Jurist Leeuwarden

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Leeuwarden?

Op zoek naar een jurist in Leeuwarden? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Leeuwarden. In Leeuwarden wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

  • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
  • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
  • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Leeuwarden hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Leeuwarden

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Leeuwarden

Lees hieronder meer over onze juristen in Leeuwarden

  

Wil je juridisch advies van een jurist in Leeuwarden? Dan heb je verschillende kantoren in een straal van 10 kilometer om uit te kiezen. Er zijn namelijk verschillende kantoren die voor ieder rechtsgebied een jurist in dienst hebben, waarmee gezorgd kan worden dat jouw zaak op de juiste manier behandeld wordt. Met een beetje onderzoek kun je een goede keuze maken en is het binnen een korte tijd opgelost. 

 

De jurist in Leeuwarden vinden 

Een jurist in Leeuwarden vinden is niet altijd eenvoudig. Zeker als je geen idee hebt waar je moet kijken of waar je op moet letten. De verschillende vragen waar je mee achterblijft, zorgen ervoor dat je steeds minder weet waar je aan toe bent. Hoe vind je een jurist? Heb je er eigenlijk wel een nodig? Zo ja, welke kosten komen er dan bij kijken? Waar moet je nog meer rekening mee houden? Ga daarom altijd goed voorbereid aan de slag. 

 

De reden voor een jurist 

Een jurist in Leeuwarden lijkt wellicht niet nodig als het niet verplicht is, maar kan jou toch op veel manieren helpen. Het is verstandig om te bekijken welke mogelijkheden er zijn en hoe je gebruik kunt maken van deze specialist. 

  • Een jurist inschakelen is niet bij iedere zaak verplicht, maar helpt jou wel met jouw zaak. 
  • De Nederlandse wetgeving is complex. Een jurist dient zijn kennis up-to-date te houden, waardoor er altijd veel meer gerealiseerd kan worden. 
  • De jurist kan onderhandelen met de tegenpartij. Vaak wordt er meer gerealiseerd dan wanneer je de onderhandelingen zelf uitvoert. 
  • De jurist helpt jou bij bemiddeling, documenten opstellen en procederen. Het draait dus niet alleen om juridisch advies. 

 

Hoewel een jurist inschakelen niet altijd verplicht is, kan het jou veel tijd en moeite schelen door gebruik te maken van de diensten. Twijfel je nog? Bel of mail dan voor een gratis intakegesprek. 

 

Een jurist kiezen 

De jurist in Leeuwarden kies je altijd op basis van de locatie. Je wilt er namelijk voor zorgen dat je eenvoudig jouw zaak kunt bespreken en ook met vragen even langs kantoor kunt gaan. Hiermee loop je weinig vertraging op. 

  • Rechtsgebied: Het rechtsgebied is belangrijk. Je hebt er namelijk niets aan als je een strafrechtjurist inschakelt voor een kwestie op de werkvloer. Ga daarom na welke jij nodig hebt. 
  • Tarief: Het tarief is belangrijk om in de gaten te houden. Een gespecialiseerde jurist is over het algemeen duurder dan iemand met minder ervaring. 

 

Ieder rechtsgebied is anders

Nederland kent 35 verschillende hoofdrechtsgebieden. Deze gebieden kennen eigen specialismen, waar iedere jurist van op de hoogte is. Een jurist in Leeuwarden kiezen op basis van dit specialisme is daarom belangrijk. Als er een ongeluk gebeurd is en je daardoor tijdelijk arbeidsongeschikt bent, is het goed om bij letselschade te kijken. Je hebt wellicht recht op een schadevergoeding. Bij een overname van een bedrijf moeten de documenten worden nagekeken door een jurist die werkzaam is in het ondernemersrecht. Zo ga je op zoek naar de beste keuze. 

 

Hoe werkt het precies?

Een jurist in Leeuwarden is te vinden door de plaatsnaam en het rechtsgebied op te zoeken. Je ziet hierdoor alleen de juristen die je nodig hebt voor jouw zaak. Op basis van de informatie die in de verschillende profielen staat, kun je bekijken of een jurist bij jou gaat passen. Je hoeft dan alleen nog maar een intakegesprek in te plannen. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Je merkt tijdens het gesprek vanzelf of er een klik is en je jouw zaak voort wilt zetten met de desbetreffende jurist. 

 

Hoeveel kost het?

Het intakegesprek is gratis. De rest van de diensten van een jurist in Leeuwarden niet. Tijdens het eerste gesprek kan er een inschatting gemaakt worden van de kosten. Hierbij wordt gekeken naar de ervaring van de jurist, de complexiteit van de zaak en het mogelijke succes. Wanneer dit bedrag veel te hoog is voor jouw budget, dan moet je bekijken of je in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Je hebt dan kans op een vergoeding van de overheid. Aan welke voorwaarden je moet voldoen staat omschreven op de website van de overheid en die van het Juridisch Loket. 

 

Ontdek het nu zelf 

Nieuwsgierig geworden en wil je zelf juridisch advies over jouw kwestie? Leg dan de mogelijkheden naast elkaar en ontdek welke jurist jou het beste kan helpen bij de zaak. Zo ben je binnen de kortste tijd verzekerd van een goed eindresultaat. Begin daarom vandaag nog. 

Read more