Mediator Emmen

Gratis intake gesprek

Vaste en gunstige tarieven

24/7 bereikbaar

voor ondernemers en particulieren

Mediator nodig in Emmen?

Op zoek naar een mediator in Emmen? We werken nauw samen met verschillende mediatorkantoren in de regio Emmen. In Emmen wordt er vooral gezocht naar mediators werkzaam in de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht: alles wat te maken heeft met arbeidscontracten en de relatie tussen werkgever en werknemer.
 • Huurrecht: alle zaken die te maken hebben met de huur of verhuur van spullen en onroerend goed.
 • Familierecht of personenrecht: voor allerlei zaken in de persoonlijke sfeer, zoals samenwonen of trouwen. Een jurist bij echtscheiding in Emmen hoort hier ook bij.

Veel voorkomende situaties

Enkele Rechtsgebieden

Wat is sociaal zekerheidsrecht? Het rechtsgebied sociaal zekerheidsrecht houdt zich bezig met regels die ervoor zorgen dat mensen ten tijde van arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid toch een inkomen hebben. Het regelt de sociale voorzieningen en sociale verzekeringen waarop mensen in Nederland aanspraak kunnen maken. Binnen dit rechtsgebied worden de regels, rechten en plichten van … Lees verder Mediator Emmen

Intellectueel eigendomsrecht houdt zich bezig met rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten, zoals muziek, merken, software, games, teksten en foto’s. Dit worden ook wel intellectuele creaties genoemd.

Het rechtsgebied ICT houdt zich bezig met regels over de interactie tussen recht en de digitale wereld, oftewel de rechten en plichten op het internet. Dit rechtsgebied is erg breed want het internet is groot en veel gebruikt.

Huurrecht is een losstaand rechtsgebied en houdt zich bezig met alle aspecten van huur en verhuur.
Het rechtsgebied huurrecht betreft voornamelijk regels over de verhoudingen tussen de huurder en verhuurder.

Gezondheidsrecht houdt zich bezig met de rechten en plichten van de patiënt, hulpverlener en de kwaliteit van de zorg. Medische ethiek en aansprakelijkheid spelen hierbij een grote rol.

Het rechtsgebied financieel recht houdt zich bezig met alle aspecten van vermogensbeheer of beleggingsadvies. Het is een breed rechtsgebied en heeft veel raakvlakken met het ondernemingsrecht.

Familierecht is het meest voorkomende rechtsgebied. Het wordt ook vaak personenrecht genoemd of familie- en personenrecht. Dit rechtsgebied is onderdeel van het burgerlijk recht (civiel recht).

Erfrecht is een van de rechtsgebieden waar de meeste mensen mee te maken krijgen. Het valt officieel onder het familie- of personenrecht maar wordt meestal als apart rechtsgebied gezien.

Gratis en vrijblijvend

Direct het beste advies

Mediator in Emmen

Lees hieronder meer over onze mediator in Emmen

  

Heb je de hulp van een mediator in Emmen nodig? Dan is het belangrijk om naar de kantoren in de omgeving Emmen te kijken. De verschillende kantoren hebben namelijk allemaal iets anders te bieden en kunnen jou en de tegenpartij helpen om tot een goede oplossing te komen. Hierdoor is het binnen een korte tijd weer normaal en zijn er compromissen gesloten waar iedere partij mee kan leven. Er zijn echter veel zaken om rekening mee te houden bij het zoeken naar een mediator. 

 

Hoe vind je een mediator in Emmen?

De mediator in Emmen is voor velen niet eenvoudig te vinden. Dit komt doordat er veel kantoren in de buurt van Emmen zitten en iedereen een ander verhaal heeft. Daarbij heb je vaak weinig kennis van de werkzaamheden, waardoor de keuze alleen maar lastiger wordt. Je kunt jezelf daarom een aantal dingen afvragen. Heb je wel een mediator nodig? Aan welke kosten moet je denken? Hoe kun je een mediator vinden? Hoe maak je contact met een mediator?

 

Heb je een mediator nodig?

Veel mensen zullen niet gelijk weten waarom een mediator in Emmen zou kunnen helpen. De geschillen lijken immers complex en lopen vaak hoog op. Hierdoor lijken partijen niet meer voor reden vatbaar. Toch kan het grote voordelen opleveren om toch met mediation in Emmen aan de slag te gaan. 

 • Bij mediation moeten de oplossingen zelf bedacht worden. 
 • De partijen gaan een gesprek aan, met de mediator als gespreksleider. 
 • De mediator helpt je de geschillen oplossen voordat het te laat is. 

 

Waar let je op?

De mediator Emmen is op veel manieren in te schakelen. Je hebt namelijk enkele factoren om rekening mee te houden, zodat je ook een goede keuze kunt gaan maken. Zo is de eerste de locatie. Een kantoor in de omgeving van Emmen kan jou veel meer gemakken geven. Met vragen ga je gewoon even langs, je hoeft niet lang te rijden en je bent er ook minder tijd aan kwijt. Andere factoren:

 • Specialisatie: Een mediator heeft altijd een bepaalde specialisatie. Deze kennis wordt ingezet om het probleem zo effectief mogelijk op te lossen. 
 • Tarief: De ervaring van de mediator speelt een grote rol bij het bepalen van een tarief en daarnaast speelt jouw eigen budget een grote rol. 

 

De uitgangspunten van een mediator

De mediator Emmen kent altijd eigen werkwijzen. Echter zijn er ook een aantal uitgangspunten waar iedere mediator zich aan moet houden. In combinatie met de specialisatie kan dit er namelijk voor zorgen dat de geschillen niet verder ophopen en er een oplossing op tafel komt, voordat het te laat is. 

 • Open: De open houding van de mediator kan tijdens de gesprekken ervoor zorgen dat het probleem duidelijk wordt en de standpunten van beide partijen ook helder worden. 
 • Neutraal: De mediator Emmen mag zelf geen standpunt innemen en ook geen mening geven. De neutrale houding zorgt er namelijk voor dat alleen de standpunten over het probleem op tafel komen. 
 • Gespreksleider: Als mediator houdt deze persoon zich bezig met het leiden van het gesprek. Dit hoeft alleen maar met behulp van vragen zijn. 
 • Vertrouwen: Alles wat wordt verteld tijdens het gesprek blijft tussen de partijen. De mediator zal daarom inhoudelijk nooit iets zeggen over de problemen. 

 

Hoe werkt het precies?

De mediator Emmen kun je vinden op basis van de plaatsnaam. Iedere mediator in Emmen zal dan verschijnen en je kunt al een eerste selectie maken. De specialisatie kan dan ook meegenomen worden in de zoekopdracht. Zo sluiten alle resultaten bij je aan en is het tijd om een gratis intakegesprek te plannen met een mediator. Dit kun je doen via het profiel van de desbetreffende mediator. Tijdens dit gesprek kunnen de wensen worden besproken en kan er al een inschatting gemaakt worden van de kosten. 

 

Waar kun je op rekenen?

Het intakegesprek met een mediator is bij ons altijd gratis. Pas bij de sessies komen er kosten kijken. De kosten zijn echter verschillend per kantoor en mediator. Je hebt namelijk verschillende factoren die eraan bijdragen. Denk daarbij aan de ervaring van de mediator en de complexiteit van jouw geschillen. Met behulp van de inschatting kun je er al deels voor zorgen dat je een beter beeld hebt. Leg de kosten daarom ook altijd naast jouw eigen budget en vergeet niet om meerdere mogelijkheden met elkaar te vergelijken. 

 

Maak contact 

Heb je direct een mediator uit Emmen nodig voor jouw geschil? Bekijk dan de verschillende kantoren in jouw omgeving en zorg ervoor dat je alles voor jezelf op een rijtje kunt zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt met iedere partij en mediator aan de slag gaan om een oplossing te bedenken. Justius zorgt voor de juiste mediation in Emmen.

Read more