Jurist Utrecht

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Utrecht?

Op zoek naar een jurist in Utrecht? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Utrecht. In Utrecht wordt er vooral gezocht naar advocaten werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Utrecht hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Utrecht

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Utrecht

Lees hieronder meer over onze juristen in Utrecht

 

Zoek je juridisch advies en wil je daarom een jurist in Utrecht inschakelen? Dan is het goed om verder te lezen. Er zijn namelijk veel kantoren in de omgeving te vinden waar gespecialiseerde juristen werkzaam zijn. Jouw probleem wordt altijd goed besproken en je kunt met de kennis van een van de juristen aan de slag gaan. Je moet dan wel weten waar je op moet gaan letten en hoe je ervoor zorgt dat je een goede keuze hebt gemaakt. 

 

Hoe vind je een jurist in Utrecht?

Heb je er moeite mee om een goede jurist in Utrecht te vinden? Dan ben je ongetwijfeld niet de enige. Je zit namelijk vaak met veel vragen en deze moeten eerst beantwoord worden. Heb je wel een jurist nodig? Welke kosten komen erbij kijken? Hoe zit het eigenlijk met de rechtsgebieden? Hoe kom je in contact met een jurist in de omgeving? 

 

Waarom kiezen voor een jurist 

Juristen in Utrecht kunnen van grote toegevoegde waarde zijn voor jouw zaak. Zelfs de zaken die je eigenlijk in jouw eentje op kunt lossen kunnen namelijk op een andere manier benaderd worden. De juristen brengen daarnaast nog meer voordelen met zich mee. 

 • Onze juristen kunnen voor jou onderhandelen over vergoedingen, straffen en andere zaken. 
 • Je hebt altijd juridisch advies tot jouw beschikking. 
 • Bemiddelen, documenten opstellen en procederen kunnen ook tot de taken van onze juristen behoren.   
 • De Nederlandse wetgeving is complex. Een jurist dient de kennis up-to-date te houden, waardoor deze ook de complexiteit kan doorgronden. 

 

Een jurist is niet altijd verplicht, maar kan jou dus wel veel voordelen opleveren. Je hebt te allen tijde hulp met jouw kwestie. 

 

De criteria 

Een jurist inschakelen kan alleen wanneer je de goede keuzes maakt. Je moet daarom onder andere gaan kijken naar de locatie. Het is belangrijk om een jurist in de omgeving in te schakelen, omdat deze ook kan helpen bij het beantwoorden van vragen. Ook kun je zo dieper in de zaak duiken dan wanneer iemand vanaf een afstand meekijkt. Ook kijk je naar: 

 • Het rechtsgebied: Dit geeft aan in welk juridisch gebied een jurist werkzaam is. Je hebt er niets aan wanneer je een jurist in een verkeerd rechtsgebied inschakelt, doordat er andere kwesties bij komen kijken. 
 • Het tarief: Iedere jurist kent een eigen tarief waar je rekening mee moet houden. Ga daarom ook na welke kosten er voor jou bij komen kijken. 

 

De rechtsgebieden verder uitgelegd 

De rechtsgebieden komen in verschillende varianten, welke er ook voor zorgen dat de zaak op een andere manier bekeken wordt. Nederland telt 35 verschillende rechtsgebieden, waarvan er een aantal vaker voorkomen. Zo is familierecht er een van. Hierin worden verschillende zaken rondom de familie en het kind besproken. Andere rechtsgebieden zijn: 

 1. Strafrecht: Het overtreden van de wet zorgt ervoor dat je hiermee in aanmerking komt. 
 2. Arbeidsrecht: De geschillen op de werkvloer en alle overeenkomsten die tussen de werkgever en werknemer voorkomen worden hierin besproken. 
 3. Erfrecht: De bezittingen en schulden van een overledene kunnen hierin besproken worden. 
 4. Letselschade: De aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding kunnen na ongelukken en medische fouten besproken worden. 
 5. Huurrecht: Alle overeenkomsten en contracten tussen huurder en verhuurder. 
 6. Ondernemersrecht: Documenten en contracten die behoren bij het bedrijf. 

 

Hoe werkt het?

Hier vind je snel een van onze juristen op basis van de plaatsnaam. Ook kun je een rechtsgebied aangeven waarin jouw zaak kan behoren. Je ziet dan een lijst met kantoren, waar altijd een jurist te vinden is. Onze juristen hebben een eigen profiel, waar alle informatie in te vinden is voor jouw keuze. Je kunt dan overgaan tot het inplannen van een intakegesprek. Dit gesprek is gratis. Na het gesprek bepaal je of de jurist bij je past. 

 

De kosten 

De keuze bepaal je ook aan de hand van de inschatting van de kosten. Deze kosten worden bepaald aan de hand van de complexiteit van de zaak en de ervaring die de jurist in Utrecht heeft. Je kunt hiervan een inschatting laten maken tijdens het intakegesprek. Als dit niet binnen jouw budget past, kun je wellicht in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Een deel van de kosten worden dan vergoed door de overheid. Je leest de voorwaarden op de website van de overheid en de website van het Juridisch Loket. 

 

Vind hem nu zelf 

Dringend juridisch advies nodig? Bekijk dan alle kantoren in de omgeving die jou kunnen helpen met de zaak. Je vindt zo altijd een van onze juristen in de omgeving en kunt aan de slag. 

Read more