Jurist Hoofddorp

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Hoofddorp?

Op zoek naar een jurist in Hoofddorp? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Hoofddorp. In Hoofddorp wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Hoofddorp hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Hoofddorp

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Hoofddorp

Lees hieronder meer over onze juristen in Hoofddorp

 

Wil je juridisch advies van een jurist in Hoofddorp? Er zijn veel verschillende kantoren in de omgeving te vinden die ervoor kunnen zorgen dat jouw zaak tot een goed einde gebracht kan worden. Hiervoor moet je onder andere naar het rechtsgebied gaan kijken. Want wat dacht je bijvoorbeeld van: 

 • Arbeidsrecht: De verhoudingen tussen werkgever en werknemer en alle onderhandelingen die gedaan worden. 
 • Huurrecht: Alles omtrent het huren en verhuren van gebouwen en spullen, zoals overeenkomsten en de verhoudingen. 

 

Een jurist in Hoofddorp vinden 

Niet iedereen vindt het eenvoudig om een jurist in Hoofddorp te vinden. Je zit namelijk vaak met verschillende vragen en je kunt je daarbij ook afvragen of je wel een jurist nodig hebt. Lang niet altijd wordt het namelijk vermeld dat het nodig is. Daarbij zijn er nog meer onderdelen die erbij komen kijken. De kosten, de rechtsgebieden en het maken van een goede keuze. Je moet daarom alles meenemen in jouw zoektocht. 

 

Heb je een jurist nodig? 

Een jurist in Hoofddorp lijkt in eerste instantie niet nodig. Een overeenkomst opstellen kun je vaak zelf, je weet welke wegen je moet bewandelen om een goede verstandhouding te hebben met de tegenpartij. Toch kan er wel eens iets misgaan. Een jurist is daarom vaak een goede toevoeging. 

 • Je hebt te allen tijde juridisch advies tot jouw beschikking. 
 • Je hebt hulp bij het onderhandelen en bemiddelen, waardoor het vlotter kan verlopen. 
 • De jurist heeft kennis over de Nederlandse wetgeving. Deze kennis moet ook altijd bijgespijkerd worden. 
 • Een jurist kan jou helpen bij het opstellen van documenten en het procederen. 

 

De criteria voor een keuze 

Het maken van een keuze voor een jurist is afhankelijk van een aantal criteria. Deze zijn belangrijk voor wanneer je voldoende hulp wilt hebben. 

 • De locatie: een jurist in Hoofddorp en omgeving kan helpen om sneller aan de slag te kunnen. Je kunt met vragen direct langsgaan en je hebt de mogelijkheid om jouw zaak face to face te bespreken. 
 • Het rechtsgebied: Je hebt er niets aan wanneer je een jurist in een verkeerd rechtsgebied inschakelt. Een strafrechtkwestie is namelijk weer heel anders dan iets binnen het arbeidsrecht. 
 • Het tarief: Je moet altijd rekening houden met de kosten van een jurist. Een gespecialiseerde jurist is over het algemeen duurder dan een minder ervaren persoon. 

 

De rechtsgebieden uitgelegd 

Een jurist in Hoofddorp kan in veel verschillende rechtsgebieden voorkomen. Nederland kent namelijk 35 hoofdrechtsgebieden, waardoor je altijd bij iemand terecht kunt. Er zijn een aantal van deze rechtsgebieden die vaak voorkomen en waar veel Nederlanders wel mee te maken krijgen. 

 1. Familierecht: De familiekwesties, zoals echtscheidingen en alimentatie, worden hierin besproken. 
 2. Arbeidsrecht: Alles wat met de verhoudingen tussen de werkgever en werknemer te maken heeft, komt hier aan bod. 
 3. Strafrecht: Iedere overtreding van de wet kent een bepaalde straf. De hoogte hiervan wordt in het strafrecht bepaald. 
 4. Erfrecht: Het testament en de bezittingen en schulden worden hierbij onder de loep genomen. 
 5. Huurrecht: Verhoudingen tussen huurder en verhuurder worden in overeenkomsten bevestigd. Er kunnen echter ook geschillen voorkomen. 
 6. Ondernemersrecht: Als ondernemer kun je een jurist inschakelen voor ieder document en bij verschillende fasen van het bedrijf. 
 7. Letselschade: Bij medische fouten en ongevallen wordt er altijd iemand aansprakelijk gesteld. Ook wordt een schadevergoeding begroot die neergelegd wordt bij de tegenpartij. 

 

Het inschakelen 

Als je gaat zoeken naar een jurist in Hoofddorp moet je dit doen aan de hand van de plaatsnaam en het rechtsgebied waarin de jurist werkzaam is. Beide criteria zorgen voor een lijst aan juristen in de omgeving, waarbij ook profielen getoond worden. Deze profielen geven jou meer informatie en je kunt op basis hiervan een afspraak maken voor een intakegesprek. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Je bekijkt daarna pas of je verder wilt met deze jurist of toch nog even naar andere mogelijkheden op zoek gaat. 

 

De kosten 

Een intakegesprek is altijd gratis. De kosten voor de rest van de zaak worden altijd geschat, zodat je weet waar je ongeveer aan toe bent. Hierbij wordt de ervaring van de jurist in Hoofddorp meegenomen. Ook de moeilijkheidsgraad van jouw zaak is belangrijk voor de hoogte van de kosten. Hierdoor zijn de kosten nooit helemaal gelijk en kun je nog een vergelijking maken. 

 

Contact zoeken 

Heb je juridisch advies nodig? De verschillende kantoren in jouw omgeving zorgen ervoor dat je nooit meer zonder advies komt te zitten. Met het juiste rechtsgebied kun je de zaak op een goede manier oplossen.

Read more