Mediator Amersfoort

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Amersfoort?

Op zoek naar een mediator in Amersfoort? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Amersfoort. In Amersfoort wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Amersfoort hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Amersfoort

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Amersfoort

Lees hieronder meer over onze mediator in Amersfoort

  

Ben je op zoek naar een mediator in Amersfoort? Dan hoef je niet verder te zoeken. Er zijn namelijk veel kantoren in een straal van 10 kilometer te vinden die jou kunnen helpen om als bemiddelaar op te treden. Ieder kantoor heeft iets anders te bieden en de mediator zorgt ervoor dat je altijd tot oplossingen kunt komen. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is te bekijken of een mediator bij jouw situatie gaat passen. 

 

Een mediator in Amersfoort vinden 

Als je op zoek gaat naar een mediator in Amersfoort, dan blijf je ongetwijfeld met heel veel vragen achter. Dit maakt het niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken. Waar let je op bij het vinden van een mediator? Wat zijn de kosten? Waarom zou je eigenlijk een mediator inschakelen? Wat doet een mediator precies voor je? Al deze vragen moeten beantwoord worden als je goed voorbereid aan de slag wilt gaan. Het is daarom ook belangrijk dat je jezelf inleest. 

 

Waarom een mediator inschakelen?

Een mediator in Amersfoort inschakelen is niet altijd verplicht. In sommige gevallen wordt het als oplossing gegeven tijdens een rechtszaak, in andere gevallen kiezen de partijen er zelf voor om met een mediator te gaan zitten. 

 • Een mediator kan als tussenpersoon dienen bij conflicten. 
 • Er wordt geen eenzijdig standpunt ingenomen. 
 • Voor beide partijen geldt dat er tot een oplossing gekomen moet worden. 
 • In combinatie met juridisch advies kunnen er resultaten geboekt worden. 

 

Het kiezen van een mediator 

Een mediator in Amersfoort is niet eenvoudig te kiezen. Vaak weet je namelijk niet wat je te wachten staat en er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden. Voordat je overgaat tot het maken van een keuze kun je een aantal factoren in het achterhoofd houden. 

 • Locatie: Een mediator in de omgeving inschakelen zorgt ervoor dat je eenvoudiger naar de gesprekken kunt gaan. Ook kun je altijd met vragen nog even langsgaan. In tegenstelling tot de digitale wegen gaat het veel sneller. 
 • De specialisatie: Iedere mediator is gespecialiseerd in bepaalde problemen. Het kan daarom verstandig zijn om hiernaar te kijken voordat je een keuze maakt. 
 • Tarief: Hoe gespecialiseerder een mediator is, hoe duurder deze vaak gaat zijn. Het is daarom belangrijk dat je zoveel mogelijk gaat vergelijken en bekijken aan de hand van jouw budget. 

 

De uitgangspunten onder elkaar 

Een Mediator in Amersfoort inschakelen kan handig zijn, omdat je zo sneller tot oplossingen kunt komen. Je hebt daarbij te allen tijde de hulp die je nodig hebt. Daarbij werkt een mediator aan de hand van verschillende uitgangspunten. 

 • Een vertrouwde omgeving: Alles wat er binnen het gesprek gezegd wordt, mag niet naar buiten gebracht worden. 
 • Neutraal: Een mediator heeft een neutrale opstelling. Deze mag dus geen eigen standpunt innemen, maar luistert naar beide partijen. 
 • Alles mag gezegd worden: Dit houdt in dat alle verwachtingen en problemen op tafel mogen komen, zolang het maar in alle redelijkheid wordt gemeld. 
 • Gespreksleider: Een mediator zal alleen praten wanneer dit nodig is om het gesprek te leiden. Voor de rest vindt het gesprek plaats tussen de twee partijen. 

 

Doordat beide partijen vrijwillig naar het gesprek gaan, kan er met behulp van de uitgangspunten een resultaat geboekt worden. De mediator dient daarbij uitsluitend als gespreksleider en zal waar nodig vragen stellen. 

 

Hoe schakel je een mediator in?

Hier vind je altijd een mediator als je op de plaatsnaam zoekt. Iedere mediator in Amersfoort verschijnt dan in een overzichtelijke lijst, waardoor je weet welke kantoren er bij jou in de buurt te vinden zijn. Ook kennen alle mediatoren een profiel, waarin je meer kunt lezen over de personen in kwestie. Je hebt zo altijd voldoende kennis in huis en kunt direct een intakegesprek inplannen. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. 

 

Welke kosten?

Het intakegesprek is altijd gratis. Pas wanneer er verdere afspraken gemaakt worden, komen er kosten bij kijken. Een inschatting van de kosten kan vaak al tijdens dit eerste gesprek gemaakt worden. Hierbij wordt er gekeken naar de complexiteit en de ervaring van de mediator. Het kan daarom goed zijn om bij verschillende kantoren te kijken wat er voor de hulp gevraagd wordt. 

 

Maak een afspraak

Heb je zelf een mediator nodig? Dan is het verstandig om de verschillende kantoren met elkaar te vergelijken. Je hebt met een mediator namelijk altijd de hulp om tot oplossingen te komen, zonder dat er geprocedeerd hoeft te worden in de rechtbank. Maak het jezelf gemakkelijk.

Read more