Mediator Arnhem

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Arnhem?

Op zoek naar een mediator in Arnhem? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Arnhem. In Arnhem wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Arnhem hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Arnhem

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Arnhem

Lees hieronder meer over onze mediator in Arnhem

  

Ben je op zoek naar een mediator in Arnhem? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je hebt verschillende kantoren in een straal van 10 kilometer zitten die jou bij iedere situatie kunnen helpen. Doordat je voldoende hulp krijgt bij ieder geschil kan er ook sneller tot een goede oplossing gekomen worden. Zorg er daarom voor dat je alles over mediation in Arnhem te weten komt en ga goed voorbereid te werk. 

 

Een mediator in Arnhem vinden 

Een goede mediator in Arnhem vinden is niet altijd eenvoudig. Er zijn namelijk veel kantoren die jou altijd iets anders te bieden hebben. Je moet daarom altijd een goede vergelijking gaan maken. Daarnaast zijn er veel vragen die op voorhand beantwoord moeten worden. Hoe vind je een mediator? Waar moet je op letten? Waar kan een mediator bij helpen? Aan welke kosten moet je denken? Zodra je de antwoorden hebt, kun je een afspraak in gaan plannen. 

 

Waarom een mediator inschakelen?

Vaak wordt een mediator in Arnhem aangeraden naar aanleiding van een rechtszaak. Echter kun je ook bij geschillen direct een mediator inschakelen. Vaak is het namelijk helemaal niet nodig om de problemen hoog op te laten lopen. Door vroegtijdig met mediation in Arnhem te beginnen kun je grote problemen voorkomen. Het geeft daarbij enkele voordelen: 

 • Je hebt een derde persoon die in kan grijpen bij complicaties. 
 • De gesprekken leiden vaak tot oplossingen die voor alle partijen goed zijn. 
 • Je hoort de standpunten van alle kanten aan en komt tot compromissen. 

 

Een mediator inschakelen kan dus op voorhand al goed zijn. Je hebt altijd iemand die meeluistert en je kunt tot oplossingen komen. 

 

Hier let je op 

Een mediator inschakelen doe je op basis van meerdere factoren. Zonder deze factoren kun je namelijk geen goede keuze maken en kan het lastig zijn om de problemen op te lossen. 

  • Locatie: Een mediator in de omgeving inschakelen is een kleinere drempel dan wanneer je er langer voor moet rijden. Ook kun je dan met vragen nog langsgaan op kantoor, waardoor er nergens vertraging optreedt. 

 

 • Specialisatie: De specialisatie geeft een bepaald gebied aan waarin de mediator werkzaam is. Hierdoor krijg je ook gerichtere hulp en kan de mediator met jou meedenken. 

 

 • Tarief: Het tarief verschilt per mediator. Een gespecialiseerde mediator is over het algemeen duurder dan eentje die net begonnen is. 

 

Welke uitgangspunten heeft de mediator?

Een mediator in Arnhem gaat nooit zomaar aan de slag. Er zijn namelijk verschillende zaken waar deze specialist zich aan moet houden. Het eerste uitgangspunt is dat de mediator voornamelijk aanhoort wat het probleem is en daarbij ook de standpunten van de partijen in het gesprek meeneemt. 

 • Vertrouwen: De gesprekken worden in vertrouwen aangehoord. Een mediator mag nooit naar buiten brengen wat er tijdens een sessie is gemeld. 
 • Gespreksleider: De mediator mag als gespreksleider wel vragen stellen die ervoor kunnen zorgen dat het gesprek op een goede manier verloopt. 
 • Neutraal: Een mediator mag zelf geen standpunt innemen. De neutrale instelling zorgt ervoor dat het gesprek draait waar het om moet draaien. 
 • Open: Het gesprek is bedoeld om alle problemen op tafel te krijgen. Er kan daarom ook altijd over alles gesproken worden. Alleen dan kunnen er oplossingen komen. 

 

Hoe werkt het?

Een mediator in Arnhem inschakelen is via de website eenvoudig te bereiken. Hiervoor hoef je namelijk alleen maar de plaatsnaam in te geven. Ook kun je de specialisatie aangeven, zodat uitsluitend de kantoren te zien zijn die jou kunnen helpen. De mediators hebben daarbij allemaal een eigen profiel, waarop meer informatie te vinden is over de desbetreffende persoon. Je kunt dan gelijk een gratis intakegesprek inplannen om de problemen te bespreken. 

 

Aan de hand van dit gesprek kun je bepalen of de mediator bij je past. Zo niet, kun je verder gaan kijken naar een andere. 

 

Wat kost het?

Na het gratis intakegesprek komen er kosten kijken. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het aantal sessies dat er nodig is om het probleem op te lossen. Ook de ervaring van de mediator in Arnhem wordt meegenomen in de hoogte van het bedrag. Houd wel altijd jouw budget in de gaten. Hier kun je immers niet overheen gaan. 

 

Ga aan de slag 

Heb je direct een mediator nodig? Dan kun je het beste zo snel mogelijk naar de kantoren in de omgeving gaan kijken. Zo heb je sneller een oplossing voor het probleem. Ook kunnen beide partijen weer harmonieus naast elkaar werken zonder onnodige geschillen.

Read more