Jurist Zwolle

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Jurist nodig in Zwolle?

Op zoek naar een jurist in Zwolle? We werken nauw samen met verschillende juristenkantoren in de regio Zwolle. In Zwolle wordt er vooral gezocht naar juristen werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Zwolle hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Jurist Zwolle

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Jurist in Zwolle

Lees hieronder meer over onze juristen in Zwolle

 

Wil je gebruik maken van de diensten van een jurist in Zwolle? Dan kun je altijd wel een jurist in de omgeving vinden die jou hierbij kan helpen. De verschillende kantoren in de omgeving zijn eenvoudig te benaderen en je kunt gebruik maken van de kennis van het rechtsgebied. Denk aan: 

 • Letselschade: De aansprakelijkheid en de schadevergoeding na het plaatsvinden van een ongeluk of medische fout. 
 • Huurrecht: De contracten tussen huurder en verhuurder en alle rechten en plichten van beide partijen. 

 

Een jurist in Zwolle vinden 

Het is niet eenvoudig om een jurist in Zwolle te vinden. Er zijn namelijk veel vragen die je jezelf af moet stellen om een keuze te maken. De eerste is altijd of je wel een jurist nodig hebt voor jouw zaak. Daarnaast zijn er een aantal andere zaken die duidelijk moeten worden voordat je overgaat tot het maken van een afspraak. Welke kosten komen erbij kijken? Hoe maak je contact met een jurist? Wat zijn de rechtsgebieden? 

 

Waarom een jurist inschakelen?

Je kunt jezelf afvragen of je wel een jurist in Zwolle in moet schakelen. Een jurist inschakelen zorgt ervoor dat je altijd de juiste kennis bij de hand hebt. Het is niet voor iedere zaak verplicht, maar je kunt er wel veel hulp aan behalen. 

 • Je hebt altijd juridisch advies tot je beschikking. 
 • Je kunt de jurist laten onderhandelen en bemiddelen. Dit gaat vaak beter dan wanneer je het zelf doet. 
 • Je kunt ook voor alleen advies terecht bij ene jurist. 
 • Je hebt alle kennis bij de hand over de Nederlandse wetgeving. 

 

Maak een keuze 

De keuze voor een goede jurist in Zwolle kan alleen gemaakt worden wanneer je rekening houdt met een aantal factoren. Deze factoren kunnen het namelijk eenvoudiger maken en je hebt de juiste adviezen in handen voor jouw zaak. 

 • Locatie: De locatie is belangrijk. Je kunt beter een jurist in de omgeving inschakelen, omdat je zo ook eenvoudiger de zaak bespreken en de vragen beantwoord krijgen. 
 • Rechtsgebied: De jurist is werkzaam in een bepaald rechtsgebied. Zo kun je ook goed bekijken wat er bij het probleem past. Ga daarom altijd na welk rechtsgebied je nodig hebt en welke juristen hierbij passen. 
 • Tarief: Dit is het minst belangrijke, maar wel goed om in het achterhoofd te houden. De kosten van de jurist zijn mede afhankelijk van de ervaring. 

 

Meerdere rechtsgebieden te vinden 

De rechtsgebieden zijn een van de belangrijkste onderdelen bij het vinden van een goede jurist in Zwolle. Er bestaan in Nederland veel verschillende rechtsgebieden, waar lang niet iedereen mee te maken krijgt. Onderstaande rechtsgebieden zijn veel voorkomend. 

 1. Huurrecht: De verhoudingen tussen verhuurders en huurders worden in stand gehouden door overeenkomsten. Laat deze zorgvuldig opstellen. 
 2. Erfrecht: Indien iemand overleden is, moet er gekeken worden naar de bezittingen en schulden van deze persoon. Ook het testament speelt een grote rol. 
 3. Familierecht: Dit omvat alles van families en het kind. Denk aan trouwen, echtscheidingen, alimentatie en kinderbescherming. 
 4. Ondernemersrecht: Hierbij draait het om ieder aspect van het runnen van een bedrijf. 
 5. Arbeidsrecht: Onder andere geschillen op de werkvloer worden hiermee opgelost aan de hand van onderhandelingen. 
 6. Strafrecht: Je kunt straffen verwachten wanneer de wetten overtreden worden. De hoogte hiervan wordt bekeken samen met een jurist. 
 7. Letselschade: Schadevergoedingen kunnen uitgekeerd worden wanneer ongelukken en medische fouten grote gevolgen hebben. Hiervoor moet wel de aansprakelijkheid opgesteld worden. 

 

Hoe schakel je een jurist in?

De jurist in Zwolle is te vinden door de plaatsnaam in te vinden. Ook moet je bekijken welk rechtsgebied erbij komt kijken. Wanneer je beide gegevens ingegeven hebt, verschijnt er een lijst van juristen in jouw omgeving. Deze hebben ook allemaal een profiel beschikbaar, waarmee jij je in kunt lezen. Je kunt daarna overgaan op het inplannen van een intakegesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en je bepaalt in hoeverre je doorgaat met deze jurist. 

 

De kosten kunnen ook tijdens dit gesprek besproken worden. Hierbij gaat het om een schatting. De complexiteit en de ervaring spelen een grote rol en je weet waar je op moet gaan letten. Je bepaalt aan de hand hiervan of je gaat samenwerken met de jurist voor jouw zaak of dat je toch nog verder kijkt. 

 

In contact komen 

Overtuigd en heb je behoefte aan juridisch advies? Zie dan welke kantoren er in de omgeving zitten. Ieder kantoor is anders en geeft weer een ander rechtsgebied. Je kunt zo een jurist vinden en voorzien zijn van juridisch advies.

Read more