Jurist Eindhoven

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Eindhoven?

Op zoek naar een jurist in Eindhoven? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Eindhoven. In Eindhoven wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Eindhoven hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Eindhoven

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Eindhoven

Lees hieronder meer over onze juristen in Eindhoven

Heb je hulp nodig of wil je alleen advies van een jurist in Eindhoven? Dan kun je het beste naar kantoren bij jou in de omgeving kijken. Door alleen maar te kijken naar de kantoren die in een straal van 10 kilometer werkzaam zijn, heb je voldoende specialisme in huis om jouw zaak tot een goed einde te brengen. Je hebt er namelijk niets aan als je een jurist inschakelt die niet weet wat er allemaal bij komt kijken. 

 

De jurist in Eindhoven vinden

Heb je er moeite mee om een jurist in Eindhoven te vinden? Dan ben je niet de enige. Regelmatig komen er namelijk verschillende vragen voorbij. Veel mensen vragen zich namelijk af of het wel nodig is om een jurist in te schakelen. Is een zaak wel belangrijk genoeg? Hoeveel moet je ervoor betalen? Wat komt er allemaal bij kijken? Dit alles kan het lastig maken. Je moet daarom wel bekijken of je al deze vragen beantwoord hebt. 

 

Waarom heb je een jurist nodig?

 Een jurist inschakelen is voor sommige zaken verplicht. Voor andere zaken is het niet verplicht, maar kan het jou wel helpen. Je hebt namelijk veel meer kennis bij de hand dan wanneer je zelf met de zaak aan de slag gaat. Er zijn echter nog een aantal andere redenen te bedenken. 

 • De jurist kan voor jou bemiddelen en de documenten opstellen. 
 • Je hebt iemand die weet hoe er onderhandeld moet worden. 
 • Jouw belangen worden behartigd. 
 • Een jurist moet zijn kennis over de Nederlandse wetgeving regelmatig bijhouden. Je kunt er daarom vanuit gaan dat jouw jurist voldoende kennis heeft. 
 • Je hebt hulp bij ieder proces. 

 

Een jurist in Eindhoven is dus niet verplicht, maar kan jou wel veel voordelen opleveren. Je bespaart jezelf altijd veel tijd en geld en hoeft minder moeite te doen om het beste resultaat te behalen. 

 

De keuze maken voor een jurist 

Een jurist in Eindhoven schakel je in aan de hand van verschillende factoren. Je kunt het beste een jurist inschakelen die bij jou in de buurt zit. Hiermee kun je jouw zaak namelijk face to face bespreken en kan er sneller tot actie overgegaan worden. Ook wanneer je nog extra vragen hebt, kun je direct bij het kantoor aankloppen. Je hoeft hierdoor niet te wachten op het beantwoorden van mails en telefoontjes. Vergeet daar ook niet het rechtsgebied in mee te nemen. Dit rechtsgebied is het specialisme waar de jurist werkzaam in is. Als laatste houd je jouw budget in het achterhoofd en vergelijk je dit met het tarief dat de jurist vraagt. 

 

De rechtsgebieden uiteengezet 

De rechtsgebieden zijn een belangrijk onderdeel van de zoektocht naar een jurist in Eindhoven. Je moet namelijk ook gaan kijken naar het specialisme. Doordat er in Nederland veel verschillende gebieden zijn, is het soms lastig om een keuze te maken zonder achtergrond. Onderstaande gebieden kun je eventueel mee in aanraking komen. 

 1. Familierecht: Binnen de familie moet er vaak veel geregeld worden. Dit kan ook inhouden dat de alimentatie voor het kind vastgesteld moet worden. Alle zaken binnen de familie kunnen besproken worden met behulp van een jurist. 
 2. Arbeidsrecht: De jurist kijkt hierbij naar de geschillen, pensioenen en de CAO. 
 3. Strafrecht: Een misdaad wordt altijd bestraft met een bepaalde straf. Afhankelijk van het misdrijf moet hier de hoogte van bepaald worden. 
 4. Letselschade: Bij ongevallen en medische fouten wordt er iemand aansprakelijk gesteld en wordt de schade begroot. 

Wat zijn de kosten en hoe vind je een jurist? 

De jurist in Eindhoven kun je vinden door alle gegevens in te vullen. Je vult de plaatsnaam in en kunt het bijbehorende rechtsgebied aangeven. Daarna zie je uitsluitend de juristen die hierop aansluiten. Wanneer je de profielen doorleest, ontdek je al snel of een jurist bij je past en kun je een afspraak inplannen voor een gratis intakegesprek. 

 

Tijdens het intakegesprek kan er meer duidelijk worden over de kosten van de jurist. Hierbij wordt de moeilijkheidsgraad van jouw zaak meegenomen en speelt de ervaring van de jurist ook een grote rol. Je weet daarom al beter wat je te wachten staat en kunt aan de hand hiervan ook bekijken of je gebruik kunt maken van gesubsidieerde rechtsbijstand. 

 

Ontdek het zelf 

Heb je een zaak en wil je hier juridisch advies over? Bekijk dan direct of je een goede jurist in de buurt kunt vinden. Een gratis intakegesprek is binnen een korte tijd ingepland en je kunt gelijk verder kijken naar mogelijke uitkomsten. 

Read more