Jurist Enschede

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Enschede?

Op zoek naar een jurist in Enschede? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Enschede. In Enschede wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Enschede hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Enschede

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Enschede

Lees hieronder meer over onze juristen in Enschede

Wil je gebruik maken van een jurist in Enschede? Dan is het goed om te bekijken wat de mogelijkheden bij jou in de omgeving zijn. Er zijn namelijk meerdere kantoren in een straal van 10 kilometer te vinden, welke verschillende juristen in dienst hebben die verstand hebben van meerdere rechtsgebieden. Het rechtsgebied moet immers wel overal bij aansluiten. 

 

Hoe vind je een jurist in Enschede?

Er kunnen ongetwijfeld vragen opkomen wanneer je op zoek gaat naar een jurist in Enschede. Heb je wel een jurist nodig? Wat zijn de kosten? Hoe kom je in contact met een jurist? De verschillende juristen kunnen op deze manier altijd goed met elkaar vergelijken en je maakt het mogelijk om een goede keuze te maken. 

 

De reden voor een jurist inschakelen 

Een jurist in Enschede schakel je vaak niet voor niets in. Ondanks dat het in eerste instantie niet verplicht is om de jurist in te schakelen, kan het vaak wel handig zijn. Je hebt namelijk altijd iemand bij de hand die verstand heeft van de Nederlandse wetgeving en die deze kennis ook bij moet houden. Daarnaast zijn er nog een aantal redenen. 

 • De jurist kan helpen met onderhandelen en bereikt hiermee vaak meer dan jij doet. 
 • Je hebt ook hulp bij bemiddelingen, documenten opstellen en het procederen. 
 • Je kunt te allen tijde juridisch advies vragen bij de jurist. 
 • Jouw belangen worden behartigd, doordat de jurist altijd aan jouw kant staat. 
 • Voor veel zaken is het voornamelijk handig om de jurist in te schakelen en voor anderen verplicht. 

 

De keuze maken met factoren

De keuze maken voor een jurist in Enschede kan gedaan worden aan de hand van enkele factoren. Deze factoren zijn allemaal belangrijk, maar er zijn er twee die er bovenuit springen: locatie en rechtsgebied. De locatie is belangrijk om jouw zaak face to face te bespreken en ook gelijk met vragen langs te kunnen gaan. Het rechtsgebied geeft jou de juiste specialisatie en de kennis die hierop doorgaat. Daarnaast moet je rekening houden met het tarief. Een gespecialiseerde jurist is over het algemeen iets duurder, maar je krijgt er ook veel voor terug. 

 

De rechtsgebieden uitgelegd 

Zoals gezegd is het rechtsgebied belangrijk. Je hebt er namelijk niets aan als de jurist in Enschede gespecialiseerd is in een heel ander recht dan jij nodig hebt. Maar welke rechtsgebieden zijn er eigenlijk en wat houden deze in? 

 1. Familierecht: Dit omvat alles over de familie en het kind. Zoals trouwen, echtscheidingen en alimentatie. 
 2. Arbeidsrecht: Alle verhoudingen tussen werkgever en werknemer komen hierbij kijken. Zo ook pensioenen en CAO. 
 3. Strafrecht: De regels van de wet overtreden zorgt ervoor dat je in aanmerking komt met het strafrecht. Hier wordt ook de hoogte van de bijbehorende straf overlegd. 
 4. Letselschade: Medische fouten, bedrijfsongevallen en verkeersongevallen vallen hieronder en er wordt iemand aansprakelijk gesteld voor de geleden schade. 
 5. Huurrecht: De verhoudingen tussen huurder en verhuurder, de overeenkomsten en de verschillende rechten en plichten op een rij. 
 6. Ondernemersrecht: Alle zaken rondom het bedrijf vallen hieronder en een jurist kan jou hierbij helpen. 
 7. Erfrecht: Alle bezittingen en schulden van een overleden persoon komen hier voorbij. Ook het testament wordt erbij betrokken. 

 

Hoe kun je de jurist inschakelen? 

De jurist in Enschede is eenvoudig in te schakelen. Je geeft de wensen aan en er komt een lijst aan aansluitende juristen voorbij. Van hieruit kun je door klikken naar de profielen. Het profiel van de jurist geeft jou een duidelijk beeld, zodat je een afspraak kunt gaan maken. Hier krijg je eerst een intakegesprek. Deze is te allen tijde gratis. 

 

Wat kost het? 

Een jurist in Enschede kan op voorhand een inschatting geven van de kosten. Hierbij wordt de complexiteit van jouw zaak bekeken. De jurist rekent aan de hand van zijn ervaring ook een bepaald tarief. Alles bij elkaar opgeteld geeft een uiteindelijk beeld van de kosten. Mocht je een laag budget hebben, dan is er ook de mogelijkheid tot gesubsidieerde rechtsbijstand. Hiervoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Bekijk daarom goed of je hiervoor in aanmerking komt via de website van de overheid of bij het Juridisch Loket. 

 

Ga aan de slag 

Heb je juridisch advies nodig? Wil je weten wat een jurist in Enschede voor jou kan betekenen? Je kunt altijd bij verschillende kantoren aan de slag gaan om de mogelijkheden te bespreken. Je hebt altijd een beter beeld en kunt dan bepalen of je met het traject doorgaat of het toch zelf doet.

Read more