Mediator Amsterdam

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Amsterdam?

Op zoek naar een mediator in Amsterdam? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Amsterdam. In Amsterdam wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Amsterdam hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Amsterdam

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Amsterdam

Lees hieronder meer over onze mediators in Amsterdam

  

Wil je de hulp inschakelen van een van de mediators in Amsterdam? Dan kun je veel verschillende kantoren met elkaar vergelijken. Er is namelijk altijd wel een kantoor te vinden die jou helpt bij mediation in Amsterdam, zonder dat hier een rechter aan te pas hoeft te komen. Het beste is immers om met beide partijen tot oplossingen te komen, zonder dat je hiervoor nog veel hoeft te doen. Uiteindelijk moet je er namelijk voor zorgen dat je een goed resultaat behaald. 

 

Een mediator in Amsterdam vinden 

Heb je er moeite mee om een goede mediator in Amsterdam te vinden? Dat kan kloppen. Er zijn namelijk veel verschillende mediators in de omgeving die jou weer op een andere manier bij kunnen staan. Daarbij heb je vaak verschillende vragen die eerst beantwoord moeten worden. Hoe vind je een mediator? Welke kosten komen erbij kijken? Waar moet je allemaal op letten? Wat doet een mediator precies? Zorg ervoor dat je weet waar je aan toe bent en je de vragen beantwoord krijgt. 

 

De redenen voor een mediator 

Een mediator inschakelen is lang niet altijd verplicht. In sommige gevallen wordt het wel opgelegd door de rechter in plaats van een straf of directe uitspraak. Ondanks dat het geen verplichting is, kan het jou en de tegenpartij wel veel opleveren. 

 • Een mediator is altijd een tussenpersoon. 
 • De mediator helpt door middel van vragen stellen. 
 • De partijen moeten zelf tot oplossingen komen, waardoor het vaak effectiever is. 
 • Er worden altijd resultaten geboekt, al zijn het maar kleine stappen. 

 

De mediator kiezen 

Als je gaat kijken naar mediation in Amsterdam, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je tot een keuze overgaat. Je kunt namelijk niet zomaar voor de eerste de beste gaan, omdat deze dan vaak niet bij jouw situatie past. 

 • Locatie: Je kunt het beste voor een mediator in Amsterdam en omgeving gaan kijken. Hierdoor is de stap kleiner, kun je met vragen direct langsgaan en is het ook eenvoudiger te combineren met andere werkzaamheden. De kans op succes wordt zo groter. 
 • Specialisatie: Iedere mediator is ergens anders in gespecialiseerd. Hierdoor kan er vaak gerichter gekeken worden naar een oplossing en is de rol van de mediator ook effectiever dan wanneer je bij de verkeerde specialisatie zit. 
 • Tarief: Jouw budget is belangrijk, maar nog belangrijker is de kennis die de mediator met zich meebrengt. Bij een gespecialiseerde mediator kun je daarom rekenen op hogere kosten. 

 

Meerdere uitgangspunten bij elkaar 

Een mediator in Amsterdam helpt op verschillende manieren om jouw geschil op te lossen. Hierbij wordt niet gekeken naar de beste oplossing volgens een rechtspersoon, maar juist door de betrokken partijen. Daarom zijn er altijd een aan aantal uitgangspunten waar een mediator mee werkt. 

 • Altijd in vertrouwen: De mediation in Amsterdam wordt altijd in een vertrouwde omgeving uitgevoerd. Alles wat hier besproken wordt, mogen mediators niet naar buiten brengen.
 • Neutrale opstelling: Een mediator moet zich altijd neutraal opstellen. Er mag geen eigen standpunt ingenomen worden. De partijen bepalen het verloop. 
 • Niets hoeft verzwegen te worden: Binnen de muren mag alles worden gemeld, zolang het maar in alle redelijkheid wordt gedaan. 
 • Gespreksleider: De mediator dient uitsluitend als gespreksleider. Deze mag daarom alleen vragen stellen die het gesprek op weg helpen. 

 

Deze uitgangspunten kunnen uitgevoerd worden doordat de partijen vrijwillig naar het gesprek gaan. Mediation helpt namelijk alleen als beide partijen hiervoor open staan. 

 

Hoe schakel je de mediator in?

De mediator Amsterdam kun je vinden aan de hand van de plaatsnaam en de specialisatie. Zodra je beide hebt aangegeven, kun je een lijst aan kantoren bekijken. De mediators die aangesloten zijn bij deze kantoren hebben allemaal een eigen profiel. Hier staat alle informatie die je nodig hebt. Van hieruit kun je direct een afspraak maken voor een gratis intakegesprek. 

 

De bijbehorende kosten 

Het intakegesprek is altijd gratis. Pas als je een mediator in Amsterdam gevonden hebt die bij je past, komen er kosten kijken. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van onder andere de ervaring van de mediator. Laat daarom een inschatting maken van de uiteindelijke kosten, zodat je weet waar je aan kunt gaan denken. Zo zie je ook of dit binnen jouw budget past. 

 

Maak contact 

Heb je behoefte aan een mediator in Amsterdam? Dan heb je binnen enkele klikken een aantal kantoren gevonden. Voor ieder geschil is er een specialist te vinden en je kunt ervoor zorgen dat er tot passende oplossingen wordt gekomen. 

Read more