Jurist Almere

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

jurist almere

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Almere?

Op zoek naar een jurist in Almere? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Almere. In Almere wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Almere hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Almere

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist Almere

Lees hieronder meer over onze juristen in Almere

Ben je op zoek naar een van onze juristen in Almere? Dan merk je al snel dat er veel kantoren te vinden zijn waar je terecht kunt. Je hebt namelijk veel verschillende juristen uit Almere die jou kunnen helpen in ieder rechtsgebied. Wat dacht je bijvoorbeeld van: 

 • Familierecht: Alles rondom de familie en en het kind, waardoor duidelijk wordt wie welke verantwoording heeft. 
 • Arbeidsrecht: De geschillen op de werkvloer en de regelingen rondom pensioen en de CAO worden hierin verder uitgelegd. 

 

Een jurist in Almere vinden

Een jurist in Almere vinden is niet eenvoudig. Je moet namelijk op veel dingen letten en je zult ook een aantal vragen hebben. Zo kun je jezelf afvragen of je wel een jurist nodig hebt. En hoe zit het eigenlijk met de kosten? Hoe vind je nou een goede jurist? Welke rechtsgebieden zijn er en wat houden deze in? Hoe kom je in contact met een van onze juristen? Voordat je overgaat tot het maken van een keuze is het dus ook goed om deze vragen beantwoord te hebben. 

 

Waarom een jurist inschakelen?

De eerste vraag die je jezelf stelt, is of je wel een jurist in Almere nodig hebt. Je kunt immers toch ook zelf aan de slag gaan? Ondanks dat je hierover na denkt, kun je beter wel voor juridisch advies naar een jurist toe stappen. 

 • Juristen helpen jou met het opstellen van de documenten, het procederen en geeft daarbij ook bemiddeling en juridisch advies. 
 • Voor sommige zaken is het verplicht een jurist in te schakelen. 
 • Je hebt iemand aan jouw zijde die verstand heeft van de Nederlandse wetgeving en zijn kennis hiervan up-to-date moet houden. 
 • Juristen kunnen vaak beter onderhandelen dan jij kunt. 
 • Juristen behartigen altijd jouw belangen.

 

Ondanks dat een jurist inschakelen niet altijd verplicht is, kan het dus wel een grote toevoeging zijn. Je bespaart jezelf namelijk veel tijd en geld. Je kunt daarom altijd bekijken met een gratis intakegesprek of een van onze juristen uit Almere bij jou past. 

 

Het kiezen van een jurist 

Juristen in Almere kies je op basis van enkele factoren. De eerste is de locatie. Wanneer je een jurist in de buurt (Almere) uitzoekt, kun je jouw zaak face to face bespreken, zodat het ook duidelijker wordt wat er gedaan moet worden. Tevens heb je de mogelijkheid om naar binnen te lopen met vragen. Andere criteria zijn: 

 • Het rechtsgebied: het specialisme van de jurist moet aansluiten bij jouw zaak. 
 • Het tarief: Iedere jurist hanteert andere prijzen, afhankelijk van de ervaring en het specialisme dat deze heeft.

 

De verschillende rechtsgebieden

Nederland kent ruim 30 hoofdrechtsgebieden, waardoor er altijd een jurist uit Almere te vinden is die hierin gespecialiseerd is. Een aantal van deze rechtsgebieden worden veelvuldig gebruikt, waardoor het goed is om hier verder in te duiken.

 1. Familierecht: Hieronder vallen alle zaken rondom familie en het kind. Denk daarbij aan scheiden, trouwen, alimentatie en de kinderbescherming.
 2. Arbeidsrecht: Bij dit recht draait het om de verhoudingen tussen werknemer en werkgever. Dit moet altijd goed zijn, maar het kan voorkomen dat er toch problemen ontstaan.
 3. Strafrecht: Een misdrijf wordt gestraft. Daar komt deze jurist bij kijken. Deze bekijkt wat de straf moet zijn, zowel bij jeugddetentie als TBS of andere detenties.
 4. Letselschade: Een bedrijfsongeval of verkeersongeval kan ervoor zorgen dat je arbeidsongeschikt raakt. Ook een medische fout valt onder dit recht. Met een jurist wordt gekeken naar de hoogte van de schadevergoeding.
 5. Erfrecht: Hieronder vallen het testament, de bezittingen en de schulden van een overledene.
 6. Huurrecht: Bij huren en verhuren horen verschillende overeenkomsten, die samen met een jurist opgesteld kunnen worden.
 7. Ondernemersrecht: Hieronder valt het opzetten, beëindigen en overnemen van een bedrijf. 

 

Hoe werkt het en wat zijn de kosten?

De Almere jurist inschakelen kan door op de plaatsnaam en het rechtsgebied. Daarna zie je een lange lijst aan juristen die jou zouden kunnen helpen. Je hoeft dan alleen nog maar naar de profielen te gaan, waarna je een gratis intakegesprek in kunt plannen. Tijdens dit gesprek kan er al een schatting gemaakt worden van de kosten. Dit is namelijk afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, de ervaring van de jurist en het te behalen succes hoe hoog deze zijn. 

Read more