Mediator Den Bosch

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Den Bosch?

Op zoek naar een mediator in Den Bosch? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Den Bosch. In Den Bosch wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Den Bosch hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Den Bosch

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Den Bosch

Lees hieronder meer over onze mediator in Den Bosch

  

Mediator in Den Bosch 

Heb je een mediator in Den Bosch nodig? Dan kom je er al snel achter dat het niet altijd eenvoudig is om het beste kantoor te vinden. Er zijn verschillende mediators in de omgeving en je kunt altijd mediation in Den Bosch vinden dat bij de situatie past. Door alle aspecten mee te nemen bij het maken van een keuze heb je binnen een korte tijd weer een goede verstandhouding met de tegenpartij. 

 

Een mediator in Den Bosch vinden 

Een mediator in Den Bosch vinden, lijkt in eerste instantie vrijwel onmogelijk. Er zijn veel kantoren te vinden, die allemaal iets anders te bieden hebben. Daarbij zijn er verschillende vragen die beantwoord moeten worden, omdat je anders niet weet wat jou te wachten staat. Zo kun je je in de eerste plaats afvragen waarom je een mediator in kunt schakelen. Ook vragen omtrent de kosten, het zoeken naar een goede mediator en de werkzaamheden van deze persoon komen ongetwijfeld voorbij. 

 

Waarom een mediator?

Een mediator in Den Bosch wordt nooit zomaar ingeschakeld. Vaak probeer je immers geschillen zelf op te lossen, omdat de verhoudingen goed moeten blijven. Er zijn echter momenten dat je dit zelf niet meer kunt doen. Ook kan het zijn opgelegd na een rechtszaak. Op dat moment zit je eraan vast en moet je op zoek gaan naar de mediator. De redenen om voor een mediator te kiezen zijn eindeloos. 

 • Mediators helpen om een gesprek aan te gaan. 
 • De standpunten kunnen worden ingenomen, zonder dat de mediator iemand veroordeeld. 
 • Beide partijen moeten samen tot een goede oplossing komen. 
 • Er worden sneller resultaten geboekt dan wanneer je het zelf doet. 

 

Waar moet je op letten?

Voordat je een mediator inschakelt, moet je goed weten waar je op moet gaan letten. Er zijn namelijk verschillende factoren die je mee kunt nemen bij het maken van een keuze. 

 • Locatie: Als je de verschillende mediatoren gaat vergelijken is het verstandig om dit alleen in jouw omgeving te doen. Zo kun je namelijk sneller aan de slag en met vragen ook gelijk langsgaan.  
 • Specialisatie: De specialisatie toont aan waar de mediator de meeste kennis van heeft. Zo kan er gerichter een gesprek aangegaan worden.  
 • Tarief: Iedere mediator kent een eigen tarief. Daarom zijn er ook meerdere mogelijkheden voor jouw budget. 

 

De uitgangspunten op een rij 

Een mediator in Den Bosch gaat altijd op een bepaalde manier te werk. Ondanks dat de werkwijze wellicht kan verschillen heb je tegelijkertijd ook een aantal uitgangspunten die bij iedereen terugkomen. Het kantoor hanteert daarbij onder andere het volgende: 

 • Neutraal: Mediators mogen nooit een standpunt aannemen bij het gesprek. De enige standpunten die van belang zijn, zijn van de partijen die met elkaar in gesprek moeten. 
 • Open: Tijdens het gesprek moeten alle problemen op tafel komen. Daarom mag ook vrijwel alles vermeld worden. 
 • Gespreksleider: Een mediator mag tijdens het gesprek alleen vragen stellen die de partijen in de goede richting kunnen duwen. 
 • Vertrouwen: Alles wat je zegt, mag niet naar buiten worden gebracht. De geheimhoudingsplicht geldt voor iedere mediator. 

 

Hoe werkt het?

Mediators in Den Bosch kun je vinden via de website door de plaatsnaam in te geven. De kantoren die jou kunnen helpen staan dan overzichtelijk onder elkaar. Ook heb je de specialisatie die je nog aan kunt geven. Van hieruit klik je door naar een profiel, waar je al veel over een mediator te lezen krijgt. Wanneer de informatie bevalt, kun je een gratis intakegesprek inplannen. Tijdens dit gesprek kun je inschatten of de mediator bij je gaat passen en of je ermee verder gaat. Als dit niet het geval is, kun je een nieuw intakegesprek inplannen bij een ander kantoor. 

 

De kosten 

De mediators in Den Bosch hanteren pas kosten wanneer de sessies van start gaan. De hoogte van deze gesprekken zijn afhankelijk van de ervaring van de mediator en de tijd die er nodig is om tot een resultaat te komen. De mediator zal de kosten ook baseren op de moeilijkheidsgraad van het probleem. Je kunt daarom het beste naar een inschatting vragen, zodat je weet waar je aan toe bent. Het moet immers ook binnen jouw budget vallen. 

 

Ontdek het zelf 

Overtuigd? Dan kun je zelf op zoek gaan naar de beste mediators in Den Bosch voor jouw geschillen. Dankzij de gesprekken kunnen de geschillen binnen een korte tijd opgelost worden en is er altijd een goede oplossing voor beide partijen. Ontdek het daarom direct. 

Read more