Mediator Almere

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Almere?

Op zoek naar een mediator in Almere? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Almere. In Almere wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Almere hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Almere

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Almere

Lees hieronder meer over onze mediator in Almere

  

Heb je behoefte aan een mediator in Almere? Er zijn veel kantoren in de omgeving te vinden die ervoor zorgen dat jouw geschillen opgelost kunnen worden. Een mediator kan namelijk als tussenpersoon dienen om tot oplossingen te komen. Het is dan wel de vraag of je mediation in Almere nodig hebt om tot compromissen te komen. 

 

Het vinden van een mediator in Almere

Een mediator in Almere vinden lijkt in eerste instantie makkelijk, maar dat is het niet altijd. Vaak weet je namelijk niet waar je op moet gaan letten om een keuze te maken. Zo kunnen er verschillende vragen opspelen die jouw keuze belemmeren. Heb je wel een mediator nodig? Wat zijn de kosten? Hoe kan een mediator jou helpen om de geschillen op te lossen? Je zult hier antwoord op moeten krijgen voordat je overgaat tot het maken van afspraken. 

 

Waarom een mediator inschakelen?

Een mediator in Almere schakel je vaak niet zomaar in. Soms wordt het opgelegd door de rechtbank, maar in andere gevallen kan het een oplossing zijn voor geschillen die pas net plaatsvinden. Welke reden er ook achter zit, het kan jou altijd veel voordelen opleveren. 

 • Mediation in Almere zorgt ervoor dat er compromissen komen. 
 • Je hebt iemand die ook adviezen kan geven. 
 • Door middel van vragen kan er nagedacht worden. 
 • Zelfs de kleinste stappen tot een eindresultaat kunnen helpen om uiteindelijk het geschil op te lossen. 

 

Een mediator kiezen 

Een mediator in Almere kiezen gebeurt in eerste instantie op basis van de locatie. De locatie zorgt er namelijk voor dat het eenvoudiger is om langs te gaan bij de mediator. De drempel wordt hierdoor lager en wanneer er tussentijds vragen zijn, kan er altijd binnengelopen worden op het kantoor. Resultaten worden zo ook sneller geboekt. Ook het tarief is een belangrijke factor. Je moet wel denken aan jouw budget, maar kunt ook aan de hand van de tarieven die gehanteerd worden kijken of je ermee verder wilt. Als laatste moet je de specialisatie in het achterhoofd houden. De specialisatie zorgt ervoor dat de mediator jou sneller kan helpen. 

 

Welke uitgangspunten zijn er?

De mediator in Almere helpt jou ook op basis van uitgangspunten. Dankzij deze uitgangspunten kan er namelijk een resultaat geboekt worden. Je moet dan wel weten wat deze punten precies zijn en hoe het allemaal in zijn werk gaat. 

 • Vertrouwelijk: Alles wat verteld wordt tijdens de mediation in Almere blijft binnen de vier muren. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat derden iets te horen krijgen. 
 • Neutraal: De mediator heeft een neutrale opstelling. Deze mag daarom geen eigen standpunt innemen, maar luisteren naar beide partijen. 
 • Open: In feite mag alles besproken worden tijdens de mediation. Zolang het binnen alle redelijkheid is, is er niets wat verzwegen hoeft te worden. 
 • Gespreksleider: De mediator dient uitsluitend als gespreksleider en zal zich daarom niet mengen in het gesprek. Het enige wat er gedaan wordt, is het stellen van vragen. 

 

Hoe werkt het?

Een mediator in Almere inschakelen kan eenvoudig via de website. Na het invullen van de plaatsnaam heb je al veel kantoren in de omgeving die jou zouden kunnen helpen. Je kunt daarnaast zoeken op de specialisatie. Hiermee zorg je ervoor dat jouw mediator aansluit bij jouw wensen. De verschillende specialisten hebben ook allemaal een profiel, waar meer informatie op staat. Nadat je deze informatie doorgenomen hebt, kun je een gratis intakegesprek inplannen. 

 

Mocht bij het intakegesprek blijken dat een mediator toch niet bij je past, kun je gewoon verder kijken. Dit gesprek is namelijk altijd vrijblijvend. Je kunt hierdoor een goede keuze maken en hebt iedere specialisatie bij de hand. 

 

De kosten

Het intakegesprek bij een mediator in Almere is gratis. Zodra je de mediator definitief inschakelt, komen er pas kosten. Het bedrag is afhankelijk van de ervaring van de mediator en de specialisatie die erbij komt kijken. Ook de moeilijkheidsgraad speelt een grote rol. Doordat er tijdens het intakegesprek al een inschatting gemaakt kan worden, weet je op voorhand waar je aan toe bent. Je kunt dan bepalen of het bij jouw budget past of dat je naar andere oplossingen moet gaan kijken voor jouw problemen. 

 

Ga aan de slag 

Heb je een mediator nodig om de geschillen op te lossen? Voor ieder geschil is er een specialist in de omgeving te vinden die jou hierbij helpt. Doordat beide partijen vrijwillig naar de gesprekken gaan, boek je in een korte tijd vooruitgang en is er op een normale manier te praten. 

Read more