Jurist Groningen

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Groningen?

Op zoek naar een jurist in Groningen? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Groningen. In Groningen wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Groningen hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Groningen

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Groningen

Lees hieronder meer over onze juristen in Groningen

 

Denk je dat je een jurist in Groningen nodig hebt voor jouw zaak? Dan is het goed om alle mogelijkheden overzichtelijk bij elkaar te hebben. Je hebt verschillende juristen in een straal van 10 kilometer bij de hand, welke verschillende specialismen met zich meebrengen. Zo kun je jouw echtscheiding laten regelen door iemand binnen familierecht en geschillen op de werkvloer op laten lossen door iemand in arbeidsrecht. 

 

Hoe vind je een jurist in Groningen?

Je vraagt je vaak af of je wel een jurist in Groningen in moet schakelen voor jouw zaak. Want wat heeft deze persoon voor toegevoegde waarde? Daarnaast kun je jezelf afvragen welke kosten erbij komen kijken, hoe je aan de slag kunt gaan met contacten leggen en waar je allemaal naar moet gaan kijken. Er zijn verschillende juristen te vinden en ze kunnen je allemaal op een andere manier helpen met jouw zaak. 

 

Heb je een jurist nodig? 

De jurist in Groningen kan jou helpen om met jouw zaak aan de slag te gaan. Maar heb je deze persoon wel nodig voor jouw zaak? 

 • Een jurist is vaak heel handig, maar voor sommige zaken ook echt verplicht. 
 • De jurist heeft kennis van de Nederlandse wetgeving en kan ervoor zorgen dat daarom ook de juiste verplichtingen worden voltooid. 
 • Je hebt hulp bij het onderhandelen en bemiddelen. Dit gaat vaak beter dan wanneer je het zelf doet. 
 • Je kunt te allen tijde bij de jurist aankloppen voor juridisch advies. 
 • Ook voor het procederen in de rechtbank kun je met een jurist aan de slag. 

 

Hoe kies je de jurist? 

Een jurist in Groningen kan alsnog lastig zijn om te kiezen. Je hebt namelijk te maken met verschillende factoren die jou allemaal op een andere manier kunnen helpen. 

 • De locatie: De locatie is een van de belangrijkste factoren voor een jurist. Als je een jurist in de omgeving hebt, heb je altijd de mogelijkheid om met vragen direct binnen te lopen en is jouw zaak face to face te bespreken. 
 • Het rechtsgebied: Dit geeft aan waarin de jurist gespecialiseerd is. Je hebt er niets aan om een jurist in een ander rechtsgebied te nemen, omdat je dan bepaalde kennis gaat missen. 
 • Het tarief: Iedere jurist hanteert een bepaald tarief, welke afhankelijk is van de ervaring van de jurist.  

 

Welk rechtsgebied heb je nodig?

Ieder rechtsgebied is anders en daarom moet je goed gaan bekijken wat het specialisme van een jurist in Groningen is. Het rechtsgebied kent altijd bepaalde regels en feiten waar deze juristen van op de hoogte zijn. Je kunt aan de hand hiervan namelijk veel meer resultaten behalen. Je hebt bijvoorbeeld het familierecht, erfrecht en strafrecht welke vaak voorkomen. Ieder rechtsgebied kent eigen mogelijkheden. Dus zorg ervoor dat je hiervan op de hoogte bent. 

 

Hoe schakel je de jurist in?

Hier kun je eenvoudig op plaatsnaam zoeken om een jurist in Groningen te vinden. Wanneer je al weet welk rechtsgebied er bij jouw zaak hoort, kun je ook hier al verder op filteren. Je ziet dan alleen een lijst van juristen in de omgeving die bij jouw rechtsgebied gaan passen. Je kunt dan door de profielen heengaan en bepalen waar je een afspraak maakt voor een gratis intakegesprek. Dit intakegesprek geeft jou een helder beeld van de mogelijkheden en je hebt het eerste advies al binnen. 

 

Past de jurist in Groningen niet? Dan kun je altijd weer verder gaan kijken naar de opties. Je zit namelijk nergens aan vast bij het intakegesprek. 

 

Welke kosten komen erbij kijken?

Als je gaat kijken naar de kosten voor een jurist in Groningen, dan merk je al gauw dat hier geen vast tarief aan te pas komt. De kosten worden namelijk opgebouwd aan de hand van de ervaring van de jurist, de complexiteit en het te behalen succes met jouw zaak. Vraag daarom tijdens het intakegesprek altijd wat de kosten kunnen zijn. De jurist kan dan namelijk al een inschatting maken, zodat je iets meer helderheid hebt. 

 

Een laag budget? Bekijk dan op de website van de overheid of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Hiermee wordt een deel van de kosten vergoed en kun je toch juridisch advies krijgen. 

 

Maak contact 

Overtuigd of wil je toch nog meer informatie en juridisch advies? Zorg er dan voor dat je de mogelijkheden voor jezelf op een rijtje zet en ga op onderzoek uit. De verschillende kantoren in de omgeving kunnen jou te allen tijde helpen bij jouw zoektocht. 

Read more