Jurist Amsterdam

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Amsterdam?

Op zoek naar een jurist in Amsterdam? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Amsterdam. In Amsterdam wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Amsterdam hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Amsterdam

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Amsterdam

Lees hieronder meer over onze juristen in Amsterdam

Heb je een jurist nodig in Amsterdam of wil je de mogelijkheden bespreken? Dan zijn er voldoende kantoren in een straal van 10 kilometer te vinden die jou kunnen helpen. Zelfs wanneer je alleen wilt bespreken of het nodig is om een jurist in te schakelen kun je al bij een kantoor terecht. Zo weet je precies wat bij jou past en hoe je jouw zaak kunt gaan oplossen. 

 

Het vinden van een goede jurist in Amsterdam 

Het vinden van een jurist in Amsterdam wordt door velen als lastig ervaren. Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid vragen die eerst beantwoord moeten worden voordat er daadwerkelijk een afspraak gepland kan gaan worden. Want heb je wel een jurist nodig? Op welke kosten kun je rekenen? Welk rechtsgebied past bij jouw zaak? Hoe kom je eigenlijk in contact met een jurist in de omgeving? Al deze vragen worden beantwoord in onderstaande informatie. 

 

Heb je een jurist nodig?

Niet altijd is een jurist nodig voor een zaak. Toch kan het vaak handig zijn, omdat je jezelf veel tijd en geld kunt besparen. De moeite die jij erin moet stoppen om door te krijgen hoe het werkt, is immers door de jurist al de standaardprocedure. De jurist hoeft zich daarom alleen maar te verdiepen in jouw zaak om het tot een goed einde te brengen. 

 • Een jurist heeft veel kennis van de Nederlandse wetgeving. 
 • Deze kennis moet altijd up-to-date zijn, waardoor je ook met vragen hierbij terecht kunt. 
 • De jurist geeft niet alleen advies, maar helpt ook bij bemiddelingen, documenten opstellen en procederen. 
 • Wanneer je een jurist in de buurt hebt, ben je verzekerd van snelle antwoorden op jouw vragen. 

 

Het kiezen van een jurist

Zodra je overgaat tot het maken van een keuze voor een jurist in Amsterdam dan kun je het beste letten op de locatie, het rechtsgebied en het tarief. Je hebt er niets aan als jouw jurist heel ver weg zit, doordat je niet eenvoudig met vragen langs kunt gaan. Tevens moet je het juiste rechtsgebied hebben om alles tot een goed einde te brengen. 

 

De verschillende rechtsgebieden 

Nederland kent verschillende rechtsgebieden, waardoor je altijd een jurist in Amsterdam kunt vinden die bij jou past. Zo kun je met echtscheidingen eenvoudig terecht bij een familierechtadvocaat, terwijl je bij een conflict op de werkvloer weer gaat kijken naar een arbeidsrechtadvocaat. Ook andere rechtsgebieden komen regelmatig voorbij. 

 1. Strafrecht: Alles omtrent misdrijven en de bijbehorende straffen.
 2. Erfrecht: Alles rondom het testament van de overledene en alle bezittingen en schulden. 
 3. Ondernemersrecht: Het overnemen, starten en beëindigen van een bedrijf. 
 4. Letselschade: Bedrijfsongevallen, verkeersongevallen en medische fouten in combinatie met de schadevergoeding. 
 5. Huurrecht: De overeenkomsten en geschillen tussen huurder en verhuurder. 

 

Ieder rechtsgebied zorgt ervoor dat jouw zaak op de juiste manier behandeld wordt en er geen misstanden ontstaan. Een jurist in Amsterdam weet namelijk precies wat er nodig is om jouw zaak te kunnen behandelen en ervoor te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. 

 

Hoe werkt het?

Als je op zoek gaat naar een jurist in Amsterdam hoef je alleen maar de plaatsnaam en het rechtsgebied aan te geven. Je ziet dan direct wat de beschikbare juristen in jouw omgeving zijn, waarna je kunt beginnen met het maken van een vergelijking. Dit doe je door de profielen door te nemen. Iedere jurist heeft namelijk iets anders te bieden. Wanneer je een jurist hebt gevonden die bij je past, kun je een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Hierin kun je jouw zaak bespreken en bekijken of je verder wilt gaan met deze jurist. Wil je dit niet? Dan kun je gewoon weer verder kijken. 

 

De kosten 

Het intakegesprek is altijd gratis. Pas wanneer jouw zaak daadwerkelijk in behandeling wordt genomen, wordt er gekeken naar de totaalprijs. Hiervan kan wel een schatting gemaakt worden. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, de ervaring van de jurist en het behalen van een eventueel succes kunnen de kosten oplopen. Indien je weinig tot geen budget hebt, kun je bekijken of je gebruik mag maken van gesubsidieerde rechtsbijstand. Hiermee wordt een deel door de overheid vergoed. 

 

Ga voor jouw contact

Nieuwsgierig geworden of heb je zelf dringend juridisch advies nodig? Dan is er altijd wel een jurist in Amsterdam te vinden die jou kan helpen. Door de opties naast elkaar te leggen en gebruik te maken van een gratis intakegesprek maak je te allen tijde de goede keuze.

Read more