Jurist Tilburg

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Tilburg?

Op zoek naar een jurist in Tilburg? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Tilburg. In Tilburg wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Tilburg hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Tilburg

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Tilburg

Lees hieronder meer over onze juristen in Tilburg

 

Een jurist in Tilburg nodig? Dan hoef je niet verder te zoeken. Hier vind je ieder kantoor in een straal van 10 kilometer bij jou vandaan om jouw zaak aan te nemen. Wel moet je hierbij rekening houden met het rechtsgebied waarin de jurist werkzaam is. Bekijk goed wat jij nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan: 

 • Erfrecht: Het testament, de bezittingen en de schulden van de overledene worden hierbij besproken. 
 • Huurrecht: De verhoudingen tussen de huurder en verhuurder opgesteld in documenten. 

 

Het vinden van een jurist in Tilburg 

De jurist in Tilburg kan lastig zijn om te vinden. Je weet namelijk niet direct waar je op moet gaan letten. En heb je eigenlijk wel een jurist nodig? Zelfs als je niet direct weet of je een jurist in moet schakelen is het goed om na te denken over verschillende aspecten. Denk daarbij ook aan de kosten en de rechtsgebieden. Wat houden deze rechtsgebieden eigenlijk in? Zorg ervoor dat je altijd zoveel mogelijk informatie krijgt over de opties. 

 

Waarom een jurist inschakelen?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is waarom je een jurist in Tilburg in zou schakelen. Het lijkt namelijk niet nodig als het om een kleine zaak of bepaalde documenten gaat. Toch kan het veel toegevoegde waarde hebben. 

 • De jurist kan jou alle advies geven die je nodig hebt. 
 • Je hebt iemand naast je die weet hoe je effectief moet onderhandelen. 
 • Bemiddelen, documenten opstellen en procederen hoort ook bij het takenpakket van de jurist. 
 • De Nederlandse wetgeving is begrijpelijk voor de jurist, waardoor er ook goed naar de mogelijkheden gekeken kan gaan worden. 
 • Jouw belangen worden behartigd. 

 

Het maken van een keuze 

De jurist in Tilburg kiezen kan gedaan worden aan de hand van meerdere factoren. Deze factoren zorgen ervoor dat je de goede jurist in handen hebt voor jouw zaak. 

 • Locatie: Een jurist in de buurt kan jou altijd goed te woord staan. Je bespreekt de zaak face to face en kunt ook met aanvullende vragen nog langsgaan bij het kantoor. 
 • Rechtsgebied: Het rechtsgebied geeft een bepaald specialisme, waar een jurist mee kan helpen. Je hebt er immers niets aan als je een jurist erfrecht ingeschakeld hebt bij problemen op de werkvloer. 
 • Tarief: Je dient er rekening mee te houden dat een gespecialiseerde jurist meer kost dan andere juristen. 

 

De rechtsgebieden uiteengezet

Nederland kent meerdere rechtsgebieden die jou kunnen helpen bij de zaak. Je moet daarom goed bekijken onder welk rechtsgebied jouw zaak valt. De volgende rechtsgebieden zijn het meest voorkomend. 

 1. Familierecht: Een jurist helpt bij alle zaken rondom de familie en het kind. 
 2. Erfrecht: De bezittingen en schulden van een overledene worden hierin besproken. Ook het testament kan verder worden bestudeerd. 
 3. Ondernemersrecht: Een bedrijf runnen kan lastig zijn. Zeker in het geval van overnames komen er veel documenten bij kijken. 
 4. Letselschade: Ongelukken en medische fouten brengen vaak veel schade met zich mee. De aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding worden besproken door de jurist. 
 5. Arbeidsrecht: De verschillende conflicten op de werkvloer kunnen opgelost worden met behulp van de jurist. 
 6. Strafrecht: De wet overtreden? Dan word je gestraft. De jurist kan onderhandelen over de hoogte van de straf. 
 7. Huurrecht: Huurcontracten moeten goed opgesteld worden en vaak wordt er een jurist bij betrokken die helpt bij conflicten. 

 

Hoe kun je inschakelen?

Als je op zoek gaat naar een jurist dan kun je dit doen aan de hand van de plaatsnaam. Iedere jurist in Tilburg zie je dan overzichtelijk bij elkaar. Door dan ook naar de rechtsgebieden te kijken, merk je al gauw dat de keuze kleiner wordt. Je kunt dan aan de hand van de informatie die erbij staat bepalen of je een gratis intakegesprek wilt plannen. 

 

De kosten van een jurist 

Het intakegesprek is gratis. Hier kun je ook gelijk een inschatting laten maken van de kosten die voor jouw zaak gelden. Deze kosten zijn ook afhankelijk van de ervaring en de moeilijkheidsgraad. Bekijk daarom ook of dit bij jouw budget past of dat je moet gaan kijken naar de voorwaarden voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Hiermee kan een deel van de kosten vergoed worden door de overheid. De voorwaarden zijn te vinden op de website van de overheid. 

 

Ontdek het direct 

Juridisch advies nodig over een bepaalde kwestie? Zorg er dan voor dat je weet welke kantoren er bij jou in de omgeving te vinden zijn en maak jouw keuze. Je kunt dan gelijk aan de slag. 

Read more