Jurist Den Bosch

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

jurist den bosch

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Den Bosch?

Op zoek naar een jurist in Den Bosch? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Den Bosch. In Den Bosch wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Den Bosch hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Den Bosch

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist Den Bosch

Lees hieronder meer over onze juristen in Den Bosch

Wil je een jurist in Den Bosch inschakelen? Of heb je nog geen idee of je daadwerkelijk juridisch advies nodig hebt? Dan kun je het beste gaan kijken naar een van de kantoren in de omgeving om aan de slag te kunnen gaan. Een jurist kan in verschillende rechtsgebieden werkzaam zijn, waardoor je altijd het beste advies kunt krijgen. 

 

De jurist in Den Bosch vinden 

Het is niet eenvoudig om een goede jurist in Den Bosch te vinden. Tevens kun je jezelf afvragen of je wel juridisch advies nodig hebt. Doordat je vaak met veel vragen zit, kun je deze het beste eerst beantwoord hebben voordat je aan de slag gaat met de zoektocht. Want hoeveel kost een jurist precies? Hoe kom je met deze persoon in contact? Welk rechtsgebied past het beste bij jouw probleem of zaak? Al deze punten moet rekening mee gehouden worden. 

 

Heb je juridisch advies nodig?

Het maakt niet uit welke zaak je hebt of hoe moeilijk deze is, je kunt altijd gebruik maken van juridisch advies. Het is namelijk te allen tijde toegestaan om een jurist in Breda in te schakelen. Het is alleen niet altijd verplicht, maar er zijn zaken waar dit wel het geval is. Je kunt daarom jezelf veel moeite besparen door een jurist in te schakelen. 

 • Juristen kunnen voor jou onderhandelen. Dit gaat vaak beter dan wanneer je het zelf doet. 
 • Juristen geven jou altijd het advies dat je nodig hebt
 • Je hebt ook direct iemand die kan bemiddelen, procederen en helpen bij het opstellen van documenten
 • Je kunt ervan uit gaan dat de jurist aan jouw kant staat. 

 

Met een kleine investering kun je jezelf dus veel tijd en moeite besparen. Nog niet zeker of je juridisch advies kunt gebruiken? Vraag dan een gratis intakegesprek aan. 

 

Zo kun je kiezen

Naast bovenstaande voordelen zijn er ook een aantal factoren die een grote rol spelen bij het kiezen van de juiste jurist in Breda. Aan de hand van onderstaande factoren kun je een keuze gaan maken. 

 • Rechtsgebied: Het rechtsgebied is een van de belangrijkste factoren. Dit is namelijk de specialisatie van de jurist en je kunt er hiermee voor zorgen dat je de juiste kennis en juridisch advies tot jouw beschikking hebt. 
 • Locatie: Ook de locatie speelt een grote rol. Een jurist in de omgeving is eenvoudiger, doordat jouw zaak face to face kan worden besproken en je ook met extra vragen direct weer naar binnen kunt lopen. 
 • Tarief: Heb je een budget, maar wil je wel goede hulp? Dan kun je gaan kijken naar een iets duurdere gespecialiseerde jurist. Deze hebben alle kennis over jouw zaak. 

 

Het juiste rechtsgebied vinden

De rechtsgebieden zijn belangrijk. In Nederland is het opgedeeld in 35 hoofdrechtsgebieden, waar juristen zich in gespecialiseerd hebben. Voordat je met een jurist in Breda gaat praten is het daarom aan te raden om naar het juiste rechtsgebied te gaan kijken. Er zijn er 7 die vaak voorkomen in Nederland. 

 

 • Strafrecht: Wanneer er iets tegen de wet wordt gedaan, dan kan dit grote gevolgen hebben. De hoogte van de straf wordt bepaald in samenwerking met de jurist. 
 • Ondernemersrecht: Als ondernemer krijg je te maken met veel verschillende documenten. Het is goed om hier door een jurist naar te laten kijken, zodat je niets ondertekent dat schadelijk kan zijn. 
 • Familierecht: Alle zaken rondom de familie en het kind worden via deze weg met de juridisch adviseur besproken. 
 • Arbeidsrecht: Geschillen op de werkvloer moeten opgelost worden. Ook moet de CAO en het pensioen op een goede manier geregeld worden. 
 • Huurrecht: De huurder en verhuurder kennen allemaal rechten en plichten. De overeenkomsten worden altijd opgesteld door een jurist. 
 • Erfrecht: Als een persoon overlijdt, komen de bezittingen en schulden vaak op de familie te liggen. Een jurist kan helpen met alles rondom het testament. 
 • Letselschade: Als er ongelukken gebeurd zijn, moet de aansprakelijkheid geregeld worden. Ook kan er een schadevergoeding geëist worden. 

 

 

Inschakelen en de kosten 

Juristen in Breda inschakelen is niet lastig, doordat je gewoon op plaatsnaam en rechtsgebied kunt zoeken. Je hebt dan een lange lijst beschikbaar en kunt direct een afspraak maken met een van onze juristen uit Breda voor een gratis intakegesprek. Hier kan ook al een inschatting gemaakt worden van de kosten, zodat je weet waar je aan toe bent. 

 

Aan de slag 

Juridisch advies nodig? Er is altijd een onze juristen in Breda te vinden die jou kan helpen. Je kunt daarom altijd aan de slag gaan en de keuze maken. 

Read more