Jurist Haarlem

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

jurist haarlem

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Haarlem?

Op zoek naar een jurist in Haarlem? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Haarlem. In Haarlem wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Haarlem hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Haarlem

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist Haarlem

Lees hieronder meer over onze juristen in Haarlem

 

Ben je op zoek naar een van onze juristen Haarlem en weet je niet wat je kunt verwachten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je namelijk veel verschillende juristen bij jou in de omgeving, zodat je direct over kunt gaan tot het maken van een afspraak. Je hoeft dan alleen maar het juiste rechtsgebied in te stellen en je kunt aan de slag. Zo vind je altijd een goede jurist in Haarlem voor jouw zaak en zijn de problemen binnen een korte tijd verholpen. 

 

Het vinden van een jurist in Haarlem 

Juristen in Haarlem zijn niet altijd eenvoudig te vinden. Je weet vaak niet waar je moet zoeken en je blijft met veel vragen achter. Daarbij weet je ook niet zeker of je wel een jurist nodig hebt voor jouw zaak. En welke kosten kun je op rekenen? Hoe maak je contact met een jurist in de omgeving? Wat houden die rechtsgebieden eigenlijk in? Deze vragen moeten eerst beantwoord worden voordat je overgaat tot het plannen van een afspraak. 

 

Waarom een jurist inschakelen?

Juristen in Haarlem lijken misschien een stap te ver, maar niets is minder waar. Je hebt namelijk altijd iemand aan je zijde die precies weet hoe een bepaald proces verloopt en waar je ook terecht kunt voor juridisch advies. Niet iedere zaak hoeft voor te komen voor de rechtbank, maar je kunt jezelf wel goed voorbereiden. Daarnaast zijn er nog andere redenen om een jurist in te schakelen. 

 • Voor sommige zaken is het inschakelen van een jurist verplicht. 
 • Je krijgt meer dan alleen juridisch advies. Een jurist kan namelijk ook bemiddelen, onderhandelen, documenten opstellen en procederen.
 • Juristen hebben voldoende kennis van de Nederlandse wetgeving en er wordt ook van hem verwacht dat deze kennis up-to-date blijft. 
 • Juristen staan altijd aan jouw kant en behartigen jouw belangen

 

De rechtsgebieden van een jurist 

De jurist Haarlem kan in verschillende rechtsgebieden werkzaam zijn. Ieder rechtsgebied kent zijn eigen specialisme en zorgt ervoor dat het goed aangepakt wordt. Er zijn 35 hoofdrechtsgebieden in Nederland te vinden, waarvan een aantal vaak voorkomen. 

 1. Strafrecht: Wanneer de regels van de wet zijn overtreden wordt hier een bepaalde straf aan gekoppeld. 
 2. Familierecht: Alle zaken rondom de familie en het kind worden hierin behandeld. 
 3. Arbeidsrecht: Alles rondom de verhoudingen tussen werkgever en werknemer, waaronder ook onderhandelingen van de CAO
 4. Letselschade: Wanneer je een ongeluk hebt gehad, kan het zijn dat je recht hebt op een schadevergoeding. De aansprakelijkheid van de tegenpartij moet vastgesteld worden. 
 5. Erfrecht: Indien iemand in de familie overleden is, moet er gesproken worden over de bezittingen en schulden. Ook het testament wordt hierin bekeken. 
 6. Ondernemersrecht: Verschillende zaken omtrent het runnen van een bedrijf worden hierin meegenomen. Een jurist helpt jou bij de documentatie
 7. Huurrecht: De verhuurder en huurder hebben allemaal rechten en plichten. Hier worden overeenkomsten voor opgesteld. Er kunnen ook geschillen voorkomen. 

 

De juiste keuze maken 

Een keuze maken voor een jurist in Haarlem kan lastig zijn als je niet precies weet waar je op moet letten. De locatie speelt in ieder geval een grote rol. Je kunt het beste een jurist in de omgeving uitzoeken, omdat je hierbij jouw zaak direct kunt bespreken en ook met aanvullende vragen langs kunt gaan bij de jurist op kantoor. Tevens is het rechtsgebied een belangrijke factor. Je hebt er niets aan wanneer de jurist in een ander rechtsgebied werkzaam is. Als laatste ga je kijken naar het tarief. Een gespecialiseerde jurist is vaak duurder dan een zonder ervaring, maar kan jou wel veel meer bieden. 

 

Hoe kun je de jurist inschakelen?

Hier kun je een jurist vinden op basis van de plaatsnaam (Haarlem) en het rechtsgebied waarin de jurist werkzaam is. Zo zie je iedere jurist in Haarlem overzichtelijk bij elkaar en weet je gelijk of deze bij jou gaat passen. Je kunt in de lijst doorklikken naar het desbetreffende profiel van een jurist. Hier lees je meer informatie en kun je een gratis intakegesprek inplannen. Tijdens dit gesprek kun je ook een inschatting van de kosten laten maken, zodat je weet waar je aan toe bent wanneer je een jurist inschakelt. De kosten zijn afhankelijk van de ervaring van de jurist, de complexiteit en de mogelijk te behalen successen met jouw zaak. 

 

Aan de slag 

Heb je juridisch advies nodig of wil je de mogelijkheden bekijken? Ga dan goed voorbereid aan de slag en zorg ervoor dat jouw zaak van voldoende advies voorzien is door de jurist Haarlem. Er is altijd wel een jurist in de omgeving te vinden. 

Read more