zaak tot een beter einde gebracht. 

 

De reden voor een advocaat

De eerste vraag die je jezelf stelt, is waarom je een advocaat in Zwolle in zou schakelen. Dit kan verschillende redenen hebben, waar je je bewust van moet zijn. 

 • Een advocaat is niet altijd verplicht, maar kan wel handig zijn voor jouw zaak. 
 • Deze persoon heeft vaak een betere kennis van de Nederlandse wetgeving dan jij hebt. 
 • De kennis moet te allen tijde up-to-date zijn. Er wordt hierdoor ook niets over het hoofd gezien door de advocaat. 
 • Je hebt iemand aan je zijde die kan onderhandelen. Dit gaat vaak beter dan wanneer je het zelf doet. 
 • De advocaat is er niet alleen voor juridisch advies, maar ook voor het bemiddelen, onderhandelen, documenten opstellen en procederen in de rechtbank.
 • Jouw belangen worden te allen tijde behartigd. 

 

Een advocaat in Zwolle is niet voor iedere zaak verplicht. Toch kan het jou veel voordelen opleveren als je er een inschakelt. Je bespaart jezelf veel tijd, geld en moeite en zorgt ervoor dat je voldoende juridisch advies hebt om aan de slag te kunnen gaan. 

 

De verschillende rechtsgebieden uitgelegd

Een advocaat vind je ook door naar het juiste rechtsgebied te gaan kijken. Je hebt er namelijk niets aan wanneer jouw advocaat minder verstand heeft van een bepaald rechtsgebied. Wil je bijvoorbeeld alles goed geregeld hebben rondom de echtscheiding, dan is het niet handig om hier een arbeidsrechtadvocaat in te gaan schakelen. Doordat er in Nederland 35 hoofdrechtsgebieden zijn, kun je altijd een advocatenkantoor in Zwolle vinden die bij jou aan gaat sluiten. Onderstaande rechtsgebieden kom je het meest mee in aanraking en worden daarom verder uitgelegd. 

 1. Familierecht: Dit recht omvat alles wat met de familie en het kind te maken heeft. Zo kun je deze inschakelen bij het trouwen, maar ook de scheiding of het regelen van de alimentatie. Zo kunnen er geen onenigheden ontstaan. 
 2. Arbeidsrecht: Dit recht komt om de hoek kijken als het gaat om de verhoudingen tussen werkgever en werknemer. Denk daarbij aan de contracten, maar ook geschillen, het pensioen en de CAO. Een advocaat helpt dan om alles goed vast te leggen en de onderhandelingen te begeleiden. 
 3. Erfrecht: Het erfrecht gaat over alle bezittingen en schulden van een overledene. Zo kan het testament een grote rol spelen, maar ook andere zaken die op papier gezet zijn. 
 4. Strafrecht: Een misdrijf heeft een bepaalde straf. Een advocaat is op de hoogte van de straffen en kan daarbij de meest rechtvaardige straf voor jou proberen te krijgen. 
 5. Huurrecht: De verhoudingen tussen de huurder en verhuurder komen voornamelijk door de overeenkomsten die opgesteld worden. Deze overeenkomst wordt vaak met behulp van een advocaat opgesteld. In sommige gevallen zijn er andere geschillen die opgelost moeten worden. 
 6. Ondernemersrecht: Als ondernemer krijg je met veel te maken. Je kunt alle contracten en overeenkomsten met behulp van een advocaat op laten stellen. 
 7. Letselschade: Bij sommige ongelukken ben je tijdelijk arbeidsongeschikt of zelfs voor de rest van je leven. Ook kunnen er soms doden bij vallen. Bedrijfsongevallen, verkeersongevallen en medische fouten vallen onder letselschade en kunnen een bepaalde schadevergoeding met zich meebrengen. 

 

Hoe kun je een advocaat inschakelen?

Je kunt eenvoudig een advocaat in Zwolle vinden door op de plaatsnaam en het rechtsgebied te zoeken. Hierdoor krijg je alle advocatenkantoren in Zwolle en omgeving te zien in een overzichtelijke lijst. Door naar de profielen door te klikken, krijg je alle informatie over de desbetreffende advocaten te zien. Aan de hand van deze informatie bepaal je of een advocaat bij jou zou kunnen passen. Daarna hoef je alleen maar een gratis intakegesprek te plannen, zodat je met jouw zaak aan de slag kunt gaan. 

 

Pas na het intakegesprek hoef je te beslissen of de advocaat in Zwolle echt bij je past. Als dit niet het geval is, kun je altijd eerst weer verder kijken. Er moet immers wel een klik zijn. Als de advocaat wel bij je past, dan kun je direct verdere afspraken maken en krijg je meer te horen over het proces. Je kunt hierbij ook direct alle vragen stellen die je nodig hebt, zodat je precies weet hoe het eraan toe gaat. Uiteindelijk kun je hierdoor de beste keuze maken voor jouw zaak en heb je al het juridisch advies dat je nodig hebt voor het beste eindresultaat. 

 

Hoeveel kosten het? 

Een advocaat in Zwolle kent geen bepaald bedrag waar je op kunt rekenen. Ieder advocatenkantoor in Zwolle heeft namelijk bepaalde specialismen in dienst, waar de prijzen deels vanaf hangen. Het is verstandig om niet alleen naar jouw eigen budget te kijken, maar ook eraan te denken dat een gespecialiseerde advocaat vaak duurder is. De prijzen staan daarbij in verhouding met de resultaten die behaald worden. Je kunt daarom altijd een inschatting laten maken van de kosten wanneer je het gratis intakegesprek hebt. Zo kan een advocaat alvast kijken naar de mogelijke kosten en bepaal je uiteindelijk of je ermee door gaat. 

 

Als je een lager budget hebt, kun je ook kijken of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Hierbij wordt een deel van de kosten vergoed, waardoor je toch gebruik kunt maken van een advocaat. Het is afhankelijk van verschillende voorwaarden of je hiervoor in aanmerking komt. Je kunt daarom het beste op de website van de overheid kijken of kijken bij het Juridisch Loket. Hier staat alles voor jou omschreven en kun je misschien ook gelijk een pro deo advocaat in Zwolle vinden. Deze pro deo advocaat rekent een vergoeding per zaak, waardoor jouw geld niet gelijk op gaat en je ook niet in andere problemen komt. 

 

Kom zelf in contact

Hulp nodig van een advocaat in Zwolle en wil je graag in contact komen met een specialist? Ga dan goed voorbereid aan de slag en vindt jouw eigen advocaat in de omgeving. Ieder advocatenkantoor in Zwolle heeft jou iets anders te bieden en je kunt altijd goed bepalen of je met een bepaalde advocaat in zee gaat. Zorg ervoor dat jouw zaak tot een goed einde wordt gebracht. 

Read more