Jurist Amersfoort

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Amersfoort?

Op zoek naar een jurist in Amersfoort? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Amersfoort. In Amersfoort wordt er vooral gezocht naar juristen werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Amersfoort hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Amersfoort

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Amersfoort

Lees hieronder meer over onze juristen in Amersfoort

Ben je op zoek naar een jurist in Amersfoort? Dan heb je veel verschillende kantoren in een straal van 10 kilometer om uit te kiezen. De kantoren kennen allemaal hun eigen voordelen en je hebt hierdoor altijd de mogelijkheid om er een te vinden die bij je past. Je hoeft dan alleen nog maar naar het juiste rechtsgebied te zoeken. Je hebt er immers niets aan als een jurist gespecialiseerd is in familierecht als er een geschil op de werkvloer is. 

 

Het vinden van een jurist in Amersfoort 

Een jurist in Amersfoort vind je niet zomaar. Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen een gesprek aangaan. Want welke kosten moet je op rekenen? Hoe kom je in contact met een jurist? Welk rechtsgebied heb je nodig? En heb je uberhaupt wel een jurist nodig voor jouw zaak? Je moet daarom altijd goed gaan kijken naar de mogelijkheden voordat je jouw zoektocht uit gaat voeren. 

 

Waarom heb je een jurist nodig?

Je kunt jezelf afvragen of je eigenlijk wel een jurist nodig hebt. Voor lang niet alle zaken is het namelijk verplicht om een jurist in te schakelen, waardoor je al snel geneigd bent om het zelf op te lossen. Toch kan het handig zijn om met een jurist samen te werken. 

 • Een jurist weet hoe er onderhandeld moet worden voor het beste resultaat.
 • Je kunt van meer genieten dan alleen juridisch advies
 • De jurist helpt ook bij bemiddelingen, het opstellen van documenten en het procederen. 
 • Jouw belangen worden te allen tijde behartigd. 
 • Je hebt iemand aan jouw zijde waarvan de kennis over de Nederlandse wetgeving altijd up-to-date is. 

 

De rechtsgebieden verder uitgelegd

In Nederland kun je te maken krijgen met 35 verschillende hoofdrechtsgebieden. Al deze rechtsgebieden kennen weer andere kenmerken en een jurist in Amersfoort houdt zijn kennis hierover te allen tijde up-to-date. Het is daarom goed om te bekijken welke rechtsgebieden er allemaal zijn en wat je kunt verwachten. Onderstaande rechtsgebieden zijn slechts een kleine greep uit de hele lijst. 

 1. Familierecht: Rondom de familie en het kind komt veel kijken tijdens het trouwen en scheiden. Zo kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar alimentatie of de kinderbescherming. 
 2. Arbeidsrecht: Voor verschillende verhoudingen tussen de werkgever en werknemer kan een jurist ingeschakeld worden om te helpen bij het opstellen van documenten en het afhandelen van geschillen. 
 3. Strafrecht: Is er een misdrijf begaan? Dan kan het verstandig zijn om een jurist in te schakelen. Deze weet namelijk precies wat de straffen inhouden en kan jou helpen bij de onderhandelingen. 
 4. Erfrecht: Wanneer iemand overleden is, krijg je te maken met een testament. Als iemand zowel bezittingen als schulden heeft, kun je jezelf afvragen of je dit testament wel wilt aanvaarden. 
 5. Ondernemersrecht: Een bedrijf starten, overnemen, fuseren of beëindigen kent een hoop papierwerk. Het is verstandig om hier samen met een jurist naar te kijken voordat je iets nieuws aangaat.  
 6. Huurrecht: Alles rondom het huren en verhuren van gebouwen en spullen moet goed worden vastgelegd. In de overeenkomsten staan namelijk ook de rechten en plichten van beide partijen. Doe dit te allen tijde samen met een jurist. 
 7. Letselschade: Heb je een bedrijfsongeval gehad? Betrokken geweest bij een verkeersongeval? Heeft een arts een medische fout begaan? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een schadevergoeding. De jurist kan deze begroten en de aansprakelijkheid voor jou regelen. 

 

Hoe werkt het inschakelen?

Een jurist in Amersfoort inschakelen gebeurt aan de hand van de plaatsnaam en het gewenste rechtsgebied. Wanneer je dit allemaal ingesteld hebt, zie je een lange lijst aan juristen in jouw omgeving en kun je doorklikken naar het profiel. Dit profiel staat vol met informatie die je nodig hebt om jouw keuze te kunnen maken. Pas wanneer de informatie jou bevalt, kun je overgaan tot het plannen van een intakegesprek. Dit gesprek is bij ons altijd gratis. 

 

Hoeveel kost een jurist?

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, de ervaring van de jurist in Amersfoort en het resultaat dat er behaald wordt, worden de kosten vastgesteld. Op voorhand kan daarom alleen een inschatting gegeven worden van de prijzen. Je kunt dit navragen tijdens het intakegesprek, zodat je al een beetje weet waar je op moet gaan letten. Met een laag budget kun je ook nog kijken of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Hiermee wordt een deel van de kosten vergoed door de overheid. 

 

Aan de slag 

Nieuwsgierig geworden en heb je zelf juridisch advies nodig? Vind dan vandaag nog jouw jurist in de buurt.

Read more