Jurist Arnhem

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

jurist arnhem

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Arnhem?

Op zoek naar een jurist in Arnhem? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Arnhem. In Arnhem wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Arnhem hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Arnhem

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist Arnhem

Lees hieronder meer over onze juristen in Arnhem

Heb je juridisch advies nodig van een jurist in Arnhem? Dan kom je er al snel achter dat er veel kantoren bij jou in de omgeving te vinden zijn, welke allemaal gespecialiseerd zijn in verschillende rechtsgebieden. Voor vrijwel iedere zaak is er daarom wel een jurist te vinden in een straal van 10 kilometer en je kunt goed voorbereid aan de slag gaan met jouw zaak. Het enige wat je hiervoor nog hoeft te doen is voldoende gelezen te hebben. 

 

Een jurist in Arnhem vinden 

Vind je het vinden van een jurist in Arnhem ook zo lastig? Dan ben je niet de enige. Veel mensen zitten met te veel vragen, waardoor het niet eenvoudig wordt om een keuze te kunnen maken. Hoeveel kost een jurist precies? Wat zijn de mogelijkheden? Welk rechtsgebied heb je nodig? Hoe maak je contact met een jurist? Pas wanneer je niet meer met deze vragen zit, kun je jouw zaak gaan bespreken en zorg je ervoor dat alles tot een goed einde wordt gebracht. 

 

Heb je een jurist nodig?

Het is afhankelijk van jouw zaak of je een van onze juristen in Arnhem nodig hebt. Het is namelijk niet altijd nodig, maar er zijn ook zaken waarbij het verplicht is om een jurist in te schakelen. Ondanks dat het niet verplicht is, kan het wel handig zijn om een jurist in te schakelen. 

 • Juristen helpen je bij het onderhandelen
 • Met juristen heb je altijd juridisch advies voor jouw zaak, maar kun je daarnaast ook hulp krijgen bij verschillende andere onderdelen. 
 • De Nederlandse wetgeving is complex, maar juristen weten hier alles van. 
 • Met een jurist bespaar je jezelf veel moeite.

 

Het kiezen van een jurist 

Kiezen voor een jurist in Arnhem gaat altijd op basis van een aantal factoren. Je moet er namelijk voor zorgen dat je de beste keuze gaat maken en dat kan alleen als je overal op let. 

 • Locatie: De locatie is een van de belangrijkste factoren. Wanneer je een jurist in de omgeving vindt, kun je namelijk langsgaan op kantoor om jouw zaak te bespreken en maak je het voor jezelf ook eenvoudiger om vragen beantwoord te krijgen. 
 • Rechtsgebied: Het rechtsgebied is ook belangrijk. Je hebt er namelijk niets aan als een arbeidsrechtadvocaat jouw letselschadezaak gaat doen. Het specialisme werkt namelijk altijd mee bij jouw zaak. 
 • Tarief: Jouw budget is een belangrijke factor, maar je moet ook weten dat een gespecialiseerde jurist vaak duurder is dan andere juristen. 

 

Meer over de rechtsgebieden 

Een rechtsgebied is het specialisme van de jurist in Arnhem. Ieder rechtsgebied kent bepaalde onderdelen van de Nederlandse wetgeving, waardoor je goed moet kijken of je met de juiste te maken hebt. Onderstaande rechtsgebieden komen vaak voorbij: 

 1. Arbeidsrecht: De verhouding tussen werkgever en werknemer verder uitgelegd. 
 2. Familierecht: Alles rondom de familie en het kind, waaronder ook alimentatie en kinderbescherming. 
 3. Erfrecht: Alle bezittingen en schulden van een overleden persoon, in combinatie met het testament. 
 4. Huurrecht: Alles rondom de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder, waaronder ook de overeenkomsten. 
 5. Ondernemersrecht: De overnames, het starten en het beëindigen van het bedrijf. 
 6. Letselschade: Het aansprakelijk stellen en het begroten van de gelede schade bij ongevallen en medische fouten. 
 7. Strafrecht: Indien je een misdrijf hebt begaan, kan een jurist helpen bij de juiste straf. 

 

Zo werkt het

Het vinden van een van onze juristen in Arnhem kan door de plaatsnaam en het rechtsgebied in te geven. Zodra je dit gedaan hebt, kun je namelijk direct kiezen uit een lijst aan juristen. Selecteer vervolgens een jurist uit Arnhem die voldoet aan jouw eisen. Op basis van de informatie plan je een gratis intakegesprek om te zien of een jurist bij je past. 

 

De kosten 

De kosten van de Arnhem Jurist zijn afhankelijk van de ervaring, de moeilijkheidsgraad en het te behalen succes. Je moet daarom altijd goede afspraken maken met een van onze juristen. Laat op voorhand al een inschatting doen, zodat je weet wat je te wachten staat. Wanneer je een laag budget hebt, kun je wellicht in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Hiermee worden de kosten voor een deel door de overheid vergoed en kun je toch gebruik maken van de diensten van een onze juristen. 

Read more