Mediator Breda

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Breda?

Op zoek naar een mediator in Breda? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Breda. In Breda wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Breda hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Breda

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Breda

Lees hieronder meer over onze mediator in Breda

  

Ben je op zoek naar een mediator in Breda? Dan is het goed om de mogelijkheden voor jezelf op een rijtje te zetten. Er zijn een groot aantal kantoren met gespecialiseerde mediators in jouw omgeving te vinden, waardoor je binnen een korte tijd aan de slag kunt. De problemen lossen zichzelf immers niet op en soms zit er niets anders op dan een derde partij in te schakelen. 

 

Hoe vind je een mediator in Breda?

Heb je er moeite mee om een goede mediator in Breda te vinden? Dan komt dit waarschijnlijk door de vragen die je nog steeds hebt. Deze vragen moeten eerst beantwoord worden voordat je kunt gaan kijken naar een kantoor in de omgeving om de geschillen tussen alle partijen op te lossen. Want waarom heb je een mediator nodig? Hoeveel kost het? Waar vind je de kantoren eigenlijk? Hoe kom je in contact met de juiste mediators?    

 

De reden voor een mediator 

Een mediator in Breda inschakelen doe je niet zonder reden. Vaak zijn er al verschillende geschillen voorgevallen, welke niet meer alleen op te lossen zijn. In sommige gevallen is het zelfs zo ernstig dat er een rechtszaak aan te pas is gekomen. In alle gevallen is het goed om met een mediator samen te werken om tot oplossingen te komen. 

 • Een mediator werkt als tussenpersoon en kan gerichte vragen stellen. 
 • Je bedenkt samen met de tussenpersoon mogelijke oplossingen voor de problemen. 
 • Er komt geen rechtszaak meer aan te passen. 
 • Via mediators kun je een compromis sluiten die voor iedereen werkt. 

 

Hoe kies je?

Als je voor een mediator kiest, is het verstandig om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Je kunt namelijk niet zomaar eentje uitzoeken zonder voldoende kennis te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan: 

 • Locatie: Het beste kun je een mediator in de omgeving inschakelen. Hierdoor kun je namelijk eenvoudiger langsgaan met problemen en zijn vragen sneller beantwoord. Daarnaast kan dit net een lagere drempel zijn om tot de sessies over te gaan. 
 • Specialisme: Het specialisme geeft aan waarin de mediator zich heeft verdiept. Hierdoor kan er ook gerichter op het probleem geconcentreerd worden. 
 • Tarief: Een gespecialiseerde mediator is vaak duurder dan wanneer je een mediator zonder ervaring inschakelt. Hier moet je dus wel goed naar kijken. 

 

Welke uitgangspunten kun je verwachten?

De mediator in Breda gaat aan de slag met het probleem. Echter kent de mediator wel verschillende uitgangspunten die ervoor zorgen dat alle gesprekken op een goede manier verlopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het volgende: 

 • Neutraal: De mediator stelt zich neutraal op. Hierdoor wordt er nooit een standpunt ingenomen door deze persoon, maar worden de standpunten van de partijen centraal gesteld. 
 • Open: Alles mag tijdens het gesprek op tafel komen te liggen. Het is belangrijk om open naar elkaar te zijn wil je een goede oplossing verkrijgen. 
 • Gespreksleider: De mediator dient uitsluitend als gespreksleider. Dit houdt in dat er alleen vragen gesteld kunnen worden die van belang zijn om het gesprek goed te laten verlopen. 
 • Vertrouwen: De gesprekken zijn vertrouwelijk. Alles wat besproken wordt, wordt niet met derden overlegd. De sessies wijzen hierdoor altijd zichzelf.  

 

Hoe nu verder?

Als je een mediator in Breda in wilt schakelen, kun je eenvoudig de plaatsnaam aangeven. Je ziet dan in een oogopslag welke kantoren er in de omgeving van Breda te vinden zijn. Ook kun je het specialisme nog aangeven, zodat de lijst korter wordt. Iedere mediator komt met een pagina aan informatie. Zo kun je bekijken of deze persoon eventueel bij jouw probleem kan passen en kun je een gratis intakegesprek inplannen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en je kunt er zoveel plannen als je zelf wilt. 

 

Op welke kosten rekenen?

De mediator in Breda is bij het intakegesprek altijd gratis. Tijdens dit gesprek kun je al navraag doen over de kosten. Doordat er veel verschillende factoren meegenomen worden bij het bepalen van de hoogte van het bedrag is hier alleen een inschatting mogelijk. Je hebt namelijk ook te maken met het aantal sessies voordat er tot een resultaat wordt gekomen. Zorg er daarom voor dat je de kostenplaatjes van meerdere mediators in Breda opgevraagd hebt, zodat je de keuze kunt maken aan de hand van jouw budget. 

 

Kom in contact 

Wil je graag een van mediators inschakelen die jou kan helpen? Vind dan het beste kantoor in de omgeving van Breda en plan een afspraak. Je ziet dan direct wat deze persoon jou te bieden heeft en wat er nodig is voor een oplossing. 

Read more