Jurist Rotterdam

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

jurist rotterdam

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Rotterdam?

Op zoek naar een jurist in Rotterdam? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Rotterdam. In Rotterdam wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Rotterdam hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Rotterdam

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist Rotterdam

Lees hieronder meer over onze juristen in Rotterdam

 

Wil je de hulp inschakelen van een onze juristen in Rotterdam? Er zijn veel verschillende kantoren in de omgeving te vinden die jou van juridisch advies kunnen voorzien voor iedere zaak. De kantoren komen met meerdere rechtsgebieden, waardoor je ook de goede specialisatie in handen hebt. De rechtsgebieden zorgen ervoor dat je jouw zaak op een goede manier af kunt handelen. Zolang je maar weet waar je op moet gaan letten. 

 

Vind een jurist in Rotterdam 

Het is vrij lastig om juristen in Rotterdam te vinden. De verschillende kantoren hebben jou namelijk allemaal iets anders te bieden en je kunt jezelf ook een aantal vragen stellen. De eerste vraag die altijd in je opkomt, is of je wel een jurist nodig hebt. Ook moet je rekening gaan houden met de bijkomende kosten, de verschillende rechtsgebieden en de keuze die je moet gaan maken. De vragen moet je voor jezelf beantwoord hebben. 

 

Waarom een jurist inschakelen? 

Een jurist in Rotterdam inschakelen kan van grote toevoeging zijn voor jouw zaak. Je hebt namelijk altijd iemand tot jouw beschikking die verstand heeft van de verschillende rechtsgebieden en die ervoor zorgt dat jouw zaak tot een goed einde wordt gebracht. 

 • Juristen weten hoe er onderhandeld moet worden.
 • Je hebt meer dan alleen juridisch advies tot jouw beschikking. 
 • Juristen zijn goed in bemiddelen, documenten opstellen en procederen. 
 • Juristen behoren hun kennis van de Nederlandse wetgeving up-to-date te houden. Hierdoor worden veranderingen ook direct opgepakt. 
 • Voor sommige zaken is een jurist verplicht. Hier moet je dus wel op letten. 

 

De keuzes maken

De jurist Rotterdam vind je alleen wanneer je goed voorbereid aan de slag gaat. De eerste is de locatie. De locatie zorgt ervoor dat je altijd een kantoor in de buurt hebt, waardoor jouw zaak face to face te bespreken is met een jurist en waardoor je ook met vragen direct binnen kunt stappen. Dit kan ervoor zorgen dat er sneller tot actie overgegaan wordt. Ook de rechtsgebieden moeten meegenomen worden in het maken van een keuze. Je hebt er niets aan als je een jurist van letselschade inschakelt voor een kwestie rondom de scheiding. Als laatste moet je gaan kijken naar het tarief. Deze verschillen per juristen. 

 

Meerdere rechtsgebieden beschikbaar 

Als je naar de jurist Rotterdam op zoek gaat, is het rechtsgebied belangrijk. Nederland kent 35 hoofdrechtsgebieden, waardoor juristen zich allemaal op andere manieren specialiseren. Er zijn een aantal rechtsgebieden waar mensen het vaakst mee te maken krijgen. Dit zijn onder andere: 

 1. Ondernemersrecht: Dit recht omvat alles rondom een bedrijf. Denk aan overnames, starten met een bedrijf en de documenten. 
 2. Letselschade: Ongevallen en medische fouten kennen vaak grote gevolgen. De aansprakelijkheid en de begroting van de schade worden door juristen uitgevoerd. 
 3. Arbeidsrecht: De verhouding op de werkvloer moet hersteld worden na geschillen. Hier kunnen juristen bij helpen. 
 4. Familierecht: Bij een familie kunnen veel kwesties komen kijken. Juristen helpen je bij alimentatie, scheidingen en kinderbescherming. 
 5. Strafrecht: Het overtreden van de wet zorgt ervoor dat iemand gestraft wordt. De hoogte van de straf kan worden vastgesteld. 
 6. Erfrecht: Iemand overleden? Dan moet er door een jurist gekeken worden naar de bezittingen, schulden en het testament. 
 7. Huurrecht: Overeenkomsten tussen huurders en verhuurders kunnen allemaal vastgesteld worden met behulp van juristen. 

 

Inschakelen en kosten 

Op zoek gaan naar een jurist in Rotterdam is eenvoudig te doen. Je kunt aan de hand van de plaatsnaam en het gewenste rechtsgebied namelijk een lijst aan kantoren verkrijgen, waardoor je een keuze kunt gaan maken. Je kunt de verschillende profielen aanklikken en de informatie doornemen. Wanneer het je bevalt, kun je gelijk een gratis intakegesprek inplannen. Zo krijg je nog meer te weten over de jurist en kan er een inschatting gemaakt worden van de kosten. 

 

De kosten van juristen uit Rotterdam zijn namelijk niet allemaal gelijk. De ervaring van de jurist speelt hier een grote rol bij, maar het kan ook dat de moeilijkheidsgraad van jouw zaak de kosten omhoog of omlaag brengen. Tevens wordt er door de jurist gekeken naar het mogelijk te behalen succes. De inschatting die gemaakt wordt tijdens het intakegesprek kun je meenemen bij jouw definitieve keuze. Bevalt het je niet, kun je altijd nog op zoek gaan naar een andere jurist in de omgeving Rotterdam. 

 

Kom in contact 

Twijfel je nog of je een van onze juristen uit Rotterdam nodig hebt? Dan kun je het beste overgaan tot de gratis intakegesprekken. Je kunt hierin de zaak voorleggen, zodat er gekeken kan worden naar mogelijke vervolgstappen. Op deze manier vindt je altijd een jurist uit Rotterdam die bij jouw zaak past.

Read more