Jurist Breda

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Breda?

Op zoek naar een jurist in Breda? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Breda wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Breda hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Breda

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Breda

Lees hieronder meer over onze juristen in Breda

Heb je hulp nodig van een jurist in Breda? Dan kunnen veel verschillende kantoren jou daarbij helpen. Waarover je ook advies nodig hebt, een jurist staat voor jou klaar om de vragen te beantwoorden en de mogelijkheden te bespreken. Zo kun je tevens een jurist vinden in het juiste rechtsgebied. 

 

Vind jouw jurist in Breda 

Het kan zijn dat je het lastig vindt om een goede jurist in Breda te vinden. De juristen komen namelijk allemaal in verschillende rechtsgebieden, waardoor je ongetwijfeld met veel vragen zit. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld afvragen of je wel een jurist nodig hebt voor jouw zaak. En welke kosten komen erbij kijken? Hoe zitten de rechtsgebieden in elkaar? Hoe kom je eigenlijk in contact met de juiste persoon? Al deze dingen kunnen beantwoord worden tijdens een intakegesprek of door het lezen van informatie. 

 

Moet je een jurist inschakelen? 

Je kunt jezelf afvragen waarom je overal een jurist voor in zou moeten schakelen. Je kunt veel zaken immers ook zelf en wellicht heb je de benodigde documenten al opgesteld. Toch blijft het altijd verstandig om een jurist in de arm te nemen om jouw zaak te bespreken. 

 • De jurist heeft kennis van de Nederlandse wetgeving en moet deze kennis ook up-to-date houden om werkzaam te blijven. 
 • De onderhandelingen gaan een stuk soepeler. 
 • De jurist geeft niet alleen juridisch advies, maar helpt ook bij het bemiddelen en procederen. 
 • De documenten zijn voorzien van alle wettelijke benodigdheden. 
 • Je hebt iemand die achter jou staat, zelfs wanneer het anders verloopt. 

 

Hoe kies je de juiste? 

Het kiezen van een jurist in Breda heeft verschillende factoren om rekening mee te houden. Je moet immers een keuze maken die bij jou past en kan het daarmee ook eenvoudiger maken voor jezelf. 

 • Locatie: Ga altijd op zoek naar een jurist in de omgeving. Zo kun je jouw zaak namelijk eenvoudig bespreken en zorg je ervoor dat je ook niet met vragen achterblijft. Je kunt immers gewoon naar binnen lopen. 
 • Rechtsgebied: Je hebt er niets aan als je een jurist in een verkeerd rechtsgebied inschakelt. Dankzij dit specialisme kun je er namelijk voor zorgen dat jouw zaak op de juiste manier behandeld wordt. 
 • Tarief: Houd er rekening mee dat een gespecialiseerde jurist altijd meer kost. Je krijgt er echter ook veel kennis voor terug, die je nodig hebt voor jouw zaak. 

 

Het beste rechtsgebied

Je moet altijd een goed rechtsgebied vinden als je op zoek gaat naar een jurist in Breda. De verschillende rechtsgebieden zorgen namelijk ook voor andere kennis. Zo kun je bij familierecht gaan kijken om alles rondom een echtscheiding geregeld te hebben. Bij geschillen op de werkvloer kun je juist weer gaan kijken naar arbeidsrecht. Wanneer je op deze manier alle rechtsgebieden naast elkaar legt en kijkt naar jouw zaak, zorg je ervoor dat je geen verkeerde keuze meer maakt. Lees jezelf dus ook altijd in. 

 

Twijfel je welk rechtsgebied je nodig hebt? Dan kun je ook gebruik maken van het gratis intakegesprek om de zaak te bespreken. Je zorgt er dan voor dat je overal van op de hoogte bent. 

 

Hoe werkt het inschakelen? 

Een jurist in Breda inschakelen is hier heel eenvoudig. Je geeft de plaatsnaam in en kunt het gewenste rechtsgebied aangeven. Je ziet dan alleen de juristen bij jou in de omgeving en die aansluiten bij jouw zaak. Voor de rest hoef je niet veel meer te doen. Je ziet de profielen staan, die je op je gemak kunt doorlezen. Zit er een jurist bij die jouw aandacht trekt? Dan kun je gelijk een gratis intakegesprek plannen en zien of jouw verwachtingen kloppen. 

 

Als een advocaat toch niet bij je past, kun je gewoon weer verder kijken. Je zit dus nergens aan vast na dit gesprek. 

 

Hoeveel kost een jurist? 

Een jurist in Breda kent geen vast tarief. Het is afhankelijk van verschillende factoren hoeveel je er echt aan kwijt gaat zijn. Zo wordt de moeilijkheidsgraad van jouw zaak ook meegenomen in de inschatting van de kosten. Tevens heb je de ervaring van de jurist die een grote rol speelt. Als je een laag budget hebt, is het verstandig om te achterhalen of je gebruik kunt maken van gesubsidieerde rechtsbijstand. 

 

Maak contact 

Ben je ervan overtuigd dat je juridisch advies nodig hebt? Dan kun je eenvoudig naar de verschillende kantoren in de omgeving gaan kijken en ervoor zorgen dat je de beste hulp kunt krijgen met jouw probleem. Ieder geschil wordt opgelost. 

Read more