Jurist Nijmegen

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Nijmegen?

Op zoek naar een jurist in Nijmegen? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Nijmegen. In Nijmegen wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Nijmegen hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Nijmegen

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Nijmegen

Lees hieronder meer over onze juristen in Nijmegen

 

Heb je een jurist in Nijmegen nodig voor jouw zaak? Dan heb je een ruime keuze aan kantoren bij jou in de omgeving. De juristen kennen allemaal eigen rechtsgebieden, waardoor iedere zaak op de goede manier wordt opgelost. Het is afhankelijk van jouw zaak waar je op moet gaan letten, maar je hebt ook veel overeenkomsten. 

 

Hoe vind je een jurist in Nijmegen?

Dit is het eerste dat je jezelf afvraagt. Er zijn veel verschillende kantoren te vinden in de omgeving, maar je kunt je ook afvragen waarom je een jurist in zou schakelen. Een jurist in Nijmegen kent daarnaast kosten en rechtsgebieden. Maar wat zijn deze kosten precies? Wat houden deze rechtsgebieden in? En hoe kom je eigenlijk in contact met een jurist in de buurt? Dit zijn vragen die beantwoord moeten worden voordat je verder gaat. 

 

De reden voor een jurist 

Je kunt je afvragen waarom je een jurist in Nijmegen in zou gaan schakelen. Het is veel geld en vaak is het niet eens verplicht. Echter kun je er wel voor zorgen dat jouw zaak beter bekeken gaat worden en je hebt vaak een ander eindresultaat dan wanneer je het zelf zou doen. 

 • De jurist heeft meer kennis over de Nederlandse wetgeving. 
 • Voor sommige zaken is het verplicht om een jurist in te schakelen. 
 • De jurist kan voor jou onderhandelen, waardoor er sneller tot een resultaat gekomen kan worden. 
 • Een jurist geeft niet alleen advies, maar kan ook bemiddelen, procederen en documenten opstellen. 
 • Met het juiste rechtsgebied heb je altijd iemand die er verstand van heeft. 

 

De factoren die van belang zijn 

De jurist in Nijmegen kies je altijd op basis van een aantal factoren. De meest voordehand liggende is de locatie. Je moet ervoor zorgen dat het kantoor in de buurt is, zodat je ook altijd langs kunt gaan als je vragen hebt. Ook kun je jouw zaak eenvoudiger te bespreken. Daarnaast kun je kijken naar: 

 • Het rechtsgebied: Dit is de belangrijkste factor. Een jurist is gespecialiseerd in een bepaald rechtsgebied, waardoor jouw zaak in goede handen is. Je hebt er immers niets aan als je bepaalde kwesties af laat handelen door een jurist in een ander recht. 
 • Het tarief: Een gespecialiseerde jurist is over het algemeen duurder dan een onervaren jurist. Je moet hierdoor wel naar de kosten gaan kijken. 

 

Het rechtsgebied 

Zoals gezegd is het rechtsgebied een belangrijke factor om te kiezen voor een jurist in Nijmegen. Je hebt meerdere rechtsgebieden in Nederland, waar lang niet iedereen mee te maken krijgt. Het is afhankelijk van jouw kwestie waar je bij terecht kunt. Onderstaande rechtsgebieden worden vaak bekeken. 

 1. Strafrecht: Een misdrijf wordt te allen tijde bestraft. De hoogte van de straf hangt af van de ernst en de regelingen die de jurist kan treffen. 
 2. Familierecht: Trouwen, scheiden. Overal moeten overeenkomsten mee gemaakt worden. De jurist helpt zo ook bij de alimentatie voor het kind. 
 3. Arbeidsrecht: Geschillen op de werkvloer kunnen opgelost worden met behulp van een jurist. Ook pensioenen en CAO’s kunnen geregeld worden. 
 4. Letselschade: Een ongeluk kan soms grote gevolgen hebben. Ook medische fouten kunnen schade aanrichten. De aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding worden dan besproken. 

 

Naast bovenstaande rechtsgebieden komen ook erfrecht, huurrecht en ondernemersrecht vaak voor. 

 

Hoe werkt het en wat zijn de kosten?

Een jurist in Nijmegen is via hier eenvoudig te vinden. Je hoeft namelijk niet veel te doen om gebruik te kunnen maken van de diensten. Zo vul je de plaatsnaam in en het gewenste rechtsgebied en je krijgt direct een aantal kantoren in de omgeving te zien. Met behulp van de profielen krijg je een beter beeld van de jurist. Je kunt dan een gratis intakegesprek inplannen, waarin je jouw zaak kunt behandelen. 

 

Na het gratis intakegesprek bepaal je of je door gaat met de jurist in Nijmegen. Vanaf dat moment komen er pas kosten bij kijken. De kosten omvatten de complexiteit, ervaring en de mate van succes. Het bedrag staat dus nooit helemaal vast, maar je kunt wel een goede inschatting laten maken. Het is daarom goed om hier ook gebruik van te maken, zodat je alles voor jezelf op een rijtje hebt staan. 

 

Kom in contact met de jurist 

Dringend juridisch advies nodig? Ga dan na welke kantoren er bij jou in de omgeving te vinden zijn, zodat je direct aan de slag kunt. Maak daarbij gebruik van de gratis intakegesprekken, zodat je voor jezelf alles helder hebt en kunt beginnen. 

Read more