Jurist Emmen

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Emmen?

Op zoek naar een jurist in Emmen? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Emmen. In Emmen wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Emmen hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Emmen

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Emmen

Lees hieronder meer over onze juristen in Emmen

Ben je op zoek naar een goede jurist in Emmen om een goed eindresultaat voor jouw zaak te behalen? Dan heb je verschillende kantoren in een straal van 10 kilometer tot jouw beschikking die jou hierbij kunnen helpen. De verschillende juristen kennen allemaal hun eigen rechtsgebieden, waardoor de juiste kennis en specialisatie benut kunnen worden voor jouw zaak. 

 

Hoe vind je een jurist in Emmen?

Een goede jurist in Emmen vinden is persoonlijk. Advies van anderen kun je daarom wel opvolgen, maar er zijn tegelijkertijd ook veel vragen die in je op gaan komen. Want heb je wel een jurist nodig voor jouw zaak? Op welke kosten moet je rekenen? Hoe kom je in contact met de jurist bij jou in de buurt? De onzekerheid die deze vragen met zich meebrengen, moet eerst weggehaald worden voordat je tot een goed eindresultaat kunt komen. 

 

Heb je wel een jurist nodig?

Het is niet altijd verplicht om een jurist in Emmen in te schakelen voor jouw zaak. Je kunt veel zelf regelen en documenten opstellen heb je ongetwijfeld ook verstand van. Maar klopt het dan wel? Ook kan het voor sommige zaken wel verplicht zijn om een jurist onder de arm te nemen. Je bent dan verzekerd van verschillende voordelen. 

 • De jurist helpt jou bij de bemiddeling en onderhandelingen. 
 • De documenten voldoen altijd aan alle eisen. 
 • Een jurist heeft altijd kennis van de Nederlandse wetgeving en moet deze kennis op up-to-date houden. 
 • Je hebt altijd beschikking over juridisch advies dankzij de jurist. 

 

Een jurist in Emmen inschakelen is dus niet verplicht, maar helpt wel. Je kunt jezelf veel tijd en moeite besparen. Twijfel je nog of je een jurist nodig hebt? Vraag dan een gratis intakegesprek aan met een van de juristen in de omgeving. 

 

Een jurist kiezen 

Een jurist in Emmen kies je niet alleen op basis van de locatie. Deze locatie speelt wel een grote rol, doordat je eenvoudig jouw zaak kunt bespreken en ook met vragen gelijk langs kunt gaan. Je hebt hierdoor minder vertraging. 

 • Het rechtsgebied: Het rechtsgebied speelt een belangrijke rol. Dit geeft namelijk de specialisatie aan, waardoor er gerichter met jouw zaak gewerkt kan worden. Bij geschillen op de werkvloer heb je bijvoorbeeld meer aan het arbeidsrecht dan aan letselschade. 
 • Het tarief: Naast jouw eigen budget kun je ook gaan kijken naar de tarieven die gevraagd worden. Een gespecialiseerde jurist vraagt over het algemeen meer dan een onervaren jurist. 

 

De rechtsgebieden op een rij 

Een jurist in Emmen kun je het beste uitzoeken op basis van het rechtsgebied. Zo weet je zeker dat er voldoende kennis in huis is. Er zijn een aantal rechtsgebieden waar je naar kunt gaan kijken. 

 1. Strafrecht: Een misdrijf plegen wordt altijd bestraft. De hoogte van de straf wordt medebepaald door de jurist. 
 2. Familierecht: Alle zaken rondom de familie en het kind kunnen hierin besproken worden. 
 3. Erfrecht: Hierbij komen de bezittingen en schulden van een overledene kijken. 
 4. Arbeidsrecht: Je schakelt de jurist in bij geschillen op de werkvloer, de pensioenen en de CAO. 
 5. Ondernemersrecht: Je krijgt hulp bij het overnemen, starten en beëindigen van het bedrijf. 
 6. Huurrecht: De verhouding tussen de huurder en verhuurder staan bij dit recht centraal. 
 7. Letselschade: Er is altijd iemand aansprakelijk voor de geleden schade na een ongeval of medische fout. Dit wordt door de jurist vastgesteld en begroot. 

 

Hoe schakel je hem in? 

Een jurist in Emmen inschakelen is eenvoudiger dan je denkt. Je kunt hier namelijk op plaatsnaam en het gewenste rechtsgebied zoeken. De hebt dan een lijst bij de hand om uit te kiezen en kunt doorklikken naar de profielen. Zo zie je direct hoe een jurist te werk gaat en kun je bepalen of je een gratis intakegesprek wilt gaan plannen. Tijdens dit gesprek heb je de gelegenheid om te bekijken of de jurist bij je past. 

 

De bijkomende kosten 

Tijdens het gratis intakegesprek krijg je vaak al een inschatting van de kosten. Hierbij wordt niet alleen naar de ervaring van een jurist in Emmen gekeken, maar ook naar de complexiteit van jouw zaak. Met een laag budget kom je wellicht nog in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Bekijk ook hiervan de mogelijkheden voordat je verdere afspraken maakt. 

 

Kom in contact 

Weet je wat je moet weten en heb je juridisch advies nodig? Ga dan op zoek naar een goed kantoor in de omgeving en bekijk welke rechtsgebieden hierbij komen kijken. Uiteindelijk moet jouw zaak op de juiste manier behandeld worden. 

Read more