Mediator Den Haag

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Den Haag?

Op zoek naar een mediator in Den Haag? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Den Haag. In Den Haag wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Den Haag hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Den Haag

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Den Haag

Lees hieronder meer over onze mediator in Den Haag

  

Ben je op zoek naar een mediator in Den Haag? Een mediator kan jou immers helpen om de geschillen op te lossen, zonder dat hier de tussenkomst van een rechter bij komt kijken. Er zijn voldoende kantoren in de omgeving te vinden die jou kunnen helpen om tot een goede oplossing te komen. Zolang je maar weet waar je op moet gaan letten. 

 

Het vinden van een mediator in Den Haag 

Een mediator in Den Haag is niet eenvoudig te vinden. Je weet namelijk vaak niet precies waar je op moet gaan letten en er zijn zoveel kantoren dat het soms verwarring op kan leveren. De vragen die in je opkomen moeten ook beantwoord worden. Want waarom zou je een mediator inschakelen? Wat kan mediation in Den Haag voor jou betekenen? Hoeveel gaat het jou kosten? Hoe kom je in contact met een mediator in jouw omgeving?  

 

Waarom een mediator?

De eerste vraag is waarom je een mediator in Den Haag nodig zou hebben. Als je gaat kijken naar bijvoorbeeld problemen op de werkvloer, lijkt het bijna onmogelijk om hier zelf iets aan te doen. Toch is mediation in Den Haag hier ook voor bedoeld. Je hebt verschillende redenen om een mediator in te schakelen. 

 • Een mediator helpt bij het bedenken van oplossingen.
 • Het is altijd zonder tussenkomst van een rechter. 
 • Beide partijen gaan vrijwilliger, dus resultaten zijn gegarandeerd. 
 • Ieder probleem kan met een compromis worden afgesloten. 

 

Zo kies je 

Als je op zoek gaat naar een mediator in Den Haag, dan zijn er altijd zaken om rekening mee te houden. Je wilt immers dat alles zo goed mogelijk verloopt, waardoor je een aantal factoren te allen tijde mee moet nemen in de zoektocht. De locatie is uiteraard de eerste. Door in een kleine straal rondom jouw woning te zoeken, zal het eenvoudiger worden om de problemen te bespreken. Andere factoren: 

 • Specialisatie: De specialisatie geeft aan waarin de mediator zich gespecialiseerd heeft. Er zijn verschillende specialismen terug te vinden, waardoor je ook gerichter kunt gaan kijken. 
 • Tarief: Er komen altijd kosten kijken bij het inschakelen van een mediator. Let daarom op wat de verschillende kantoren vragen. 

 

Ieder uitgangspunt helpt 

Een mediator in Den Haag is belangrijk om tot oplossingen te komen. Hiervoor moet een mediator wel aan verschillende zaken voldoen, omdat er anders geen ervaring aan te pas komt. De verschillende uitgangspunten van de mediation in Den Haag zorgen ervoor dat alles goed verloopt en de resultaten ook bereikt kunnen worden. 

 • Vertrouwen: Alles wat er gemeld wordt tijdens het gesprek blijft binnen de vier muren. De mediator heeft namelijk een geheimhoudingsplicht en zal daarom nooit over de zaak praten met anderen. 
 • Open: Het gesprek is altijd open van karakter. In feite mag alles gezegd worden, zolang het maar binnen alle redelijkheid gemeld wordt.  
 • Neutraal: De mediator mag geen standpunt innemen. De enige standpunten die besproken worden, zijn die van jou en de tegenpartij. 
 • Gespreksleider: De mediator is ervoor bedoeld om het gesprek te leiden. Hierdoor worden er alleen een paar vragen gesteld, zodat het gesprek in de goede richting komt. 

 

Hoe kun je hem inschakelen?

De mediator in Den Haag vind je door de plaatsnaam en het specialisme in te geven. Als je dit ingeeft, zie je direct een aantal resultaten verschijnen. Dit kunnen verschillende kantoren in de omgeving zijn, waar jij uit kunt gaan kiezen. Aan de hand van een profiel weet je al deels of de mediator bij het probleem past. Als dit het geval is, kun je direct overgaan tot het inplannen van een gratis kennismakingsgesprek.  

 

Aan de hand van dit gesprek kun je zien of een mediator bij je past. Als dit niet het geval is, kun je altijd weer verder kijken. Als de mediator wel bij je past, dan kun je een inschatting laten maken van de kosten. 

 

Hoeveel kosten heb je?

Het is afhankelijk van de ervaring van de mediator in Den haag en de complexiteit van de zaak hoeveel geld je kwijt gaat zijn. De hoeveelheid sessies kunnen namelijk per zaak verschillen. Hierdoor kan er alleen een inschatting gemaakt worden. Wel kun je bekijken wat het tarief van de verschillende kantoren in de omgeving is. Je ziet dan direct of iets binnen jouw budget gaat vallen of niet. 

 

Schakel hulp in 

Aan de slag met een mediator? Dan hoef je alleen maar de verschillende kantoren met elkaar te vergelijken. Je ziet in een oogopslag waar je het beste uit bent. 

Read more