Jurist Maastricht

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

jurist maastricht

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Maastricht?

Op zoek naar een jurist in Maastricht? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Maastricht. In Maastricht wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Maastricht hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Maastricht

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist Maastricht

Lees hieronder meer over onze juristen in Maastricht

 

Op zoek naar juristen in Maastricht? In de omgeving zijn er een groot aantal kantoren te vinden die jou zouden kunnen helpen. Ieder kantoor heeft een aantal juristen in dienst die zich gespecialiseerd hebben in een bepaald rechtsgebied.

 

De reden voor een jurist 

Waarom zou je eigenlijk een jurist in Maastricht inschakelen? Je kunt het immers ook vaak alleen af. Toch heeft het vaak veel voordelen als je wel met een jurist om de tafel gaat zitten. Al is het maar voor juridisch advies. Onderstaande redenen kunnen daarom meegenomen worden. 

 • Juristen zijn niet alleen beschikbaar voor juridisch advies, maar ook voor bemiddeling, het opstellen van documenten en procederen in de rechtbank. 
 • Juristen hebben veel kennis van de Nederlandse wetgeving en houdt deze kennis ook altijd up-to-date. 
 • Je hebt altijd iemand die voor je klaar staat en die jou wil helpen. 
 • De onderhandelingen via juristen verlopen vaak eenvoudiger dan wanneer je het zelf doet. 

 

Het kiezen 

Juristen in Maastricht kies je niet alleen door er zomaar eentje te benaderen. Er zijn namelijk verschillende factoren die jou extra kunnen helpen. 

 • Locatie: Als je een van de juristen in de omgeving hebt, is het vaak makkelijker om even langs te gaan met vragen. Tevens kun je jouw zaak face to face bespreken, waardoor er vanaf het begin al meer duidelijk wordt. 
 • Rechtsgebied: De rechtsgebieden zijn belangrijk. Hier hangt namelijk ook een specialisme aan vast. Je moet daarom goed gaan kijken naar de verschillende rechten en welke bij jouw zaak past. 
 • Tarief: Ieder tarief is anders, maar je kunt er wel op rekenen dat gespecialiseerde juristen duurder zijn. 

 

Rechtsgebieden van de jurist 

Nederland kent veel verschillende rechtsgebieden. Binnen deze gebieden worden de verschillende zaken behandeld en kunnen ervoor zorgen dat jouw zaak op een betere manier wordt bekeken. Er zijn een aantal rechtsgebieden die vaak voorkomen. 

 1. Letselschade: De aansprakelijkheid en de begroting van de schade naar aanleiding van een ongeluk of medische fout. 
 2. Arbeidsrecht: De verhoudingen op de werkvloer en alle overeenkomsten die gemaakt worden. 
 3. Familierecht: Alles omtrent de familie en het kind, ongeacht de situatie. 
 4. Strafrecht: De overtredingen van de wet en de hoogte van de straffen. 
 5. Huurrecht: Overeenkomsten tussen huurder en verhuurder en het oplossen van geschillen. 
 6. Ondernemersrecht: In ieder stadium van het runnen van het bedrijf en de bijbehorende documenten. 

 

Hoe schakel je de jurist in? 

Juristen in Maastricht kun je vinden door het rechtsgebied en de plaatsnaam aan te geven. Je ziet dan direct een groot aantal kantoren waar juristen werkzaam zijn die jou zouden kunnen helpen. Aan de hand van de profielen kun je een afspraak maken voor een gratis intakegesprek. Dit is een vrijblijvend gesprek en kan jou uiteindelijk meer duidelijkheid geven over de jurist en zijn werkzaamheden. 

 

De bijbehorende kosten 

De kosten komen pas om de hoek kijken als je definitief met een van onze juristen in Maastricht in zee gaat. De hoogte van het bedrag wordt bepaald aan de hand van de ervaring en de moeilijkheidsgraad van jouw zaak. Tevens kan het succes meegenomen worden bij de bepaling. Indien je een laag budget hebt, kun je in sommige gevallen ook gebruik maken van gesubsidieerde rechtsbijstand. Hiermee wordt een deel vergoed door de overheid. Meer informatie hierover vind je op de website van de overheid of die van het Juridisch Loket. 

Read more