Jurist Den Haag

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

jurist den haag

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Den Haag?

Op zoek naar een jurist in Den Haag? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Den Haag. In Den Haag wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Den Haag hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Den Haag

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist Den Haag

Lees hieronder meer over onze juristen in Den Haag

Heb je hulp nodig van een van onze juristen in Den Haag? Dan is er altijd iets te regelen. Er zijn namelijk verschillende kantoren in de omgeving van Den Haag te vinden die juristen in dienst hebben behorende bij jouw rechtsgebied. Je hebt er immers niets aan als je een jurist familierecht inschakelt voor een letselschadezaak. Je moet daarom goed voorbereid aan de slag gaan. 

 

De jurist in Den Haag vinden 

Juristen in Den Haag lijken in eerste instantie niet eenvoudig te vinden. Zeker wanneer je er weinig verstand van hebt, dan zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. Je kunt je ook af gaan vragen of je wel een jurist nodig hebt voor jouw zaak. En welke kosten komen er eigenlijk kijken bij een jurist uit Den Haag? Welke mogelijkheden zijn er? Welk rechtsgebied is er nodig? Deze vragen moeten beantwoord worden voor je aan de slag gaat. 

 

De redenen voor een jurist

Wanneer je een jurist uit Den Haag in gaat schakelen vraag je je vaak af of je wel een jurist nodig hebt. Je kunt het immers ook zelf wel oplossen. Toch is het verstandig om naar deze mogelijkheid te kijken. Je kunt er namelijk meer uit behalen dan je in eerste instantie zult denken. 

 • Juristen zijn goed in onderhandelen en kan hierdoor sneller tot een eindresultaat komen. 
 • Juristen zijn iemand die niet alleen adviseert, maar ook bemiddeld en helpt bij het proces. 
 • Juristen moeten hun kennis up-to-date houden, waardoor de Nederlandse wetgeving bekend is bij deze specialisten. 
 • Juristen zullen altijd uit belang van jou werken en niet van anderen. 

 

Het rechtsgebied kiezen 

Zoals gezegd is het rechtsgebied een belangrijke factor bij het kiezen van een jurist uit Den Haag. Je hebt er namelijk niets aan als je een van onze juristen uit een ander rechtsgebied hebt, doordat het specialisme ook deels het succes bepaalt. Er zijn veel verschillende rechtsgebieden te vinden in Nederland, waar je van op de hoogte moet zijn. 

 1. Familierecht: Hieronder valt trouwen, scheiden, alimentatie en kinderbescherming
 2. Ondernemersrecht: Het starten, beëindigen en overnemen van bedrijven. 
 3. Arbeidsrecht: CAO, pensioen en geschillen op de werkvloer. 
 4. Strafrecht: De hoogte van de straf bij het overtreden van de wet. Ook jeugddetentie, TBS en militaire detentie
 5. Huurrecht: De overeenkomsten, rechten en plichten van huurders en verhuurders. 
 6. Letselschade: De aansprakelijkheid en begroting van de schade na ongevallen en medische fouten. 
 7. Erfrecht: Het testament en alles daaromheen wordt hierin besproken. 

 

De keuze maken 

Het maken van een keuze voor een jurist uit Den Haag gaat altijd aan de hand van een aantal factoren. Met behulp hiervan zorg je er namelijk ook voor dat een jurist volledig bij je past. 

 • Locatie: Met een jurist in de omgeving (Den Haag) kun je direct aan de zaak beginnen. Er zal geen vertraging opgelopen worden doordat vragen op een later moment worden beantwoord. 
 • Rechtsgebied: Het rechtsgebied is het specialisme waarin een jurist werkzaam is. Een jurist letselschade gaat bijvoorbeeld over de aansprakelijkheid en een familierecht jurist behandelt onder andere zaken over alimentatie en echtscheidingen. 
 • Tarief: Het tarief is afhankelijk van de ervaring van de jurist. Je moet daarom goed op gaan letten welke jurist je in gaat schakelen. 

 

Hoe werkt het? 

Je kunt hier een van onze juristen uit Den Haag vinden door de plaatsnaam in te geven en daar ook het rechtsgebied bij te vermelden. Je ziet dan een lijst aan kantoren en kunt op basis hiervan doorklikken naar het profiel van de jurist. Na het lezen van de informatie kun je overgaan tot het plannen van een gratis intakegesprek met een jurist uit Den Haag. Zo heb je altijd beter beeld van de jurist en kun je een inschatting van de kosten krijgen. 

 

De bijbehorende kosten 

Deze kosten zijn afhankelijk van het specialisme van de jurist Den Haag. Ook de moeilijkheidsgraad kan hier een grote rol bij spelen. Het is daarom verstandig om je altijd goed te laten adviseren en de inschatting duidelijk op papier te krijgen. Indien je een laag budget hebt, kun je wellicht gebruik maken van de gesubsidieerde rechtsbijstand. Hiermee wordt een deel van de kosten vergoed door de overheid en kun je toch bijgestaan worden door een advocaat naar keuze. Lees je daarom altijd goed in. 

 

Maak het jezelf eenvoudig 

Heb je dringend juridisch advies nodig of wil je de mogelijkheden bekijken? Dan is een goede oriëntatie voor de verschillende kantoren in Den Haag van groot belang. Met de beste keuze maak je jouw zaak namelijk altijd tot een goed einde. Je hebt de jurist Den Haag daarom altijd bij de hand. 

Read more