Jurist Leiden

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

jurist leiden

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Leiden?

Op zoek naar een jurist in Leiden? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Leiden. In Leiden wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Leiden hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Leiden

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist Leiden

Lees hieronder meer over onze juristen in Leiden

 

Heb je een juridisch adviseur in Leiden nodig? Dan kun je rekenen op veel verschillende kantoren in jouw omgeving. Er is altijd wel een goed kantoor te vinden die aansluit bij het rechtsgebied waarin jouw zaak te vinden is. Je kunt hierdoor veel gerichter aan de slag gaan. Zo heb je jouw CAO razendsnel geregeld, is een schadevergoeding na een medische fout binnen handbereik en kun je rekenen op alimentatie na een scheiding. 

 

Waarom heb je een jurist nodig? 

Dit is de eerste vraag die je jezelf stelt wanneer je met een zaak begint, is of je hier wel een jurist voor nodig hebt. Juristen in Leiden kunnen jou echter op veel meer manieren helpen dan je in eerste instantie gedacht had. 

 • Juristen hoeven dan niet verplicht te zijn, het kan jou wel helpen om meer inzichten te krijgen. 
 • Juristen hebben altijd kennis over de complexe Nederlandse wetgeving. Deze kennis moet te allen tijde bijgehouden worden, zodat de veranderingen ook meegenomen kunnen worden. 
 • Jouw belangen worden altijd behartigd. 
 • Je hebt iemand die jou helpt bij onderhandelen en bemiddelen
 • Je krijgt meer dan alleen juridisch advies. Juristen helpen namelijk ook bij het procederen in de rechtbank. 

 

De jurist kiezen 

Als je een van onze juristen in Leiden gaat kiezen moet je ervoor zorgen dat je naar een aantal criteria gaat kijken. Zo zorg je er namelijk voor dat je de beste keuze maakt. Denk daarbij aan: 

 • Locatie: Juristen in de omgeving inschakelen zorgt ervoor dat je te allen tijde met vragen langs kan gaan. Jouw zaak wordt altijd face to face besproken en je hebt zo min mogelijk vertraging. 
 • Rechtsgebied: Je hebt er niets aan als je een verkeerd rechtsgebied gekozen hebt. De jurist moet namelijk precies weten wat er speelt. Het is verstandig om hier meer over te lezen. 
 • Tarief: Juristen kennen altijd een bepaald tarief. Hoe meer ervaring een jurist heeft, hoe hoger de kosten meestal zijn. 

 

Verschillende rechtsgebieden 

De jurist in Leiden kan dus in meerdere rechtsgebieden werkzaam zijn. Het is goed om te bekijken waar jouw zaak in valt. Onderstaande rechtsgebieden komen het meest voor. 

 1. Familierecht: Alle regelingen rondom familie en het kind vallen hieronder.  
 2. Strafrecht: Dit gaat over het overtreden van de wet en de bijbehorende straffen. 
 3. Ondernemersrecht: Alle zaken rondom het runnen van een bedrijf en de documenten. 
 4. Huurrecht: De verhoudingen tussen de huurder en verhuurder en de huurovereenkomsten opstellen. 
 5. Arbeidsrecht: De CAO, pensioenen en geschillen op de werkvloer worden hierin besproken. 
 6. Letselschade: Bij schade naar aanleiding van een ongeluk of medische fout kan de aansprakelijkheid worden geëist in combinatie met een schadevergoeding.

 

Hoe inschakelen en welke kosten?

Een jurist in Leiden inschakelen is zo gebeurd. Je kunt aan de hand van de plaatsnaam een groot aantal juristen vinden. Ook kun je naar het rechtsgebied gaan kijken. Wanneer je dit doet, zie je uitsluitend de juristen die bij jouw zaak aansluiten. Wanneer de informatie bevalt, kun je gelijk overgaan tot het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en geheel gratis

 

Na dit gesprek bepaal je of de Leiden jurist aansluit bij jouw wensen. Je kunt dan gelijk een inschatting laten maken van de kosten. Hierbij wordt gekeken naar ervaring, de complexiteit en het te behalen resultaat. Je hebt zo een algeheel beeld en kunt aan de slag. 

 

Read more